Prośba o pomoc YAMAHA WR
• Strona 1 z 1
Prośba o pomoc YAMAHA WR
Witam
Wczoraj po ostrej jeździe zaliczyłem glebę na drodze z żwirem przechodzącą w asfalt ; skutkiem tego było co do mnie obtarta pupcia stłuczone zebra i prawy bark
o co mi chodzi przeglądnąwszy moto na pierwszy rzut oka wszystko ok oprócz obtarć zapaliła bez problemu zaczynam ruszać a tu brak hamulca z przodu przeglądam jadę pomału a tu krzywa tarcza przejechane na niej może z 200km praktycznie nówka
dojechałem do domu klepnąwszy młotkiem założyłem i ma delikatny odchył trzeba się dobrze wpatrzyć koło bez problemu się kreci nic się strasznego nie dzieje normalnie hamuje itp. itd.
Czy mogę używać takiej tarczy? czy nie wpłynie to znacznie na bezpieczeństwo ? czy lepiej kupić nowa ?
Pozdrawiam
Wczoraj po ostrej jeździe zaliczyłem glebę na drodze z żwirem przechodzącą w asfalt ; skutkiem tego było co do mnie obtarta pupcia stłuczone zebra i prawy bark
o co mi chodzi przeglądnąwszy moto na pierwszy rzut oka wszystko ok oprócz obtarć zapaliła bez problemu zaczynam ruszać a tu brak hamulca z przodu przeglądam jadę pomału a tu krzywa tarcza przejechane na niej może z 200km praktycznie nówka
dojechałem do domu klepnąwszy młotkiem założyłem i ma delikatny odchył trzeba się dobrze wpatrzyć koło bez problemu się kreci nic się strasznego nie dzieje normalnie hamuje itp. itd.
Czy mogę używać takiej tarczy? czy nie wpłynie to znacznie na bezpieczeństwo ? czy lepiej kupić nowa ?
Pozdrawiam
-
WojtasKR - Świeżak
na bezpieczenstwo to raczej znaczenia nie ma tylko moze byc tak że jak lekko hamujesz to klocki sie szybciej scierają. chociaż zalezy jak mocno jest tez zawihrowana bo moze byc tak że zahamujesz akurat będzie jakby na wzniesieniu potem nagle te miejsce i cie rzuci za mocno
idz gdzies do mechanika czy cos kto ma prase i żeby ci scisnoł powinno byc dobrze albo weź 2 kowadła wielkosci tarczy albo cos równego moze byc tez drewno tyle że musi byc gładziudkie i najlepiej wyprostuj na równiutko
chyba że nie masz mozliwosci itp to lepiej zainwestowac i kupic nową tarcze. bo na takiej to szkkoda klocków i szkoda żeby cos ci sie stało.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ja bym wymienił. Teraz Ci się może wydawać że wszystko jest ok a usterka zaskoczy Cię w najmniej oczekiwanym momencie. Hamulce bardzo odpowiadają za bezpieczeństwo i nie warto oszczędzać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości