Coś dla niepoczątkującego
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Coś dla niepoczątkującego
Witam, szukam dobrego crossa ,nie znam się zbyt dobrze ,a na mojej hondzie mt 50 już mi się nudzi(za mało mocy) .Jeżdżę od 6 lat i postanowiłem znaleźć coś mocniejszego ,ale nie znam się na markach itp. Mój wzrost to 180cm waga 85kg na moto mam około 9tyś.Ile kosztuje utrzymanie takiego motocykla w sezonie? Proszę o poradę.
-
MT50 - Świeżak
hmm z mt 50 na ktm 450 4T , lolo ! Nie za duzo? Ja na Twoim miejscu wybrałbym cos z 250 4T np Husqarne te 250 lub lepiej Yamahe wr 250f. Co do kosztów to yamaha nie tak źle wypada. Trzeba dbac o zawory(regulacja) i łańcuszek rozrzadu oraz zmieniać olej co około 6 mth. Do 9 tysięcy na pewno coś znajdziesz bo to nie mały pieniadz.
http://yamahadt.info/printview.php?t=52 ... 5867cdce30
poczytaj tu może Ci sie troche rozjaśni, ja mimo wszystko jestem za 4T , w enduro mniejsze spalanie dłuzsza zywotnosc i dzwiek;p
http://yamahadt.info/printview.php?t=52 ... 5867cdce30
poczytaj tu może Ci sie troche rozjaśni, ja mimo wszystko jestem za 4T , w enduro mniejsze spalanie dłuzsza zywotnosc i dzwiek;p
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
Jeśli to teren prywatny to niee
jeśli to teren państwowy to tak
a co do moto dla Ciebie
nie widze nic innego jak tylko poczciwa seta;d
żadne 4t 250-450 i Bóg wie co...
po 1: za świerzy jesteś, po 2 nie umiał byś tego obsługiwac a po 3cie miał byś problemy z regulacją
a co najważniejsze cena.. i wszystko jasne
szukasz wrażen mocy i dobrej zabawy??
jakis 2t o pojemnosci 125cm3 jest idealny dla Ciebie
sam wsiadam na sete po Sendzie
może jeżdze tylko rok nią ale wcześniej różnymi pierdunkami, quadami itp latałem
jeśli to teren państwowy to tak
a co do moto dla Ciebie
nie widze nic innego jak tylko poczciwa seta;d
żadne 4t 250-450 i Bóg wie co...
po 1: za świerzy jesteś, po 2 nie umiał byś tego obsługiwac a po 3cie miał byś problemy z regulacją
a co najważniejsze cena.. i wszystko jasne
szukasz wrażen mocy i dobrej zabawy??
jakis 2t o pojemnosci 125cm3 jest idealny dla Ciebie
sam wsiadam na sete po Sendzie
może jeżdze tylko rok nią ale wcześniej różnymi pierdunkami, quadami itp latałem
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
450 w 4T chyba raczej odpada szczególnie jeżeli byłby to cross. Chyba że chcesz się uczyc jazdy na błędach tj. glebach jak zbyt mocno dasz w palnik. A może coś z bardziej tradycyjnym i słabszym silnikiem?Np: Suzuki DR 350? Motorek ma 27 koni i to w zupełności wystarczy do solidnego sponiewierania się w terenie a do tego utrzymanie kosztuje nieporównywalnie mniej i cena też sporo niższa( za pożądną DR dasz 6-7 kawałków) i przy przesiadce z 50 poczujesz i tak kolosalną różnice i przyspieszenie na bank Cię usatysfakcjonuje:)
- Argons
- Świeżak
wlasne byl test motocykla moze to cie zainteresuje?
http://www.scigacz.pl/Kawasaki,KLX250S, ... ,8839.html
http://www.scigacz.pl/Kawasaki,KLX250S, ... ,8839.html
Moja nowa maszynka: | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kaw ... X,85/56631
-
baziu96 - Świeżak
prawda taka ze przy 2t sa o wiele wieksze koszty. jak chlopak tyle lat latal na crossie to nie zalujcie mu, ja z choppera 535 po jednym sezonie przesiadlem sie na xt 600 z zerowym doswiadczeniem soft enduro. Powoli powoli i do wszystkiego czlowiek przywyknie. przynajmniej szybko sie nie znudzi. Nie mowie 600 ale seta to troche zarcik, ni w pipe ni w oko ;]
Niech w księgach wiedzy szpera rabin Nauka to jest wymysł diabli Mądrością moją jest karabin I klinga ukochanej szabli
- przemol21
- Świeżak
a w 4t?? remont w cenie 2 3 w 2t...
co 10 12mth olej sie wymienia, a nie mało go tam jest
regulacja zaworów
jak cos sie sypnie koszmarna naprawa...
co 10 12mth olej sie wymienia, a nie mało go tam jest
regulacja zaworów
jak cos sie sypnie koszmarna naprawa...
-
Bostorn - Moderator
w 2t co rok wymiana tloka, korba tez chyba czesto siada. w 4t zalezy od moto ale jak jest ok i sie szanuje to ok bedzie bo nie sa zylowane i ZNACZNIE wiecej wytrzymuja. dzwiek inny, kopyto z dolu, aj... inna bajka ;] ale co kto lubi, ja sie przesiadlem z choppera i jakiejs pierdziawki bym nie chcial ;P to powinno Ci troche wyjasnic : http://www.oststeam.zafriko.pl/kat/nazwa/nazwa
Niech w księgach wiedzy szpera rabin Nauka to jest wymysł diabli Mądrością moją jest karabin I klinga ukochanej szabli
- przemol21
- Świeżak
są mniej wyżyłowane??
coś ty chyba mało wiesz o krosach
enduro to się zgodze ale nie krosy typu sxf, crf, yz250f, kxf,rmz i tak dalej
te maszyny sa tak wyżyłowane aby dorównywały, a nawet były lepsze od setek
"Umiejętności i doświadczenie Jeżeli jesteś początkujący (nigdy wcześniej nie miałeś wyczynowego crossa lub enduro), to radzimy wybrać 2T, i najlepiej pojemność nie większą od 125 ccm"
chyba wiesz co mam na myśli??
aa nie musisz mi mowic co i jak.. należe do klubu offroadowego i miałem doczynienia z różnymi ludźmi i pytałem się jakie moto wybrac, jakie mi polecą
zanim wsiądziesz na 4t każdy mówił polataj z 1 2 sezony setą a później mysl co dalej
bo więcej wybacza, jest łatwiejsza w lataniu, każdy Ci to potwierdzi
ale jak chcesz 4t.. twoja sprawa tylko powodzenia życzę abyś nie kupił miny co w 4t zdarza się aż nad to
coś ty chyba mało wiesz o krosach
enduro to się zgodze ale nie krosy typu sxf, crf, yz250f, kxf,rmz i tak dalej
te maszyny sa tak wyżyłowane aby dorównywały, a nawet były lepsze od setek
"Umiejętności i doświadczenie Jeżeli jesteś początkujący (nigdy wcześniej nie miałeś wyczynowego crossa lub enduro), to radzimy wybrać 2T, i najlepiej pojemność nie większą od 125 ccm"
chyba wiesz co mam na myśli??
aa nie musisz mi mowic co i jak.. należe do klubu offroadowego i miałem doczynienia z różnymi ludźmi i pytałem się jakie moto wybrac, jakie mi polecą
zanim wsiądziesz na 4t każdy mówił polataj z 1 2 sezony setą a później mysl co dalej
bo więcej wybacza, jest łatwiejsza w lataniu, każdy Ci to potwierdzi
ale jak chcesz 4t.. twoja sprawa tylko powodzenia życzę abyś nie kupił miny co w 4t zdarza się aż nad to
-
Bostorn - Moderator
ale sety maja tyle samo koni co 250 4t, i sa bardziej narwiste. Zreszta, my sie tu klocimy a zainteresowany kolezka nic sie nie odzywa
- przemol21
- Świeżak
wojtas109 - weź niepierdol bo głowa boli, ollie ma racje, niemasz takiego moto to się nieudzielaj, jak masz i wymieniasz co 30 mth to możesz lepiej mi oddwac te tłoki ja będe jeszcze na nich jeździł i jeździł.
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2