Nowy motocykl nie chce odpalić, POMOCY.
• Strona 1 z 1
Nowy motocykl nie chce odpalić, POMOCY.
Witam, mam pewien problem i prosiłbym o szybką odpowiedź.
Spotkała mnie przykra niespodzianka ponieważ dzisiaj kupiłem Husqvarnę SMS 125.
Właściciel zapewniał że jest po remoncie, ale jedynym dowodem jest wybite na cylindrze motor tech-Katowice.
Jak tam zajechałem SMS odpaliła za pierwszym kopem, nie gasła na jałowym (a chodziła dosyć długo), ładnie się wkręcała i bardzo dobrze rozpędzała (powiedzieć można że motocykl 100% sprawny).
No właśnie po drodze zatankowaliśmy na shell 95 i zalaliśmy Castrolem 2t (to nie jest mój pierwszy 2t więc mieszanka raczej dobrana dobrze).
W tym miejscu zaczęły się przeszkody bo po zajechaniu do domu (300 km w jedną stronę), nie chciała wcale odpalić,po 15 min kopania odpaliła i wdawało się że już po problemie.
Wsiadłem rozgrzałem silnik i niby wszystko ładnie zbierała się bardzo dobrze (mimo że nie odkręcałem do końca tak do połowy może i nie, bo właściciel mówił że na dotarciu, i jechałem koło 70 km/h) i po około 500m bum silnik zgasł.
Odpalić już nie chce, gaźnik wyczyszczony, świeca sprawna i sucha bez oznak paliwa czyli że paliwo nie dociera do cylindra.
To znaczy że padłem ofiarą zajechanego silnika?
Dzwoniłem do właściciela mówi że to niemożliwe i że powinno wszystko chodzić.
Co mam teraz zrobić?
Z góry serdecznie dziękuję.
Spotkała mnie przykra niespodzianka ponieważ dzisiaj kupiłem Husqvarnę SMS 125.
Właściciel zapewniał że jest po remoncie, ale jedynym dowodem jest wybite na cylindrze motor tech-Katowice.
Jak tam zajechałem SMS odpaliła za pierwszym kopem, nie gasła na jałowym (a chodziła dosyć długo), ładnie się wkręcała i bardzo dobrze rozpędzała (powiedzieć można że motocykl 100% sprawny).
No właśnie po drodze zatankowaliśmy na shell 95 i zalaliśmy Castrolem 2t (to nie jest mój pierwszy 2t więc mieszanka raczej dobrana dobrze).
W tym miejscu zaczęły się przeszkody bo po zajechaniu do domu (300 km w jedną stronę), nie chciała wcale odpalić,po 15 min kopania odpaliła i wdawało się że już po problemie.
Wsiadłem rozgrzałem silnik i niby wszystko ładnie zbierała się bardzo dobrze (mimo że nie odkręcałem do końca tak do połowy może i nie, bo właściciel mówił że na dotarciu, i jechałem koło 70 km/h) i po około 500m bum silnik zgasł.
Odpalić już nie chce, gaźnik wyczyszczony, świeca sprawna i sucha bez oznak paliwa czyli że paliwo nie dociera do cylindra.
To znaczy że padłem ofiarą zajechanego silnika?
Dzwoniłem do właściciela mówi że to niemożliwe i że powinno wszystko chodzić.
Co mam teraz zrobić?
Z góry serdecznie dziękuję.
- Ir0nHIde
- Świeżak
haha 300 km na dotarciu po asfalcie czyms takim, to mogłes silnik zarznąć... zacznij od sciągniecia wydechu i zobacz jak wygląda tłok przez okno wydechowe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Husqvarna jechała na przyczepce, chodziło o to że to dosyć daleko i niewiadomo było co robić.
Dzisiaj był u mnie mechanik, silnik bez kompresji a po ściągnięciu wydechu szkoda gadać.
Motocykl do remontu. Dzięki za odpowiedź.
Dzisiaj był u mnie mechanik, silnik bez kompresji a po ściągnięciu wydechu szkoda gadać.
Motocykl do remontu. Dzięki za odpowiedź.
- Ir0nHIde
- Świeżak
Motor tech nabija datÄ™ wstawienia tulei.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości