enduro po yz 125 FR
• Strona 1 z 1
enduro po yz 125 FR
Witam! Mam16 lat. Obecnie jezdze nayz 125 factory racing. potrzebuje jednak takze enduro, ktorym bede mogl jezdzic czasami po ulicy. Ma byc to pojemnosc >125 cc i w 4t. Moto bede jezdzil gdy zrobie prawo jazdy kat A.Zalezy mi na tym, aby nie mialo mniej mocy niz moja yz 125. Przeznaczenie tor,pola i tak jak pisalem, czasem miasto. Co proponujecie?
- MaJKe
- Świeżak
125 w enduro nie znajdziesz o takiej samej mocy jak ta Twoja yamaha. Żadne enduro nie równa się do fullcrossa no chyba że hard enduro:)). Bierz coś z wyższej półki niż 125,np. CRM 250 . a jeżeli bardzo Ci zależy na 125 to polecam ktm 125 exc jeździłem na takim pare razy i jak na 125 robi dobre wrażenie.
- kopermaciek
- Świeżak
jedyne co to exc ale i tak bedzie słabszy nieco od yz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
noo wr to już jest maszyna. jest wiele ciezsza od yamahy i nieco mocniejsza ale polecił bym Ci z 450 tez exc
- kopermaciek
- Świeżak
Moc napewno bedzie wystarczajaca zawieszenie mysle ze jest ok. Regulacja zaworów nie wiem zbytnio na endurakach sie nieznam ale masz google poszukaj:)))
- kopermaciek
- Świeżak
idiotyczne pytania WR to nie jest XT DR że mozna pytac sie czy zawieszenie da rade w terenie ?
przeciez logiczne jest że WR exc CRF X to są hard enduraki czyli full crossy z homologacja. tam zawieszenie jest rodem z tych torowych motocykli. czasem po delikatnych modyfikacjach (np w exc są 2 regulacje z tyłu odbicie i dobicie a w SX jest jeszcze jedna nie wiem do czego nawet :d )
także czy WR czy exc czy inny hard endurak to moto idealny jest w teren a gorszy na ulice.
co do zaworów co około 5 baków paliwa regulacja powinna sie odbywac. i od razu wymiana oleju. zreszta kazda serwisówka inaczej nieco wymaga. wiec mógłbyś chwile poswiecic poogladac serwisówki i tam masz wszystkie takie dane wypisane
przeciez logiczne jest że WR exc CRF X to są hard enduraki czyli full crossy z homologacja. tam zawieszenie jest rodem z tych torowych motocykli. czasem po delikatnych modyfikacjach (np w exc są 2 regulacje z tyłu odbicie i dobicie a w SX jest jeszcze jedna nie wiem do czego nawet :d )
także czy WR czy exc czy inny hard endurak to moto idealny jest w teren a gorszy na ulice.
co do zaworów co około 5 baków paliwa regulacja powinna sie odbywac. i od razu wymiana oleju. zreszta kazda serwisówka inaczej nieco wymaga. wiec mógłbyś chwile poswiecic poogladac serwisówki i tam masz wszystkie takie dane wypisane
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości