Zobacz wÄ…tek - klocki hamulcowe
NAS Analytics TAG

klocki hamulcowe

Enduro, Cross
_________

klocki hamulcowe

Postprzez kamol_lubin » 20/7/2010, 10:05

witam! ;)
właśnie zauważyłem lekkie pęknięcie tarcz z przodu i mam już słabe klocki... czy polecacie jakiś konkretny komplet czy brać co jest dostępne na rynku i się nie przejmować... i proszę o jakieś uwagi, rady bo będę wymieniał to pierwszy raz ;)... z góry dzięki za pomoc ;)
CR 250 / '96
kamol_lubin
Świeżak

Postprzez henio12323 » 20/7/2010, 13:46

nie zakładaj 20 postow z drobnymi pytaniami :p mogłes oba pytania zadac w krótkie pyt...... no ale jak juz jest temat to odpowiem. powiem tak im lepszy zestaw kupisz tym dłuzej sie bedziesz nim cieszył. mozna kupic tanie zamienniki ale mogą nie wytrzymac tyle co seria lub tyle co sportowe częsci. dla przykłądu dam swój moto miałem tez CR 250 i poprzednik zmieniał tarcze zainwestował w WRP, tarcza była lekka jak piórko ważyła ze 3 razy mniej od standardowej. była szersza i ekstremalnie mocna. był zalozony komplet sportowych twardych klocków. z przodu tarcza wyszła jak papier. klocki sie nie scierały aż tak jak tarcza xD z kolei z tyłu tarcza jak nówka. mało tego kiedys odkręcił mi sie w jeździe zacisk z tyłu i zgubiłem klocki na szybkiego musiałem nowe zrobic - kumpel mial uzywane od VW polo :P były grube jak na motocykl. znalazłem stary klocek odrysowałem kształt wyciąłem załozyłem i latałem. klocki jak to samochodowe były dla zwykłej tarczy zabójcze a dla WRP nawet ryski nie zrobiły :P koszt tej tarczy to 500 zł. wiec troche sporo ale chyba lepiej wydac 500 zł i cieszyc sie 3 X dłuzej niz tarcza za 250 zł :D takie moje zdanie. i co do klocków. tez są rózne - są twarde - niszczą słabe tarcze ale sie malo zuzywają i miekkie które sie szybko wycierają ale poprawiają hamowanie. sam gdybym zmieniał i gdybym miał kase kupił bym jakis zestaw cos jak te WRP ale gdybym musiał wymienic z koniecznosci i braku kasy to kupił bym jakąs seryjną albo lekko sportowa dobrej firmy tanszą tarcze i jakies dobre klocki do niej dobrał.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Landryss25 » 21/7/2010, 15:29

henio12323 napisał(a):nie zakładaj 20 postow z drobnymi pytaniami :p mogłes oba pytania zadac w krótkie pyt......
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê