Co wybrać KTM - Yamaha - honda
• Strona 1 z 1
Co wybrać KTM - Yamaha - honda
Witam wszystkich użytkowników. Jako nowa osoba w gronie pozdrawiam wszystkich motocyklistów. Mam nadzieje że posiadana przezemnie wiedza na niektóre tematy przyda sie.
Mam prośbę od posiadaczy motockli cross. Sam posiadałem KTM SX 380, YAMAHE YZ 250, HONDE CR 250. Chcę sie przesiąść na 4t i proszę o poradę co wybrać KTM SX 520 lub 450, YAMAHE yz450f czy HONDĘ crf450.
Fundusz to około 8-9tyś
Moja waga 85kg wzrost 190cm.
Głównie chodzi mi o niezawodnośc silnika
Z góry dziękuje za porady
Pozdrawiam serdecznie
Adam
Mam prośbę od posiadaczy motockli cross. Sam posiadałem KTM SX 380, YAMAHE YZ 250, HONDE CR 250. Chcę sie przesiąść na 4t i proszę o poradę co wybrać KTM SX 520 lub 450, YAMAHE yz450f czy HONDĘ crf450.
Fundusz to około 8-9tyś
Moja waga 85kg wzrost 190cm.
Głównie chodzi mi o niezawodnośc silnika
Z góry dziękuje za porady
Pozdrawiam serdecznie
Adam

- kaczka100
- Świeżak
ja bym brał ktma ale musiałbys tricge dozbierac. za 8-9 nic konkretniejszego nie kupisz. a jak juz dobry sprzęt który chcesz żeby był niezawodny to nowszy wiec tak 2004 rok i w góre, chyba że cos znajdziesz z nowszych i w niezłym stanie. bo trupa łatwo kupic tylko potem cięzko jest go przywrócic do dobrego stanu. co do yzf lub crf to są od zawsze sprzęty najwyższej klasy. co do niezawodnosci czy ktm yamaha czy honda wytrzymałosc jest bardzo zbliżona. w koncu to wyczyny. jedynie ktm 520 moze miec dłuższą żywotnosc. jeżeli są jakies różnice to niewielkie. i raczej bardziej liczy się to jak ktos dba niz niezawodnosc seryjna w przypadku takich sprzętów
co do yzf i crf to za tą kase kupisz juz nowsze sprzęty wiec bedą co niektóre nawet nie zaczepiane jeszcze
wiec poszukaj jak najnowszego w jak najlepszym stanie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzięki za odpowiedz
A co uważacie o silnikah Yamaha yz 450f yz426 czy są to takie same silniki.
Słyszałem że w nich był jakiś problem z zaworami (urywały się) ale nie jestem pewien.
Czy ma ktoÅ› jakieÅ› linki o tych motorach.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam

A co uważacie o silnikah Yamaha yz 450f yz426 czy są to takie same silniki.
Słyszałem że w nich był jakiś problem z zaworami (urywały się) ale nie jestem pewien.
Czy ma ktoÅ› jakieÅ› linki o tych motorach.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam

- kaczka100
- Świeżak
w każdym sprzęcie mogą sie zawory sypnąc.
jednak nie jestem przekonany do 426 ;p słychac o nich troche złych opinii ale żadna nie jest poparta faktami. bo większosc opowiesci że słabe korby tłoki zawory są od tego że ludzie mają kasy kupią taki sprzęt potem jeżdzą bez wymiany oleju bez dbania o sprzęt. tłok padnie i juz jest że sprzet nie jest trwały
potem kupią nowszego przecinaka i mówią ze jest niezawodny - haha bo nowszy ;D także mi cięzko mówic ale ja bym brał 450 po prostu 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przegladalem allegro i cos takiego znalazlem moze CIe zainteresuje http://moto.allegro.pl/item898584223_ya ... _450f.html
KX250F
-
wawzon - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości