Zobacz wątek - Kawasaki kx lub klr
NAS Analytics TAG

Kawasaki kx lub klr

Enduro, Cross
_________

Kawasaki kx lub klr

Postprzez majasportomoto » 6/6/2008, 07:07

Co mi możecie powiedzieć na temat kawasaki kx lub klr.Słyszałem że są drogie w eksplotacji.?chodzi mi o jakiś motorek do terenu np. też yamaha dt 125 lub suzuki dr 125.
majasportomoto
Świeżak

Postprzez majasportomoto » 8/6/2008, 10:32

??????
majasportomoto
Świeżak

Postprzez bastus » 8/6/2008, 14:36

klr to enduro (słabszy i cięższy) z homologacją, tzn. światła, liczniki itp. (nie tak tragicznie drogie)
kx to wyczynówka dwa razy mocniejsza od enduro tej samej pojemności ( rocznie idzie na niego jakieś 2000 pln (a jak sie *wyjebiesz* i coś skrzywisz to dwa razy tyle))

klr,dt czy dr to zupełnie inna bajka niż kx !
sprzedam :
:D
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
bastus
Bywalec

Postprzez Mx forever » 8/6/2008, 16:37

bastus widac ma wielkie doswiadczenie z motorami 4tys zlotych wywalic na moto dlaczego ze sie wywalilem a 2tys zlotych to wywalają jezdząc wyczynowo a nie po lesie idiot....
Mx forever
Świeżak

Postprzez majasportomoto » 8/6/2008, 18:55

inna bajka czyli co będzie lepsze dt dr czy mtx a może klr??
a co możecie mi jeszcze doradzić fajnego do terenu cena do 2200zł???
majasportomoto
Świeżak

Postprzez bastus » 8/6/2008, 21:05

Mx forever napisał(a):bastus widac ma wielkie doswiadczenie z motorami 4tys zlotych wywalic na moto dlaczego ze sie wywalilem a 2tys zlotych to wywalają jezdząc wyczynowo a nie po lesie idiot....

A niby po lesie to się oszczędza motor :shock: (na odwrut po lesie grzejesz pełną pizd** i na wysokich obrotach .. )

nawiasem muwiąc, ostatnio złamałem tylni odcinek ramy i wszystko co było na nim ...
a więc tak :
- ''kawałek ramy'' 2500 pln
- obudowa filtra powietrza ok. 300 pln
- owiewki x2 ok. 200 pln
- tylni błotnik ok. 100
- siedzenie :?: :?: :?: około 300 pln
- reszta dupereli typu kierownica, przedni błotnik itp. - bardzo duzo :twisted:

do tego doliczmy opony, łańcuchy, tloki, korbowody itp. ponieważ mówiłem o kosztach na jeden sezon (rok)

mówie ci Mx forever że spokojnie 2000 bez zadnego wypadku ...

Ps. z tego co pamiętam to ty Mx forever nawet niemasz żadnego moto więc się niewypowiadaj na temat kosztów eksploatajci dwusuwowych 125 ! :twisted: i z kąd ty wiesz ile na moto wydają wyczynowo jezdzący zawodnicy :roll: zresztą i tak im idzie o wiele więcej niż 2000 lub 4000 bo mają sponsorów :!: i wymieniają różne podzespoły co wyścig ....
sprzedam :
bastus
Bywalec

Postprzez Tomek00 » 9/6/2008, 15:32

bastus napisał(a):
Mx forever napisał(a):bastus widac ma wielkie doswiadczenie z motorami 4tys zlotych wywalic na moto dlaczego ze sie wywalilem a 2tys zlotych to wywalają jezdząc wyczynowo a nie po lesie idiot....

A niby po lesie to się oszczędza motor :shock: (na odwrut po lesie grzejesz pełną pizd** i na wysokich obrotach .. )

nawiasem muwiąc, ostatnio złamałem tylni odcinek ramy i wszystko co było na nim ...
a więc tak :
- ''kawałek ramy'' 2500 pln
- obudowa filtra powietrza ok. 300 pln
- owiewki x2 ok. 200 pln
- tylni błotnik ok. 100
- siedzenie :?: :?: :?: około 300 pln
- reszta dupereli typu kierownica, przedni błotnik itp. - bardzo duzo :twisted:

do tego doliczmy opony, łańcuchy, tloki, korbowody itp. ponieważ mówiłem o kosztach na jeden sezon (rok)

mówie ci Mx forever że spokojnie 2000 bez zadnego wypadku ...

Ps. z tego co pamiętam to ty Mx forever nawet niemasz żadnego moto więc się niewypowiadaj na temat kosztów eksploatajci dwusuwowych 125 ! :twisted: i z kąd ty wiesz ile na moto wydają wyczynowo jezdzący zawodnicy :roll: zresztą i tak im idzie o wiele więcej niż 2000 lub 4000 bo mają sponsorów :!: i wymieniają różne podzespoły co wyścig ....

Po pierwsze jestes poje**** bo zależy kto jedzie po lesie jak ty jedziesz to ok 100 km/h pomiędzy drzewami które rosną 1 m od siebie
Chyba tor jest do wyżycia sięi tam się daje po gazie
Do kosztów dołożyłeś kierownice ?? przecież zgiął ci się kawałek ramy to po jakiego **** kierownica i przedni błotnik , mogłeś jeszcze doliczy neony nakleiki , płyn do mycia naczyń i motoru gąbke.....
Jak jedzie głupi kierowca to za sezon sporo zapłaci (ale tacy kierowcy z tego co słyszałem drzew nie omijają :lol: ) jeśli jeżdzi rekreacyjnie To olei
tłok i to wszystko bo po co więcej ?
Nie wierze że dałeś tyle kasy za " kawałek " ramy mogłeś kupic jakiś używany motorek i "porzyczyc" ten "kawałek ramy"
ps . Jaki masz ten swój motor z doklejanym kawałkiem ramy ? dt ?
Tomek00
Bywalec

Postprzez bastus » 10/6/2008, 11:46

1. nie napisałem ze tyle wydałem na kawałek ramy tylko ze tyle kosztuje u importera !
2. W dt niema tego "dokręcanego kawałka" tylko w crossach.
3.Kierownica tez jest wygięta, poprostu niepisałem o tym bo wiem ile to kosztuje i gdzie kupić !
3. Tak jest olej (w 2T :D) i tłok ... , a np. łańcuch to co 3 lata ?!
4.Wogule to jazda po lesie jest zabroniona !!! i jak ja jezdziłem po lesie to jeździliśmy po leśnych drużkach, a nie na przełaj przez las ...

''Chyba tor jest do wyżycia się i tam się daje po gazie'' - a czemu jeździ się po lesie ? dlatego ze oszczędzam motor ? czy może dlatego że nima w pobliżu żadnego toru ?

dobra ok. może po lesie i po torze tak samo się moto katuje.
sprzedam :
bastus
Bywalec

Powrót do Offroad