KTM SX 125 PROBLEM Z ISKRÄ„ - POMOCY
• Strona 1 z 1
KTM SX 125 PROBLEM Z ISKRÄ„ - POMOCY
Witam,
Wczoraj jeździłem KTM'em następnie go wprowadziłem do garażu i zgasiłem. Rano już nie odpalił. Świeca nie daje iskry. Kupiłem inną świece i również nie pali. Czyściłem styki w cewce i również nic. Teraz co mam kupic cewkę, moduł czy jeszcze coś innego. Pomóżcie.
Wczoraj jeździłem KTM'em następnie go wprowadziłem do garażu i zgasiłem. Rano już nie odpalił. Świeca nie daje iskry. Kupiłem inną świece i również nie pali. Czyściłem styki w cewce i również nic. Teraz co mam kupic cewkę, moduł czy jeszcze coś innego. Pomóżcie.
- cinek151511
- Świeżak
przepatrz lepiej wszystko jeszcze raz wystaw na słonce moze cos sie zalało. przjezyj przewody czy styki nie sa pokryte nalotem. zobacz fajke no i sprawdz na kilku swiecach. a co masz kupic jezeli to nic nie da. tego nie wiadomo. moze cewka jakos sie rozlaczyla albo przetarla. moze moduł sie spalił. tego nie wiadomo
musial bys wyczaic.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- cinek151511
- Świeżak
miernikiem nie bardzo co zmierzysz. zobacz na wyłaczniku zaplonu czy masz napiecie. jak masz kolege który sie nie zna niech do ciebie przyjdzie daj mu potrzymac goły kabelek od swiecy
i kopnij. jak go kopnie znaczy ze cos z fajka swieca. jak nie to szukaj w module albo zapłonie błedów

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):miernikiem nie bardzo co zmierzysz. zobacz na wyłaczniku zaplonu czy masz napiecie. jak masz kolege który sie nie zna niech do ciebie przyjdzie daj mu potrzymac goły kabelek od swiecyi kopnij. jak go kopnie znaczy ze cos z fajka swieca. jak nie to szukaj w module albo zapłonie błedów
dobry pomysł z kolegą ale będzie go bołało, ale to chyba jedyny sposób żeby zobaczyć czy to wina fajki lub świecy czy cos grubszego. w husqvarnie spaliła mi sie cewka zapłonowa w magnecie dalej poszedł moduł więc moze tu to samo ale koszty będa wysokie ;/
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
haha u mnie na wiosce to jest chrzest bojowy kto kupował zawsze jakas motorynke wske czy inny sprzęcik i jak sie zepsuła prowadził kazdy do łepka który co nieco czaił i zawsze kazał łapac kabel albo cos że niby potrzymac i kopał :d 100% pewnosci wtedy co jest nie tak
btw kumpel zrobił na nowo elektryke poprowadził kabelki na nowo i do ramy za pomocą opasek przypiał i opaska była za mocno scisnieta kabelek sie przerwał w srodku i 0 iskry

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości