Zobacz wątek - Nowy motocykl nie chce odpalić, POMOCY.
NAS Analytics TAG

Nowy motocykl nie chce odpalić, POMOCY.

Enduro, Cross
_________

Nowy motocykl nie chce odpalić, POMOCY.

Postprzez Ir0nHIde » 30/1/2016, 21:21

Witam, mam pewien problem i prosiłbym o szybką odpowiedź.
Spotkała mnie przykra niespodzianka ponieważ dzisiaj kupiłem Husqvarnę SMS 125.
Właściciel zapewniał że jest po remoncie, ale jedynym dowodem jest wybite na cylindrze motor tech-Katowice.
Jak tam zajechałem SMS odpaliła za pierwszym kopem, nie gasła na jałowym (a chodziła dosyć długo), ładnie się wkręcała i bardzo dobrze rozpędzała (powiedzieć można że motocykl 100% sprawny).
No właśnie po drodze zatankowaliśmy na shell 95 i zalaliśmy Castrolem 2t (to nie jest mój pierwszy 2t więc mieszanka raczej dobrana dobrze).
W tym miejscu zaczęły się przeszkody bo po zajechaniu do domu (300 km w jedną stronę), nie chciała wcale odpalić,po 15 min kopania odpaliła i wdawało się że już po problemie.
Wsiadłem rozgrzałem silnik i niby wszystko ładnie zbierała się bardzo dobrze (mimo że nie odkręcałem do końca tak do połowy może i nie, bo właściciel mówił że na dotarciu, i jechałem koło 70 km/h) i po około 500m bum silnik zgasł.
Odpalić już nie chce, gaźnik wyczyszczony, świeca sprawna i sucha bez oznak paliwa czyli że paliwo nie dociera do cylindra.
To znaczy że padłem ofiarą zajechanego silnika?
Dzwoniłem do właściciela mówi że to niemożliwe i że powinno wszystko chodzić.
Co mam teraz zrobić?
Z góry serdecznie dziękuję.
Ir0nHIde
Świeżak

Postprzez henio12323 » 31/1/2016, 08:36

haha 300 km na dotarciu po asfalcie czyms takim, to mogłes silnik zarznąć... zacznij od sciągniecia wydechu i zobacz jak wygląda tłok przez okno wydechowe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Ir0nHIde » 31/1/2016, 13:45

Husqvarna jechała na przyczepce, chodziło o to że to dosyć daleko i niewiadomo było co robić.
Dzisiaj był u mnie mechanik, silnik bez kompresji a po ściągnięciu wydechu szkoda gadać.
Motocykl do remontu. Dzięki za odpowiedź.
Ir0nHIde
Świeżak

Postprzez kris514 » 31/1/2016, 18:06

Motor tech nabija datÄ™ wstawienia tulei.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
kris514
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości

na górê