Pierwszy jednoślad
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pierwszy jednoślad
Zastanawiam Się Nad Kupnem Motoru Ale Mam Dopiero 14 lat i tata Nie Pozwala mi kupic 125 Więc W grę wchodzi tylko 50
. Chce Sobie Poszaleć Tym motorkiem . Proszę poradźcie coś .

- MaTiii112
- Świeżak
Ale crossem nie mozes smigacz na drodze ale jak nie chcesz na drodze to bierz 85 chocias ludzie z 85 ida na 125 w wieku 15 lat ale twoj wzrost nie jest duzy takze mozesz posmigac 85 jakies 2 lata. Sam mam takie 85 na duzych kolach mam 12 lat i mam 162 wzrostu i dotykam palcami do ziemi ale mam yamaha na duzych kolach i na niej siedzi sie jakies 90 cm ( jest to jakies 5 cm wyzej niz w innych 85 ).
Ja ogolnie polecam yamahe yz ale musisz zobaczyc jak z czesciami w twoiej okolicy i zdecydowac.
Ja ogolnie polecam yamahe yz ale musisz zobaczyc jak z czesciami w twoiej okolicy i zdecydowac.
Moja nowa maszynka: | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kaw ... X,85/56631
-
baziu96 - Świeżak
enduro tak, z enduro polecam yamaha dt 50
http://www.allegro.pl/search.php?string ... egory=5557
a ile masz kasy do wydania?
http://www.allegro.pl/search.php?string ... egory=5557
a ile masz kasy do wydania?
Moja nowa maszynka: | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kaw ... X,85/56631
-
baziu96 - Świeżak
Od kiedy to motocykl/motorower zalicza się do dwuśladów?
Tak więc poprawiłem Twój temat. Poza tym, podobny temat już jest, więc jak już do niego zawitasz to ten zamknę...
Pzdr.

Tak więc poprawiłem Twój temat. Poza tym, podobny temat już jest, więc jak już do niego zawitasz to ten zamknę...
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Ej Mati przekonaj rodziców na 80 ccm lub setkę i tyle. No chyba że masz dużo hajsu, aby po sezonie zmieniać 50 ccm na coś większego. Jak będziesz jeździł rozsądnie to na większym moto sobie krzywdy nie zrobisz
A jeśli koniecznie ma to być 50 to honda crm 50 - bodajże najmocniejsza z pięćdziesiątek.

