honda crf 150r czerwony wydech
• Strona 1 z 1
honda crf 150r czerwony wydech
Dzień dobry ,odpaliłem dziś motor na ssaniu,przejechałem kawałek i wyłączyłem ssanie i po chwili wydech zrobił się czerwony:( ,dysze dolną miałem na 1 3/4 obrotu,przestawiłem na 2.5 obrotu i zrobił się mniej czerwony ale nadal był czerwony-na wolnych obrotach.dodam że w gaźniku mam tuningowe dysze.czy mam bardziej wykręcić dysze dolną:?:
z góry dziękuję
z góry dziękuję
- maxiur
- Świeżak
Mylisz dyszę ze śrubkami do regulacji. Strojenie gaźnika to dość upierdliwa sprawa lepiej oddać komuś kto ma z tym doświadczenie.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Przy tak bardzo wykręconej śrubie sprężynka pod nią może nie wystarczająco dociskać ją(i może wypaść), trzeba by zacząć od czyszczenia gaźnika i jeśli to nie pomoże to należało by pobawić się ustawieniem gaźnika (znaczy dysze i iglica).
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
dokłądnie, jak za mocno wykręcisz od wibracji moze sie wykręcic i całkiem mozesz zgubić. podkręc na 2.5 obrotu powiedzmy pojeździj troche, wykręc swiece i zobacz jaki ma kolor ( troche mam na mysli 5 minut ) jak jest czarna to mozesz jeździć ( i o ile nie bierze oleju za duzo silnik ) jak jest biała to lepiej oddaj do mechanika. bo byc moze nic nie da srubka tylko trzeba dysze dac odpowiednie. czasami tez moze byc tak przez zapchany gaźnik.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wiec skoro był czyszczony to moze byc przyczyna, moze cos źle poskładałes, ewentualnie nawpadało wiecej syfu niz było.
generalnie jak był wczesniej ustawiony, tak powinien byc ustawiony teraz i powinno chodzic tak samo.
generalnie jak był wczesniej ustawiony, tak powinien byc ustawiony teraz i powinno chodzic tak samo.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości