Linka gazu kx250f 2012. Czy pasuje...?!
• Strona 1 z 1
Linka gazu kx250f 2012. Czy pasuje...?!
Witam!!! Przegladajac popularne serwisy internetowe w poszukiwaniu linki do mojego motocykla zauważyłem pewna zaleznosc. Rozpietosc cenowa jest od 50-150zł to po pierwsze a po drugie co jest bardziej zastanawiajace to cale mnóstwo aukcji z linkami ktore na zdjeciach wygladaja identycznie tylko sa do modeli np. z 04, 06, 08r. PYtanie brzmi czy te linki do tego kawasaki sa identyczne od 2004r. az do 2012r. czy sie czyms różnia? I czy warto kupowac te tańsze linki zamiast oryginalnej w serwisie? Jednoczesnie moze jest jakas firma warta polecenia?
Dziekuje za odpowiedz!
Dziekuje za odpowiedz!

- koti001
- Świeżak
serwisy często korzystają z jednej fotki dla róznych aukcji
żeby sie dowiedziec czy pasuje musiał bys wejsc w jakies katalogi ( np na cheapcycleparts.com ) i poszukać numeru częsci oryginalnej linki dla modelu 2004 i modelu 2012 jak numery są te same to i linki te same.
nie wykluczone że są te same, bo gaźniki ( bo potem były wtryski ) były ciągle te same. rolgazy nawet jak inne to podejrzewam że podobne mocowania linek, ale tutaj gdybam bo wystarczy że zmienia jakąś pierdołke w rolgazie i juz linka plug&play nie podpasuje.
co do linek - ja stosuje tansze linki ale częsciej wymieniam, akurat do mnie oryginał jest kosmicznie drogi chyba ponad 300 zł zamiennik mam za 60-70 zł po 2-3 latach mi taki zamiennik padł. ale i tak tragedii nie ma, dodam że nowa linka czy chinska czy oryginalna ma w pancerzyku powłoki teflony czy cos, i podobnie sie zuzyje taka powłoka i w oryginalnej i w zamienniku, i po pewnym czasie cały zestaw juz tak lekko nie pracuje, wiec wychodze z załozenia że lepiej dać 2X po pół ceny, niz raz pełną cene
żeby sie dowiedziec czy pasuje musiał bys wejsc w jakies katalogi ( np na cheapcycleparts.com ) i poszukać numeru częsci oryginalnej linki dla modelu 2004 i modelu 2012 jak numery są te same to i linki te same.
nie wykluczone że są te same, bo gaźniki ( bo potem były wtryski ) były ciągle te same. rolgazy nawet jak inne to podejrzewam że podobne mocowania linek, ale tutaj gdybam bo wystarczy że zmienia jakąś pierdołke w rolgazie i juz linka plug&play nie podpasuje.
co do linek - ja stosuje tansze linki ale częsciej wymieniam, akurat do mnie oryginał jest kosmicznie drogi chyba ponad 300 zł zamiennik mam za 60-70 zł po 2-3 latach mi taki zamiennik padł. ale i tak tragedii nie ma, dodam że nowa linka czy chinska czy oryginalna ma w pancerzyku powłoki teflony czy cos, i podobnie sie zuzyje taka powłoka i w oryginalnej i w zamienniku, i po pewnym czasie cały zestaw juz tak lekko nie pracuje, wiec wychodze z załozenia że lepiej dać 2X po pół ceny, niz raz pełną cene

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości