Zobacz wÄ…tek - Kawasaki KMX 125 97r - Nicasil !?
NAS Analytics TAG

Kawasaki KMX 125 97r - Nicasil !?

Enduro, Cross
_________

Kawasaki KMX 125 97r - Nicasil !?

Postprzez Smerfetek » 15/2/2015, 02:02

Witam, otóż przeglądając ostatnio ogłoszenia, trafiłem na ciekawą ofertę (jako iż jestem w trakcie szukania motocykla) KMX'a 125 z roku 1997. Gościu zaznaczył w opisie, że ostatnio położył Nicasil... Do tej pory, żyłem w przekonaniu, że kmx jest na cylindrze żeliwnym i chiałem trzymać się z dala od nicasilu, bo to cholerstwo drogie :evil: Potem na forum przeczytałem, że podobno fabrycznie był on ale dopiero od 99r. Czy możliwe jest, że koleś z kaprysu położył sobie nicasil w cylindrze, żeby poprawić osiągi ? Bo ogłupiałem przez to. I swoją drogą jak to jest, jak trzeba wymienić tłok w cylindrze z nicasilem, to trzeba go wtedy kłaść od nowa ? Sorry ale zielony trochę w tym jestem :lol:
Smerfetek
Świeżak

Postprzez Nagaroth » 15/2/2015, 11:04

Gdy dajesz nowy tłok na nicasil to nie musisz nowego kłaść, chyba że jest złuszczony skruszony lub w inny sposób zniszczony. Wystarczy odpowiednio zwymiarowac cylinder i wstawić nowy tłok. Ewentualnie oddać do honowania, a nie szlifowania bo to dwie różne rzeczy.
Nagaroth
Świeżak

Postprzez MJR128 » 15/2/2015, 11:06

Tłoka na nicasil do kmx są od 86r.
Na jednej powłoce nicasilu możesz przejeździć nawet ponad 10 tłoków. W zależności od twojej eksploatacji i serwisowania.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
MJR128
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 26 gości

na górê