Zobacz wÄ…tek - Pierwsze enduro.
NAS Analytics TAG

Pierwsze enduro.

Enduro, Cross
_________

Pierwsze enduro.

Postprzez Niholas » 6/1/2015, 13:32

Witam. Nazywam się Mariusz i zamierzam zakupić sobie Enduro. Mam 14 lat, 168 cm wzrostu i ważę 50 kg.
Na wstępie chciałem zauważyć iż owszem - szukałem tematów tego typu na forum, lecz żaden nie odpowiada moim potrzebom.
Otóż Enduro, które chciałbym posiadać będzie moim pierwszym motocyklem w życiu. Nigdy nie miałem skutera, ani motorynki. Chciałbym wiedzieć, które Enduro nadaje się na sam początek dla całkiem zielonego w tych sprawach. Chciałbym się dobrze nauczyć jeździć, korzystać ze sprzęgła. Moim Enduro chciałbym jeździć zarówno na wypady na miasto jak i na rekreacyjną jazdę po bezdrożach czy lasach. Nie chcę tu żadnej jazdy wyczynowej - nawet się do tego nie przymierzam, gdyż nigdy nie siedziałem na enduro, ale może później gdy się wszystkiego nauczę to czemu nie :).
Chciałbym też by to Enduro się nie było awaryjne i nie spalało dużo.
Mój przedział cenowy to do 2000 zł. Wiem że nic wiele za to nie kupię ale mam znajomego który taki rzeczami się zajmuj e i coś moze mi załatwic.
Widziałem że wiele osób poleca Yamahe DT ale nie wiem czy nadaje się ona dla początkującego.
Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że najlepiej by była to 50 - tka. Co do ilości suwów, to nie mam zielonego pojęcia czy lepszy będzie 2T czy 4T.
Proszę bardzo o poradę i z góry dziękuje :).
Niholas
Świeżak

Postprzez 0lzon » 6/1/2015, 14:53

W 50 nie ma co się pchać w 4 suwy bo to nie będzie jechać.
Szukaj dt 50/sendy 50r/rx50 ;)
Kawasaki KMX 125
0lzon
Świeżak

Postprzez henio12323 » 6/1/2015, 16:01

dokładnie pozatym ja nie znam chyba zadnego 4takta w 50tce oprócz chinszczyzny.

wiec obojętne co aby 50tka DT, senda, peugeot, no nie chce mi sie wymieniac ale co nie kupisz aby markowe to bedzie dobre. zaopatrzysz sie w dobre oponki i mozna sie wiele nauczyc. i nie bedzie za mocne, bo słabszych sprzętów praktycznie nei ma ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez henio12323 » 8/1/2015, 10:25

nie ma co sie czepiać słówek, i co to za róznica kto da na to kase, a jak ty idziesz do sklepu po bułki za hajs rodziców to kto kupuje ? ty czy rodzice ?

to co ma siedziec w domu przed kompem w tym wieku ? niech kupuje i jeździ
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê