Remoncik cr 125 pytanie
• Strona 1 z 1
Remoncik cr 125 pytanie
Witam własnie jestem w trakcie remontu cr 125 robie tuleje nowy tłok korba byla wymieniana proxa wiec prawie 0 luzu i koleś który robi tuleje z firmy Motor-Tech zaproponował tłok namura, powiedzial ze bardzo dobry tłok pokryty tefłonem i ze w cr bedzie dobrze smigal bo takie tloki zakłada.Aha i radzil wymienic łożysko na główce korbowodu powiedzial ze sie wymienia co zmiane tłoka...Co o tym myślicie?Czy kazac mu zalozyc wossnera albo cos innego ?
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Właśnie dokonujesz wyrok na własne moto...
Przypominam tylko, że na tulei moto nie będzie takie samo jak na nikasilu, docieranie zajmie Ci trochę czasu, częstsza wymiana tłoka i ogólnie po 2 sezonach myślę, ze wyjdziesz na jedno...
Jak ja się cieszę, że poprzedni właściciel nie upokorzył mojej Suzuki i dalej lata na nikasilu...
Który rocznik ta CR?
Przypominam tylko, że na tulei moto nie będzie takie samo jak na nikasilu, docieranie zajmie Ci trochę czasu, częstsza wymiana tłoka i ogólnie po 2 sezonach myślę, ze wyjdziesz na jedno...
Jak ja się cieszę, że poprzedni właściciel nie upokorzył mojej Suzuki i dalej lata na nikasilu...
Który rocznik ta CR?
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
No własnie bede jezdzil tylko do pazdziernika
a rocznik to 1992 wiec nie oplaca sie klasc znowu nikasilu..szkoda kasy ja tylko przez lato polatam..A jesli chodzi o docieranie to okolo 5h o to sie nie martwie bo gadalem z kolesiem ktory sie na tym zna bardzo
Chodzi tylko czy ta namura da rade?

Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
A wie moze ktos jesli chodzi o zawory wydechowe..czy ma tam byc olej tzn. czy przy składaniu wlac tam olej bo jak rozbieralem to własnie tam byl i nie wiem czy to nie byl olej nie przepalony czy kto poprostu nalał.
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Nie musi być tam oleju... jego tam pełno jest ze względu na to, że tłok go rozrzuca. Poza tym, zawór nie pracuje zbyt mocno, jeśli chodzi o tarcie, więc nie ma problemu. Dla pewności możesz sobie lekko, nawet palcem przesmarować 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
witam mam jeszcze jedno pytanie czy w mojej cr moge zmieniac biegi bez sprzęgła rok 1992. ??czy moze sie cos spieprzyc? Jeszcze jezeli chodzi o zaworki to czy trzeba je jakos regulowac?? czy poprostu skręcic jak bylo i nic nie robic..bo musze to mechanikowi powiedziec.
Edytuj posty
nie należy pisać post pod swoim postem
regulamin się kłania.
senekkorzenna
Edytuj posty

senekkorzenna
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Cześć
montuje te tłoki uszczelki i korby Namury w swoim warsztacie od 2008 roku i nie miałem z nimi większych problemów. Kupuję bo facet w Tychach ma świetne ceny i dostaje jeszcze upust na warsztat - nadają się i do żeliwa i pod nikasil
pozdrawiam
montuje te tłoki uszczelki i korby Namury w swoim warsztacie od 2008 roku i nie miałem z nimi większych problemów. Kupuję bo facet w Tychach ma świetne ceny i dostaje jeszcze upust na warsztat - nadają się i do żeliwa i pod nikasil
pozdrawiam
- kobra_1
- Świeżak
haha za takie wypowiedzi powinien byc warn
skoro jestes nowy to stosuj sie do regulaminu
tam jest opisane wszystko
w USA to lataja też na elektrycznych sprzetach co nie znaszy że są to lepsze sprzęty niz spalinówki
i to że w ju es ej wszyscy stołują sie w makdonaldzie to nie znaczy że i my musimy
ja namury polecam uszczelki, są nieźle zrobione, choc specyficzne uszczelki są oczywiscie stosunkowo gorsze od oryginałów. ale są w miare tanie. tłoczki srednio polecam, raczej nie slyszałem dobrych opinii. a kumplowi to nawet jeden w dosyc szybkim tempie sie zuzył, i po zmianie na wossnera przelatał wiecej
moze zbieg okolicznosci a moze nie ?
jak lubisz tą firme to sobie wsadzaj te częsci. ale nie odkopuj tematów i nie wciskaj ludziom czegos czego nie chcą 

w USA to lataja też na elektrycznych sprzetach co nie znaszy że są to lepsze sprzęty niz spalinówki

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Nmura robi najgorsze uszczelki jakie w życiu spotkałem jaką kolwiek zamontowałem to sie lało z pod kapy sprzęgła lało sie z pod kapy sprzęgła
(tej dużej) lało się z pod pompy wody lało sie wszystkie uszczelki zaminiki to gówno
lepiej docinać samemu
jest torchę roboty ale jakoć lepsza oczywiście ciężko wyciąć uszczkę pod głowice czy cylinder ale pod kapy lepiej samemu
jak do fantica robiłem tuleje to wsadziłem przerobionego tłoka od dt więc i uszczelkę trzeba było zrobić po głowice a uszczelka ze stalowy pierścieniem ale się udało i wszystko działa
brzmi to jak poszyte w szopie ale na szczęście mam dostęp do tokarni pras i frezarek a tuleje robiłem w motor techu polecam solidna firma
(tej dużej) lało się z pod pompy wody lało sie wszystkie uszczelki zaminiki to gówno

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości