Docieranie hard enduro
• Strona 1 z 1
Docieranie hard enduro
Witam, w końcu nadeszła chwila oczekiwana przez 3 miesiące Moto w końcu wraca w całości po generałce. Więc tak, nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale moto do gas gas ec 125, zamiast nicasilu jest włożona tuleja. Ile muszę przejechać , jak jezdzić zeby dobrze dotrzeć? Oczywiscie górki itp. sobie odpuszczam (to, to wiem).
- Zioox
- Świeżak
generalnie ja polecam około 5 baków docierki robic, z kazdym bakiem coraz agresywniej jeździc
nie zamulać, ale nie przeciągac po obrotach, teren najlepszy wg mnie to cos typu tor crossowy, lekkie podjazdy, lekkie zjazdy ( tutaj bez odpuszczania gazu ) zakręty, wiec cały czas rózne obciązenie i rózne operowanie manetką gazu, wiec idealne warunki.
docierac mozna krócej ale jak np jest ciasno spasowane, a tuleje są rózne, to moze wszystko puchnąć i sie przycierać przy ostrzejszym odkręcaniu. a tak na spokojnie sobie wylatać i bedzie praktycznie pewne że bedzie okej
nie zamulać, ale nie przeciągac po obrotach, teren najlepszy wg mnie to cos typu tor crossowy, lekkie podjazdy, lekkie zjazdy ( tutaj bez odpuszczania gazu ) zakręty, wiec cały czas rózne obciązenie i rózne operowanie manetką gazu, wiec idealne warunki.
docierac mozna krócej ale jak np jest ciasno spasowane, a tuleje są rózne, to moze wszystko puchnąć i sie przycierać przy ostrzejszym odkręcaniu. a tak na spokojnie sobie wylatać i bedzie praktycznie pewne że bedzie okej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Motocykl podczas jazdy ciągle się studzi. Ważne by na prostych po prostu mieć tępo spacerowe (obroty do otwarcia zaworu) chociaż wiadomo podczas przyspieszania zawór może się otwierać Jeśli docierał byś na torze to nie wydoliłbyś więcej niż 20min na raz.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
czy 15 min latasz czy 25 temperatura silnika była by identyczna on po 5-10 minutach praktycznie na maxa sie nagrzewa, wazne aby jechac a nie stać w miejscu bo wtedy ma odpowiednie chłodzenie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości