Yamaha DT 125 - problem z odpaleniem
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 125 - problem z odpaleniem
Witam, kupiłem ostatnio taką Yamaszkę, jest ona z 2006 roku wersja RE, od razu ominę niepotrzebne szczegóły. Chciałem ją dzisiaj odpalić ale na kopkę nie dałem rady. Następnie spróbowałem odpalić ją na popych i kiedy włączyłem 1 bieg i chwyciłem sprzęgło i zacząłem ją prowadzić to tłok nadal chodził, tak jak by sprzęgło było puszczone. Dodam że jest to mój pierwszy motorek w życiu, a przy kupnie sprawdzał go mechanik i powiedział że tylko gaźnik jest do przeczyszczenia i parę drobiazgów. Czy to jest normalne? Wg mnie jak mam włączony bieg i wcisnę sprzęgło to motorek powinien lekko chodzić. Z góry dziękuję za odpowiedzi 

- SherniCROSS
- Świeżak
braaaap napisał(a):To że ci nie odpala to faktycznie może być brudny gaźnik .A jeżeli chodzi o sprzęgło to norma na zimnym silniku
Czyli to normalne? Jak w takim razie odpalić taki silnik z popychu gdy z kopki nie łapie? Wciskam sprzęgło i strasznie ciężko jest nim ruszyć (gdy jest na biegu). Nie czuć żadnej różnicy z lub bez sprzęgła.
- SherniCROSS
- Świeżak
Raczej normalne
,jeżeli chodzi o odpalanie powinna ci odpalać na kopa
sprawdź pierw podstawy czy ma iskrę ,czy dostaje paliwo ,.a jak nie masz wyjścia i musisz na zapych odpalić ją zawsze robilem tak ,rozpedzalem moto na luzie wskakiwalem jednocześnie bez sprzęgła wbijając pierwszy bieg.

Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251

Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
braaaap napisał(a):Raczej normalne,jeżeli chodzi o odpalanie powinna ci odpalać na kopa
sprawdź pierw podstawy czy ma iskrę ,czy dostaje paliwo ,.a jak nie masz wyjścia i musisz na zapych odpalić ją zawsze robilem tak ,rozpedzalem moto na luzie wskakiwalem jednocześnie bez sprzęgła wbijając pierwszy bieg.
Dzięki wielkie chłopie, jutro spróbuję go tak odpalić i zobaczymy

- SherniCROSS
- Świeżak
• Strona 1 z 1