Crossy z 2000-2003 roku
• Strona 1 z 1
Crossy z 2000-2003 roku
Witam zastanawiam się nad zakupem crossa i mam pytanie czy takimi motorkami z roku 2000-2003 można by było jeździć na torze i skakać czy są już zbyt stare i zużyte ? np takim motorkiem: http://olx.pl/oferta/suzuki-rm-125-full ... 6282d3c718
- sawa77
- Świeżak
spokojnie można, chociaz nie ma co ukrywać, przy podobnych umiejętnosciach z nową maszyną czasy okrązen bedą zdecydowanie lepsze
ale dodam też taki fakt że kiedys brałem udział w amatorskich zawodach, maszyny były na starcie rózne były praktycznie nowe, było starszych sporo i był chłopaczek lokalny na zabytkowej CR 125 maszyna sprzed 90 roku na pewno - i był w pierwszej piątce, fakt że tor miał obcykany, ale jak widać maszyna nie miała znaczenia, skakał równo z maszynami nowymi. wiec spoko mozna brać starsze roczniki, bardziej liczy sie stan techniczny żeby po prostu nie były zbyt zuzyte, czyli nie zadbane.
ale dodam też taki fakt że kiedys brałem udział w amatorskich zawodach, maszyny były na starcie rózne były praktycznie nowe, było starszych sporo i był chłopaczek lokalny na zabytkowej CR 125 maszyna sprzed 90 roku na pewno - i był w pierwszej piątce, fakt że tor miał obcykany, ale jak widać maszyna nie miała znaczenia, skakał równo z maszynami nowymi. wiec spoko mozna brać starsze roczniki, bardziej liczy sie stan techniczny żeby po prostu nie były zbyt zuzyte, czyli nie zadbane.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzięki za odp w sumie to nie chodzi mi o czasy tylko o to czy to w ogóle w tym roczniku wytrzyma skoki. Bo zastanawiam się nad zakupem do 5000 zł i pokazałem ten motorek tacie i bratu to mówili ze to już zużytki i że tym się nie da jeździć.
- sawa77
- Świeżak
hehe popatrz sobie na filmiki z 2000 roku jak zawodnicy tym jeździli
niewiele gorzej niż dzisiaj....
no są zuzyte tutaj nie ma nad czym dyskutowac, jeżdzą spoko, dla amatora 100% wystarczą i tak nie wykorzystasz potencjału maszyny. sprawa tylko serwisu, im bardziej dobita i zaniedbana maszyna tym wiecej kosztów pochłonie, czasami do moto za 4000 zł trzeba drugie tyle dołozyc zeby miał ręce i nogi... co nie znacyz że za 8 tysiecy sie kupi igłe... bo w tym sporcie praktycznie co by sie nie kupiło to prędzej czy później trzeba furmankę kasy wsadzić a im starsze i bardziej dobite moto tym wiecej i czesciej sie dokłada

no są zuzyte tutaj nie ma nad czym dyskutowac, jeżdzą spoko, dla amatora 100% wystarczą i tak nie wykorzystasz potencjału maszyny. sprawa tylko serwisu, im bardziej dobita i zaniedbana maszyna tym wiecej kosztów pochłonie, czasami do moto za 4000 zł trzeba drugie tyle dołozyc zeby miał ręce i nogi... co nie znacyz że za 8 tysiecy sie kupi igłe... bo w tym sporcie praktycznie co by sie nie kupiło to prędzej czy później trzeba furmankę kasy wsadzić a im starsze i bardziej dobite moto tym wiecej i czesciej sie dokłada
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości