Pomóżcie padła mi elektryka w HUSQVARNIE TE610:(co zrobic!
• Strona 1 z 1
Pomóżcie padła mi elektryka w HUSQVARNIE TE610:(co zrobic!
Witam mam dosc nietypowy problem zwiazany z elektryka w husce a wiec dałem ja do serwisu bo niechciała odpalac wymieniłem
-świece
-nowy modół (firmowy husqvarny)
-przewiniento cewke
(pomijajac że rownoczesnie z tym robiłęm generalny remont )
I huska jak nie odpalała tak nie odpala !! Jesli ktos miał podobny problem lub wie co moze byc przyczyna prosze o pomoc
Z GÓRY DZIĘKUJE!!
-świece
-nowy modół (firmowy husqvarny)
-przewiniento cewke
(pomijajac że rownoczesnie z tym robiłęm generalny remont )
I huska jak nie odpalała tak nie odpala !! Jesli ktos miał podobny problem lub wie co moze byc przyczyna prosze o pomoc

- Marek moto
- Świeżak
- Marek moto
- Świeżak
Hmm może to 4t ale sprawdzałeś świecę czy nie zalewa oraz filtr powietrza czyściłeś??
wielki ze mnie spec nie jest ale to podstawowe pytanie
oo tego nie było jak pisałem
hmm jak iskry nie ma to może byc problem z magneto coś tam może byc nie tak
kable mogą byc nie dociśnięte, zaśniedziałe od mycia woda błota itp
ale to tylko przypuszczenia
najlepiej jak fenek albo manhatan się wypowie ;d no i reszta ekipy speców tematów wszelkich i nijakich 
wielki ze mnie spec nie jest ale to podstawowe pytanie

oo tego nie było jak pisałem
hmm jak iskry nie ma to może byc problem z magneto coś tam może byc nie tak
kable mogą byc nie dociśnięte, zaśniedziałe od mycia woda błota itp
ale to tylko przypuszczenia

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
- Marek moto
- Świeżak
no to tutaj już zostaje tylko kwestia kabelków:
-czy nigdzie nie sÄ… przerwane i czy nie robiÄ… zwarcia
- czy wszystko jest dobrze podłączone
- czy styki nie są zaśniedziałe
- moduł wymieniony a nadal nie ma iskry?? nędznych masz mechaników ;p;d w tym serwisie ;p
-czy nigdzie nie sÄ… przerwane i czy nie robiÄ… zwarcia
- czy wszystko jest dobrze podłączone
- czy styki nie są zaśniedziałe
- moduł wymieniony a nadal nie ma iskry?? nędznych masz mechaników ;p;d w tym serwisie ;p
-
Bostorn - Moderator
No ale to jak w serwisie płacisz im kasę za robotę a oni oddają Ci moto które nie jest na chodzie?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
ja mam pomysł ;d weś tatusiową strzelbę;d
pokaż im ją jak ładnie się świeci i powiedz że za 2 dni przychodzisz i moto ma byc zrobione..
bo nie dosc że zaplaciles.. za moduł pewnie i te wymienione czesci i robocizne to to gawnonadal nie chodzi ;p;d
aa to był renomowany serwis huski czy jakis inny??
pokaż im ją jak ładnie się świeci i powiedz że za 2 dni przychodzisz i moto ma byc zrobione..
bo nie dosc że zaplaciles.. za moduł pewnie i te wymienione czesci i robocizne to to gawnonadal nie chodzi ;p;d
aa to był renomowany serwis huski czy jakis inny??
-
Bostorn - Moderator
ja z nimi poszłęm na taki warunek ze jak go zrobia to wtedy im zapłace >oddałem huske nie do firmowego warsztatu tylko do normalnego serwisu motocyklowego nazwy nie bede wymieniał
- Marek moto
- Świeżak
noo i dobrze ;d
tylko tu jest małe ale;d hah jak nie będą wiedzieli co to jest ;d
mogą rozbierac połowe motoru a u nich czas to pieniądz ;d wiec ciekaw jestem czy i za to policzą czy niee
bo z takimi to różnie ;d chciales wymienic olej za 30zł a rachunek wynosi 230;d bo to bo tamto jeszcze ;d
tylko tu jest małe ale;d hah jak nie będą wiedzieli co to jest ;d
mogą rozbierac połowe motoru a u nich czas to pieniądz ;d wiec ciekaw jestem czy i za to policzą czy niee

bo z takimi to różnie ;d chciales wymienic olej za 30zł a rachunek wynosi 230;d bo to bo tamto jeszcze ;d
-
Bostorn - Moderator
Ja na Twoim miejscu zabrałbym moto i oddał w ręce mechaników z husqvarny, oni nie powinni mieć z tym problemu.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Akumulatora to ty chyba w nim nie masz?? ale moze kondensatory jakies sie popaliły, koło magnesowe może, impulsator, przełacznik od gaszenia sprobuj na krótko. Albo po prostu, schemat instalacji, przyrzad uniwersalny do pomiarów elektrycznych i krok po kroku, kabelek po kabelku szukać przyczyny
- tomstargard
- Świeżak
to jest te 610 z 99 r i akumulator jest bede musiał zrobic tak jak mowisz krok po kroku posprwdzac wszystko cała elektryke
- Marek moto
- Świeżak
Kolego piszesz, ze przewinięto cewke, a iskry nadal nie ma..
Piszesz, ze nie chciał odpalic, później ktos Ci przewijał tą cewke... - nie wiadomo, czy przyczyną była rzeczywiscie cewka, jezeli tak, to może nie została dobrze nawinięta.. Sprubuj znaleźć kogoś z taka sama Huska, i poprostu popros o pożyczenie cewki.. Iskra sama nie zanika, przyczyna musi jakas byc..
A może taki niefortunny zbieg okolicznosci - jakies zwarcie, przebicie, a może cewka była dobra...
Trzeba prubować, kombinowac, moze to jakas głupotka..
Powodzenia w dłubaninie. Daj znac, jak wyczaicie, co boli Twoje moto
Pozdro
Piszesz, ze nie chciał odpalic, później ktos Ci przewijał tą cewke... - nie wiadomo, czy przyczyną była rzeczywiscie cewka, jezeli tak, to może nie została dobrze nawinięta.. Sprubuj znaleźć kogoś z taka sama Huska, i poprostu popros o pożyczenie cewki.. Iskra sama nie zanika, przyczyna musi jakas byc..
A może taki niefortunny zbieg okolicznosci - jakies zwarcie, przebicie, a może cewka była dobra...
Trzeba prubować, kombinowac, moze to jakas głupotka..
Powodzenia w dłubaninie. Daj znac, jak wyczaicie, co boli Twoje moto

Pozdro
Motorynka---> Wsk 125--->Jawka 50--->Ogar 50--->Wsk 175 "cross"--->MZ 150--->Hyosung GT 250 Comet -----> Bandit 600N K4 i...DR 600
Honda CBR 600 F3;]
Honda CBR 600 F3;]
-
Gyezet - Świeżak
najlepiej abyś miał miernik elektroniczny
mierzysz i natężenie i napięcie na przewodach
badasz dokąd dochodzi napięcie a gdzie zanika i już
czy dana cewka wytwarza prÄ…d czy niee i najlepiej abyÅ› od tego miejsca zaczÄ…Å‚ ;d
mierzysz i natężenie i napięcie na przewodach
badasz dokąd dochodzi napięcie a gdzie zanika i już
czy dana cewka wytwarza prÄ…d czy niee i najlepiej abyÅ› od tego miejsca zaczÄ…Å‚ ;d
-
Bostorn - Moderator
jak akumulator to sproboj jeszcze kolego podlaczyc ja pod samochodowy, szelkami porzadnymi, Masa do silnika bezposrednio, + oczyszczony na +, Moze to cos pomorze
- tomstargard
- Świeżak
- Marek moto
- Świeżak
dzis dowiedziałm sie ze jest mozliwe ze przysłali mi niesprawny moduł bo w serwisie gosciu ma taki uniwersalny moduł do kazdego motocykla (w kazdym bądz razie urzadzenie ) i na nim huska działa na wolnych obrotach czyli jest szansa ze to moduł zły
- Marek moto
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości