Zobacz wÄ…tek - dziwne slady na tloku
NAS Analytics TAG

dziwne slady na tloku

Enduro, Cross
_________

dziwne slady na tloku

Postprzez yamaha125 » 2/3/2009, 17:17

Witam wymienilem tlok przy swojej yz 125(2001) wyjezdzilem grubo ponad zbiornik paliwa i dzis zdjolem glowice i na tloku sa jakby wtopione ok 3 kamyczkow lub odlamki metalu cos takiego co to moze byc na nicasilu nie ma zadnych sladow rysek itp. prosze o odpowiedz bo nie wiem co z tym robic
yamaha125
Świeżak

Postprzez Piotrek14821 » 2/3/2009, 17:25

Ja tez jak ogladalem swoj tloczek to zauwazylem dosyc duzę wciecia podłuzne jak by srubokret sie wbil mysle ze to jest norma takie cos to robia male kawalki metalu ktore przy docieraniu odpadaja i tłok po nich bije.
gorsza sprawa byla by gdybys znalazł takie wrzery w okolicach pierscienia lub na nim.pozdr
Piotrek14821
Świeżak

Re: dziwne slady na tloku

Postprzez weteran » 3/3/2009, 00:17

yamaha125 napisał(a):Witam wymienilem tlok przy swojej yz 125(2001) wyjezdzilem grubo ponad zbiornik paliwa i dzis zdjolem glowice i na tloku sa jakby wtopione ok 3 kamyczkow lub odlamki metalu cos takiego co to moze byc na nicasilu nie ma zadnych sladow rysek itp. prosze o odpowiedz bo nie wiem co z tym robic
Nie chcę Ciebie straszyć, ale jeśli podczas zakładania nowego tłoka zachowałeś odpowiednią czystość i nic Ci nie wpadło do środka, to opiłki, które znajdują się na tłoku mogą świadczyć o padaniu korbowodu. Konkretnie te opiłki to mogą być elementy rozpadającego się koszyka, w którym pracują rolki łożyska stopy korbowodu. Musisz sprawdzić to dokładnie. Bo jeśli tak jest jak piszę, to nie wolno Ci nawet odpalać tego motocykla, bo możesz narobić sobie dużego bałaganu włącznie z uszkodzeniem cylindra.
weteran
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê