Zobacz wątek - Yamaha DT 125 - problem z odpaleniem
NAS Analytics TAG

Yamaha DT 125 - problem z odpaleniem

Enduro, Cross
_________

Yamaha DT 125 - problem z odpaleniem

Postprzez SherniCROSS » 14/3/2016, 18:12

Witam, kupiłem ostatnio taką Yamaszkę, jest ona z 2006 roku wersja RE, od razu ominę niepotrzebne szczegóły. Chciałem ją dzisiaj odpalić ale na kopkę nie dałem rady. Następnie spróbowałem odpalić ją na popych i kiedy włączyłem 1 bieg i chwyciłem sprzęgło i zacząłem ją prowadzić to tłok nadal chodził, tak jak by sprzęgło było puszczone. Dodam że jest to mój pierwszy motorek w życiu, a przy kupnie sprawdzał go mechanik i powiedział że tylko gaźnik jest do przeczyszczenia i parę drobiazgów. Czy to jest normalne? Wg mnie jak mam włączony bieg i wcisnę sprzęgło to motorek powinien lekko chodzić. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
SherniCROSS
Świeżak

Postprzez braaaap » 14/3/2016, 18:59

To że ci nie odpala to faktycznie może być brudny gaźnik .A jeżeli chodzi o sprzęgło to norma na zimnym silniku ;)
Four Stroke Power ! :-)

Husaberg fe 501

&

Mz Etz 251
braaaap
Świeżak

Postprzez SherniCROSS » 14/3/2016, 19:09

braaaap napisał(a):To że ci nie odpala to faktycznie może być brudny gaźnik .A jeżeli chodzi o sprzęgło to norma na zimnym silniku ;)

Czyli to normalne? Jak w takim razie odpalić taki silnik z popychu gdy z kopki nie łapie? Wciskam sprzęgło i strasznie ciężko jest nim ruszyć (gdy jest na biegu). Nie czuć żadnej różnicy z lub bez sprzęgła.
SherniCROSS
Świeżak

Postprzez braaaap » 14/3/2016, 20:18

Raczej normalne :) ,jeżeli chodzi o odpalanie powinna ci odpalać na kopa :D sprawdź pierw podstawy czy ma iskrę ,czy dostaje paliwo ,.a jak nie masz wyjścia i musisz na zapych odpalić ją zawsze robilem tak ,rozpedzalem moto na luzie wskakiwalem jednocześnie bez sprzęgła wbijając pierwszy bieg.
Four Stroke Power ! :-)

Husaberg fe 501

&

Mz Etz 251
braaaap
Świeżak

Postprzez SherniCROSS » 14/3/2016, 20:53

braaaap napisał(a):Raczej normalne :) ,jeżeli chodzi o odpalanie powinna ci odpalać na kopa :D sprawdź pierw podstawy czy ma iskrę ,czy dostaje paliwo ,.a jak nie masz wyjścia i musisz na zapych odpalić ją zawsze robilem tak ,rozpedzalem moto na luzie wskakiwalem jednocześnie bez sprzęgła wbijając pierwszy bieg.

Dzięki wielkie chłopie, jutro spróbuję go tak odpalić i zobaczymy :P Na razie to miłego wieczorku życzę :D
SherniCROSS
Świeżak

Powrót do Offroad