Zobacz wÄ…tek - Linka gazu kx250f 2012. Czy pasuje...?!
NAS Analytics TAG

Linka gazu kx250f 2012. Czy pasuje...?!

Enduro, Cross
_________

Linka gazu kx250f 2012. Czy pasuje...?!

Postprzez koti001 » 25/2/2015, 19:39

Witam!!! Przegladajac popularne serwisy internetowe w poszukiwaniu linki do mojego motocykla zauważyłem pewna zaleznosc. Rozpietosc cenowa jest od 50-150zł to po pierwsze a po drugie co jest bardziej zastanawiajace to cale mnóstwo aukcji z linkami ktore na zdjeciach wygladaja identycznie tylko sa do modeli np. z 04, 06, 08r. PYtanie brzmi czy te linki do tego kawasaki sa identyczne od 2004r. az do 2012r. czy sie czyms różnia? I czy warto kupowac te tańsze linki zamiast oryginalnej w serwisie? Jednoczesnie moze jest jakas firma warta polecenia?
Dziekuje za odpowiedz! :wink:
koti001
Świeżak

Postprzez henio12323 » 25/2/2015, 20:52

serwisy często korzystają z jednej fotki dla róznych aukcji

żeby sie dowiedziec czy pasuje musiał bys wejsc w jakies katalogi ( np na cheapcycleparts.com ) i poszukać numeru częsci oryginalnej linki dla modelu 2004 i modelu 2012 jak numery są te same to i linki te same.

nie wykluczone że są te same, bo gaźniki ( bo potem były wtryski ) były ciągle te same. rolgazy nawet jak inne to podejrzewam że podobne mocowania linek, ale tutaj gdybam bo wystarczy że zmienia jakąś pierdołke w rolgazie i juz linka plug&play nie podpasuje.

co do linek - ja stosuje tansze linki ale częsciej wymieniam, akurat do mnie oryginał jest kosmicznie drogi chyba ponad 300 zł zamiennik mam za 60-70 zł po 2-3 latach mi taki zamiennik padł. ale i tak tragedii nie ma, dodam że nowa linka czy chinska czy oryginalna ma w pancerzyku powłoki teflony czy cos, i podobnie sie zuzyje taka powłoka i w oryginalnej i w zamienniku, i po pewnym czasie cały zestaw juz tak lekko nie pracuje, wiec wychodze z załozenia że lepiej dać 2X po pół ceny, niz raz pełną cene :)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości

na górê