A jeśli koniecznie ma to być 50 to honda crm 50 - bodajże najmocniejsza z pięćdziesiątek.
- dominik-a
- Świeżak
poj.. Cie dla dziecka 125.. jak jeszcze niczym nie jeździł..
chłopie pomysl.. 50 może sie pokaleczyc..
wsiada na sende leci pełnym gazem 70 80 lasem.. gorzen i łup..
a setą?? setą by odleciał..
chłopie pomysl.. 50 może sie pokaleczyc..
wsiada na sende leci pełnym gazem 70 80 lasem.. gorzen i łup..
a setą?? setą by odleciał..
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Witam wszystkich,
Chcialbym sobie kupic jakiegos krossa na lato do pojezdzenia po torze pod Radomiem (http://moto.arbiter.pl/files/g/2_436349 ... _9372_.jpg <-cos podobnego do tego tylko z pagorkami). Myslałem o KTM 250 EXC, planuje przeznaczyc na motorek do 7 tys. Przez ostatnie 2 lata jezdzilem quadem 125 ale jest juz troche za maly i chcialbym cos bardziej ekstremalnego Very Happy. Może ktoś mi poleci jakis fajny sprzecik Razz
A i jeszcze mam 17 lat, 186 cm wzrostu i waze 70 kg.
Chcialbym sobie kupic jakiegos krossa na lato do pojezdzenia po torze pod Radomiem (http://moto.arbiter.pl/files/g/2_436349 ... _9372_.jpg <-cos podobnego do tego tylko z pagorkami). Myslałem o KTM 250 EXC, planuje przeznaczyc na motorek do 7 tys. Przez ostatnie 2 lata jezdzilem quadem 125 ale jest juz troche za maly i chcialbym cos bardziej ekstremalnego Very Happy. Może ktoś mi poleci jakis fajny sprzecik Razz
A i jeszcze mam 17 lat, 186 cm wzrostu i waze 70 kg.
- kamik555
- Świeżak
no to jak dla Ciebie ktemik wsam raz;d bardzo dobry wybór ale jeśli chcesz to tylko exc-f a nie exc.. exc ma ok 60km.. za mocne dla Ciebie
250 będzie straszna w 4t.. a nic nie powiem o 2t..
powinienes zacząc od 125 ale to juz kwestia przyzwyczajenia i tego jak będzie Ci szła nauka
250 będzie straszna w 4t.. a nic nie powiem o 2t..
powinienes zacząc od 125 ale to juz kwestia przyzwyczajenia i tego jak będzie Ci szła nauka
-
Bostorn - Moderator
jak dla młodego to 85 starczy
po co ci rejestrowac
lepiej polatac po torach lasach górkach polach itp
to raz a 2 że endurakiem troche szkoda w teren jeden wypadek enduro to prawie zawsze jakas szkoda jak nie urwany kierunkowskaz to pobita lampa a full crosem jedynie co to mogą ci klamki sie łamac. a jak dopiero zaczynasz przygode z offroadem to napewno zdazy ci sie pare małych wypadeczków czego nie zycze
yamaha yz 85 honda cr 85 to spzręty dla ciebie one mająi tak tyle mocy że troche gazu i idą na 1 koło także za słabe nie bedą. jak chcesz koniecznie enduraka to ci moge sprzedac mbk 50 leci 120 a ma taki przyspiech że nie jednego samochoda weźmiesz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Heniuś Heniuś... on jest w moim wieku i jest kawał chłopa.. wiec nie pitol że młody.. a 85?? silnik by mu wystarczył ale nie gabaryty.. myśl.. i czytaj..
jak już to seta.. nic wiecej
ps: na te 186 przydało by Ci się z 76 8kg wagi :]
tak więc przykokś troszkę;d a będziesz o wiele bardziej zadowolonym motocrossowcem;d
bo troszkÄ™ zalekki jestes jak na taki wzrost
ja mam 179 i waze w podrywach 74 6 w zaleznosci od tego jaki dzien;d ile zjem i czy na siłce cwicze ;p
jak już to seta.. nic wiecej
ps: na te 186 przydało by Ci się z 76 8kg wagi :]
tak więc przykokś troszkę;d a będziesz o wiele bardziej zadowolonym motocrossowcem;d
bo troszkÄ™ zalekki jestes jak na taki wzrost
ja mam 179 i waze w podrywach 74 6 w zaleznosci od tego jaki dzien;d ile zjem i czy na siłce cwicze ;p
-
Bostorn - Moderator
Jakis czas temu wazylem 76 kg ale zacząłem chodzic na boks i jakos zrzuciło sie pare kilogramów. Im mniej bedę ważył, tym wyżej będę latał (hyhy...)
A na motorach jezdze od dziecka zaczynalem od motorynki rometa
Stare dobre czasy... mialem wtedy 7 lat i juz po lasach smigalem. Potem było pare skuterków, kładzik ale ostatnio wsiadlem na kolegi crossika yamahe YZ 250 F i stwierdzilem, że to jest to... ta adrenalina... ten strach przed gleba... ta ciągła niepewność (jak w zyciu hehe:D).
P.S Quad tez jest naprawde fajny ale dla mniej odwaznych. Najbardziej lubie uczuci jak schodze po kilku godzinach jazdy na czterokolowcu i nie mam sily ustac na nogach a kciuka nie czuje i do tego jestem caly brudny
Potem powrót do domu cieplutki prysznic (czarna woda ze mnie zplywa
) A potem do łóżka spac jak dziecko 

A na motorach jezdze od dziecka zaczynalem od motorynki rometa

P.S Quad tez jest naprawde fajny ale dla mniej odwaznych. Najbardziej lubie uczuci jak schodze po kilku godzinach jazdy na czterokolowcu i nie mam sily ustac na nogach a kciuka nie czuje i do tego jestem caly brudny

- kamik555
- Świeżak
Henio oststnio sie dopytywal o moto a teraz expercik:D Henius to nie nasza klasa tu sie nie wali na ilosc (w tym wypadku postow) tylko na jakosc czyli sensowne wypowiedzi, wiec nie pier*ol glupot jesli nawet dokladnie pytania nie przeczytales... aaa i mnie tez nie komentuj zanim nie przeczytasz...
...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
-
gh_joker - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości