Zobacz wÄ…tek - PoczÄ…tek drogi z enduro.
NAS Analytics TAG

PoczÄ…tek drogi z enduro.

Enduro, Cross
_________

PoczÄ…tek drogi z enduro.

Postprzez eddn_ » 2/8/2015, 17:31

Hejka, właśnie jestem parę dni przed zakupem swojego pierwszego motocykla. Wybór padł na Ktm'a Exc-f 250 2010. Będzie to mój pierwszy motocykl i co za tym idzie potrzebuję wielu rad ;) Będę w tym temacie zadawał pytania itp. Zacznijmy od podstawowych akcesoriów jakie muszę zakupić do obsługi (chodzi mi tu o różnego rodzaju oleje, filtry powietrza i narzędzia jakie potrzebuję do poprawnego dbania o motocykl). Kolejna sprawa to ubiór, jakiej firmy ciuchy, kask i ochraniacze polecacie i co muszę kupić koniecznie by bezpiecznie jeździć. Jak by ktoś mógł w jakiś przystępny sposób opisać jak często wymieniać różne oleje, czyścić filtry, wymieniać tłok (generalnie rozchodzi się o serwis itp). to był bym ogromnie wdzięczny (no chyba, że ktoś już wcześniej to opisał to prosiłbym o link). Sorrki, że wszystko tak chaotycznie ale mam wiele pytań :oops:
eddn_
Świeżak

Postprzez Szymon DR 125 » 2/8/2015, 18:25

Na pewno przydadzą ci się : smar do łańcucha olej do filtra powietrza jesli nie masz to hendbary olej do silnika i skrzyni biegów a jeśli chodzi o ochronę cb o na pewno Kask rękawiczki ochraniacze na nogi buzer na klatę i bardzo bardzo ważne są buty bez ochraniaczy na nogi wyjedziesz i bez buzera ale bez butów lepiej nie wyjeżdżaj w teren
Szymon DR 125
Świeżak

Postprzez henio12323 » 3/8/2015, 19:03

troche bez sensu pisac - dlaczego ? bo to wszystko jest opisane, do motocykla powinieneś dostać ksiązke obsługi, jak nei dostaniesz to znajdziesz ją na necie, tam jest krok po kroku wszystko opisane, co lać, jak smarować, co smarować i czym. jak myć nawet jest. wszystkiego sie dowiesz, tutaj trzeba by z godzine pisać żeby podstawy ogarnąć, a tam przekartkujesz i po fotkach wiele juz sie dowiesz.

co do ciuchów - to niestety teztroche bez sensu pisać bo takic htematów jest ogrom, są setki poradników w necie itp itd.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości

na górê