problem z ktm sx 125
• Strona 1 z 1
problem z ktm sx 125
Witam mam problem z ktm sx 125. A dokładnie niechce się wkręcać na obroty co jest tego przyczyną? Z góry dziękuje
- obraian ktm
- Świeżak
- danielpolak
- Świeżak
ale pod czas gazowania muli go ostro?? czy coo?? tak jak by miał czegos za duzo/mało??
czy poprostu nie daje rady nie ma mocy etc??
albo zasrany f.powietrza i gaźniczek piachem kurzem itp
albo gwarancja tłoczka sie konczy i trzeba wymieniac :p
czy poprostu nie daje rady nie ma mocy etc??
albo zasrany f.powietrza i gaźniczek piachem kurzem itp
albo gwarancja tłoczka sie konczy i trzeba wymieniac :p
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
to jest rok 1993 tego ktm ale wymieniany tłok był przed sezonem i i zdaje sie jak by miał za dużo pliwa a jak daje gazu to do pewnego monentu ma te obroty nrmalnie a potem go muli
- obraian ktm
- Świeżak
To zakręć mu troche paliwo i najlepiej umyj gaźnik.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
to prawdopodobnie zasranego gaźnika piachem kurzem etc
) przeczysc filtr wypoleruj gaźniczek z kazdej strony i wyreguluj go dobrze i będzie gites 

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ogulem filtr czysc mniejwiecej co 2 3 tygodnie i nie woda czy niewiadomo czym... idz kup olej do filtra go poprostu wyczysc...
YAMAHA YZ 125 ^^
- danielpolak
- Świeżak
filtr najlepiej czysc benzyna...kolo 0.5l i jazda tylko go nie wykręcaj !! poprostu gnieć go i odstaw az benzyna wyparuje czyli bedzie suchy i nasącz go olejem do filtrów powietrza..
ps. nie kupuj oleju do filtra w sprayu bo jest go tam mało i szkoda kasy!!
ps. nie kupuj oleju do filtra w sprayu bo jest go tam mało i szkoda kasy!!
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
danielpolak napisał(a):ogulem filtr czysc mniejwiecej co 2 3 tygodnie i nie woda czy niewiadomo czym... idz kup olej do filtra go poprostu wyczysc...
To mu napisałeś...

Ściągnij filtr, wymyj (możesz w benzynie, chociaż ja myję płynem do naczyń, przez benzyne może się rozklejać, ale zależy też jaki masz filtr) i nasącz olejem do filtrów, tyle.
adamuzz dobrze Ci radzi, kupuj olej w butelkach.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
To jeszcze go wyreguluj 

Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
Większość producentów filtrów powietrza zaleca, aby nie stosować do mycia substancji nafto pochodnych. Stosowanie owych do mycia powoduje osłabienie struktury filtra, a zarazem jego szybsze zużycie (tak jak napisał panzernacker)
Co do czyszczenia filtra, nie wyobrażam sobie go nie wyjmować (no chyba, że źle odczytałem intencje adamuzz'a) Po dokładnym wypłukaniu i wysuszeniu nakładam warstwę oleju do filtrów. Mam w sprayu, więc jest to trochę wygodniejsze. Następnie montuje i jazda!
Pamiętajcie, aby czyścić go w miarę jak najczęściej. Z reguły co 2-3 jazdy, koniec, filtr należy dokładnie wymyć! Gdy jeździcie dłużej w mocno zakużonytm terenie, gdzie oprócz Was jeżdżą jeszcze inni, pamiętajcie, aby również wyczyścić filtr. Wbrew pozorom, jest to ogromnie ważne dla Waszych silników. Częste czynności serwisowe filtra wydłużają żywotność tłoka, łożysk itd. Poza tym, często brudne lub nieszczelne filtry są przyczyną zatarć.
Także pamiętajcie, aby dbać jak najlepiej o swój motocykl, bo szybko ze wspaniałej maszyny można go przekształcić w obraz nędzy i rozpaczy...
Pzdr.
Co do czyszczenia filtra, nie wyobrażam sobie go nie wyjmować (no chyba, że źle odczytałem intencje adamuzz'a) Po dokładnym wypłukaniu i wysuszeniu nakładam warstwę oleju do filtrów. Mam w sprayu, więc jest to trochę wygodniejsze. Następnie montuje i jazda!
Pamiętajcie, aby czyścić go w miarę jak najczęściej. Z reguły co 2-3 jazdy, koniec, filtr należy dokładnie wymyć! Gdy jeździcie dłużej w mocno zakużonytm terenie, gdzie oprócz Was jeżdżą jeszcze inni, pamiętajcie, aby również wyczyścić filtr. Wbrew pozorom, jest to ogromnie ważne dla Waszych silników. Częste czynności serwisowe filtra wydłużają żywotność tłoka, łożysk itd. Poza tym, często brudne lub nieszczelne filtry są przyczyną zatarć.
Także pamiętajcie, aby dbać jak najlepiej o swój motocykl, bo szybko ze wspaniałej maszyny można go przekształcić w obraz nędzy i rozpaczy...
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
ja kupiłem nowy filtr posarowałem go tym olejem do filtrów i dalej tak samo bo jak zakęce kranik i chwile pochodzi to sie wkręca na obroty a jak odkręce to go muli może dysze mam za dużą (dysza 70)
- obraian ktm
- Świeżak
przeczysc dokladnie w benzynie gaznik, sprawdz ten filtr jeszce raz , wyreguluj gaznik i wyreguluj zaplon, wymien swiece, i jak bedzie tak dalej to sprawdz czy dozownik masz dobry, a jak wszystko juz bedzie z tymok co wczesniej napisalem to poprostu probuj zalac inne paliwo
Yamaha Dt 125 zadziiiiiiiii ;D
gadu-gadu 8675687
gadu-gadu 8675687
- papy
- Świeżak
• Strona 1 z 1