Rzyga olejem CR
• Strona 1 z 1
Rzyga olejem CR
Witam
Mam mały problem bo moja CR dosyć mocno rzyga olejem z wydechu.. Jest swieżo po remoncie, przed remontem tego nie było.. Czyżby swieca do wymiany?
Z góry dzięki
Mam mały problem bo moja CR dosyć mocno rzyga olejem z wydechu.. Jest swieżo po remoncie, przed remontem tego nie było.. Czyżby swieca do wymiany?
Z góry dzięki

-
wojtas109 - Świeżak
napewno robisz większą mieszanke oleju z benzyną i to co sie spali wypluwa. moze byc jeszcze ze uszczelka ci poszła między blokami silnika ale wtedy strasznie by sie zamulał i strasznie duzo dymu bys produkował. włąsnie napisz czy duzo dymu leci z tłumika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No najpierw też tak myślałem bo przy docieraniu lałem więcej oleju ale juz dotarłem pare mth temu i leje tak jak przed remontem a dalej to samo.
No uszczelki są wszystkie nowe tak że raczej nie, no aż tak strasznie to nie kopci
No uszczelki są wszystkie nowe tak że raczej nie, no aż tak strasznie to nie kopci

Ostatnio edytowano 11/5/2009, 16:49 przez wojtas109, łącznie edytowano 1 raz
-
wojtas109 - Świeżak
Moja CeRka też ma wymioty olejowe i jak narazie się tym nie przejmuję. Na tytlnym wydechu są często dwa ślady od strony opony ściekającego oleju nieprzepalonego. Oleju nigdy za dużo w CeRce 2T, bo te maszynki jak zadne inne 2t uwielbiają dostawac ostro w palnik i potrzebne jest dobre smarowanie, jezeli w ogóle można nazywać to coś smarowaniem jakie jest w 2T. 

-
Hamulec - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości