Przyspieszacz ?
• Strona 1 z 1
Przyspieszacz ?
Kupilem dzisiaj ktma 125 i koles mowil mi , ze ta sztuka zostala w jakis sposob zrobiona tak , ze nie trzeba jej trzymac z poczatku czyli tych 10minut puki sie nie rozgrzeje , tylko ze odrazu jak zapali mozna ja katowac . Czy cos takiego istnieje wogole , a jak tak to co ?
- Galik
- Świeżak
niema nawet takiej opcji moto sie musi rozgrzac najpierw.niema takiego moto coo od kopa odrazu sie wkreca na obroty i nic się z nią nie dzieje.
- Mx forever
- Świeżak
Rozgrzewanie ma sens ale nie na postoju, na postoju z minutkę aby tylko na lekkie obroty normalnie wchodził potem spokojna jazda z 5 minut i dopiero w palnik dawać.
- wojteks_07
- Świeżak
To moto wogole jest dziwne , po 5 , 6 dniach zapala bez ssania za polowa kopniaka , odrazu ma idealnie obroty , tak jak by sie troche rozgrzal i odrazu ma pelna moc , no i koles od ktorego kupilem tlumaczyl ze ma cos wymienione , ze mozna go odraz ..
- Galik
- Świeżak
Pewnie gaźnik ma przeregulowany albo i dysze wymienione, czy filtr powietrza ma oryginalny?.
Ostra jazda bez osiągnięcia pewnej temperatury cylindra i tłoka (pierścieni) bardzo szybko kończy silnik a dobija go wkręcanie na maksymalne obroty na postoju.
Ostra jazda bez osiągnięcia pewnej temperatury cylindra i tłoka (pierścieni) bardzo szybko kończy silnik a dobija go wkręcanie na maksymalne obroty na postoju.
- wojteks_07
- Świeżak
A ja myśle że ten kolo mówił prawde. Mój kolega w wyczynowym KTM-ie ma normalnie takie coś że pali go i nawet minuty nie czeka i już śmiga na torze w pełnym zakresie obrotów. Nie wiem jak to jest ale te KTM-y naprawde cos mają. Ja zaczem rozgrzeje moj motor to on już z pół zbiornika wypali
Motocross q r w a rządzi!! 

-
arudni - Świeżak
dokladnie tak jak pisza koledzy. silnik najwiecej zuzywa sie dgy jest zimny i nie przesmarowany a tak jest przy starcie silnika. rozgrzej najpierw silnika i dopiero ogien:)
- startbasss
- Świeżak
• Strona 1 z 1