Problem. yz 85
• Strona 1 z 1
Problem. yz 85
Witam wszystkich forumowiczów.
Mój problem polega na tym iż miałem bliski kontakt z ziemią na yz 85.
Błotnik tylny, plastiki boczne do wymiany... najgorsze to że rama krzywa ale mniejsza z tym. Po upadku zostałem przewieziony do szpitala... Organizator ściągnał motocykl z trasy i odstawił go. Zadzwonił do przyjaciela aby zabrał go do domu. Wsiadł, miał problemy z odpaleniem ale wkoncu się udało dojechał do domu i zostawił motor w garażu. Na następny dzień przyjechałem po motocykl a niestety już nie odpala. Kolega powiedział że z tłumika musiał wyciągnąć ziemię... I mam pytanie cos mogło się zdarzyć że motor 'zmarł' ? Czy sama wina uderzenia o ziemię ? Czy może coś z tą ziemią ?. Pozdrawiam
Ps. tłok, pierscienie, korba. Były wymieniane zbiornik temu...
Mój problem polega na tym iż miałem bliski kontakt z ziemią na yz 85.
Błotnik tylny, plastiki boczne do wymiany... najgorsze to że rama krzywa ale mniejsza z tym. Po upadku zostałem przewieziony do szpitala... Organizator ściągnał motocykl z trasy i odstawił go. Zadzwonił do przyjaciela aby zabrał go do domu. Wsiadł, miał problemy z odpaleniem ale wkoncu się udało dojechał do domu i zostawił motor w garażu. Na następny dzień przyjechałem po motocykl a niestety już nie odpala. Kolega powiedział że z tłumika musiał wyciągnąć ziemię... I mam pytanie cos mogło się zdarzyć że motor 'zmarł' ? Czy sama wina uderzenia o ziemię ? Czy może coś z tą ziemią ?. Pozdrawiam
Ps. tłok, pierscienie, korba. Były wymieniane zbiornik temu...
- Jacak
- Świeżak
Mogło go po prostu zalać przy glebie albo jakiś kabel od cewki się odłączył.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
na którą strone poleciałeś?
mogło nabrac piachu, ziemi do filtra powietrza itp itd więc lepiej przeczysc wszystko, razem z gaźnikiem
sprawdź jak sie ma kompresja i wtedy można by było rozkminiac co i jak
mogło nabrac piachu, ziemi do filtra powietrza itp itd więc lepiej przeczysc wszystko, razem z gaźnikiem
sprawdź jak sie ma kompresja i wtedy można by było rozkminiac co i jak
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Kompresja jest.
Poleciał na 4 strony świata...
Dokładniej to było tak że podczas lotu motocykl poleciał na przednie koło podczas uderzenia o ziemie wyleciałem przez kierownice i widzialem jak motor się obkręcił w powietrzu uderzył tyłem o ziemię i poleciał w łąke.
Poleciał na 4 strony świata...
Dokładniej to było tak że podczas lotu motocykl poleciał na przednie koło podczas uderzenia o ziemie wyleciałem przez kierownice i widzialem jak motor się obkręcił w powietrzu uderzył tyłem o ziemię i poleciał w łąke.
- Jacak
- Świeżak
auc ;/ musiało go bolec;/
posprawdzaj czy nie pozapychany jest wydech
dokładnie go zdejmij, pod cisnieniem w srodku umyj, ewentualnie potrząchaj nim aby piach czy tam co wyleciało i na wylot wodą przemyj a następnie weś się za filtr powietrza i gaźniczek ;d
posprawdzaj czy nie pozapychany jest wydech
dokładnie go zdejmij, pod cisnieniem w srodku umyj, ewentualnie potrząchaj nim aby piach czy tam co wyleciało i na wylot wodą przemyj a następnie weś się za filtr powietrza i gaźniczek ;d
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości