Strzelenie z Yamahy YZF 400 i strata mocy a zaraz już ok
• Strona 1 z 1
Strzelenie z Yamahy YZF 400 i strata mocy a zaraz już ok
Witam, mam taki problem że dzisiaj jechałem Yamahą YZF 400 w terenie gdzie motor troszeczke podskakiwał (jak na drodze z dziurami) i gdy najechałem na pewien uskok to w usłyszałem uderzenie tak jakby łańcuch pękł i momentalny spadek mocy ale po chwili znowu był wszystko w porządku (moc straciłem tak jakoś na 1 sek). Wszystko odbyło się tak jakby łańcuch pękł bo strzelenie i spadek mocy ale zaraz zaczoł normalnie jechać. Zszedłem z motoru aby sprawdzic czy wszystko jest ok, ale wszystko było w stanie nienaruszonym. Motor jeździ jak jezdził, wszytsko jest ok ale wole zapytać czy moze to oznaczac cos powazniejszego, dodam ze mam zawory do regulacji i czy to moze miec jakos wpływ. Bo sam spadek mocy ale po chwili odzyskanie to tam nic bo wiadomo że przyczyn mogło byc setki ale uderzenie i spadek mocy to już niewiem. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Dodam jeszcze że to niebyło żadne strzelenie z tlumika tylko bardziej przy silniku
Dodam jeszcze że to niebyło żadne strzelenie z tlumika tylko bardziej przy silniku
- milo2007
- Świeżak
moze go przylałeś tylko i nagle go zmuliło, przepalił wache i poleciał spowrotem, łancuszek rozrządu sam się nie przestawi ;pp tak więc chyba to nie on ;d zresztą jak dawno temu go sprawdzałeś??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
jak nie przestawi ?
kumpel jechał swoim sprzętem i gdzies wyskoczył i mu w powietrzu sie rozrząd przestawił 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
\henio12323 napisał(a):jak nie przestawi ?kumpel jechał swoim sprzętem i gdzies wyskoczył i mu w powietrzu sie rozrząd przestawił
Takie rzeczy to tylko w erze majÄ…

jak by mu się rozrząd przestawił dalej by nie pojechał ;p
obstawiam że za szybko przekręcił gaz, zalał go i nagle moto odżyło
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ale dokłądnie nie wiem ale wiem że tak było albo bo z tego co zrozumiałęm to albo kolesiowi łancuszek przeskoczył ale niczego nie obkręcił albo obrkęcił sie troche tak że jeszcze nie stukało nic xD pewien nie jestem ale wiem że na 100% cos takiego miał.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości