Wybor motoru 2T
• Strona 1 z 1
Wybor motoru 2T
Witam,
OD dawna mam problem i licze ze doswiadczenie i wiedza forumowiczow mi pomoze.
Mianowicie chodzi o wybor motoru do offroad:
Wzrost: 185
Waga: 83kg
Budzet: 5.500pln
Doswiadczenie: (dosc slabe) jezdze od malego ale nigdy nie bylo funduszy na lepszy sprzet:
komar>wsk 125>mz 150>chinskie dziadostwo150ccm>mz 250 - wszystkie uzytkowane w terenie + wiele innych motorow ktore naprawialem i testowalem.
Poszukuje moto w teren (dosc ciezki i baaardzo gorzysty) i kompletnie nie wiem w ktora strone isc...
Najwiekszym problemem dla mnie jest wybor pojemnosci: 125 czy 250 oczywiscie w 2T (przywiazanie). Czytalem mase tematow i nie piszcie mi prosze ze 250 w 2T mnie zabije i bedzie tylko bol d*py bo nie jestem emerytem i od sprzetu wymagam duzo agresji i sporej dawki adrenaliny... Z drugiej strony mam szacunek do slynnego 250 2T i nie chce sie zabic... Boje sie ze 125 2T nie bedzie miala lekko z moja waga i bedzie sie tylko meczyc a ja razem z nia ze wzgledu na brak solidnego pie*dolniecia
Niestety w mojej okolicy nikt nie ma takich sprzetow i dlatego musze sie zdac na wasza pomoc.
Sorry za przeklenstwa i sposob w jaki pisze, ale chce aby czytelnicy/forumowicze wczuli sie w "klimat" i wiedzieli o czym mowa...
Bardzo prosze o pomoc w dokonaniu wyboru, badz jakichkolwiek wskazowek.
Pozdrawiam
OD dawna mam problem i licze ze doswiadczenie i wiedza forumowiczow mi pomoze.
Mianowicie chodzi o wybor motoru do offroad:
Wzrost: 185
Waga: 83kg
Budzet: 5.500pln
Doswiadczenie: (dosc slabe) jezdze od malego ale nigdy nie bylo funduszy na lepszy sprzet:
komar>wsk 125>mz 150>chinskie dziadostwo150ccm>mz 250 - wszystkie uzytkowane w terenie + wiele innych motorow ktore naprawialem i testowalem.
Poszukuje moto w teren (dosc ciezki i baaardzo gorzysty) i kompletnie nie wiem w ktora strone isc...
Najwiekszym problemem dla mnie jest wybor pojemnosci: 125 czy 250 oczywiscie w 2T (przywiazanie). Czytalem mase tematow i nie piszcie mi prosze ze 250 w 2T mnie zabije i bedzie tylko bol d*py bo nie jestem emerytem i od sprzetu wymagam duzo agresji i sporej dawki adrenaliny... Z drugiej strony mam szacunek do slynnego 250 2T i nie chce sie zabic... Boje sie ze 125 2T nie bedzie miala lekko z moja waga i bedzie sie tylko meczyc a ja razem z nia ze wzgledu na brak solidnego pie*dolniecia

Niestety w mojej okolicy nikt nie ma takich sprzetow i dlatego musze sie zdac na wasza pomoc.
Sorry za przeklenstwa i sposob w jaki pisze, ale chce aby czytelnicy/forumowicze wczuli sie w "klimat" i wiedzieli o czym mowa...
Bardzo prosze o pomoc w dokonaniu wyboru, badz jakichkolwiek wskazowek.
Pozdrawiam
- Latajacy Holender91
- Świeżak
Celuj w jakiegos softa. Yamaha dt 125 bedzie dla ciebie dobre i wielu ci to powie. Mocy będzie w sam raz. Za 4-5tysi kupisz dobrą sztukę. Pomysl jeszcze o jakim kolwiek ubiorze:kask, rękawice, buty, buzer itp. Do hard enduro w tych pieniądzach raczej sie nie przymierzaj.
- EnduroIsAwesome
- Świeżak
Dzieki wielkie za podpowiedz ale niestety dt 125 odpada... Powod: zbyt mala moc... 2x mialem okazje dlubac w DT 125 i pozniej testowac i powiem szczerze ze wedlug mnie to jest dobry motor na sam poczatek i to dla 16 latka. Maszynka niesamowita i bezawaryjna ale niestety za slaba dla mnie (moc slabsza jak w mz 250) :/ nie kreca mnie przejazdzki nad strumykiem, podziwianie pieknych widokow gdzie powietrze jest rzeskie i slychac spiew ptakow , ale interesuje mnie raczej bardziej agresywny styl jazdy... Co do ubrania to oczywiscie masz racje, ale na to mam osobne pieniadze... Masz moze jeszcze jakies pomocne wskazowki?
- Latajacy Holender91
- Świeżak
Akurat jezeli chodzi o roczny wklad w moto to nie mam z tym problemu...
http://olx.pl/oferta/ktm-200-exc-2001r- ... 68f2be1ad0
Co powiecie o tym?
Moc powinna byc wystarczajaca (w miare). I mysle ze EXC powinien wytrzymac/znosic lepiej jazde w terenie niz typowa wyczynowka... Mial ktos moze doczynienia z takim 200ccm? Daje to rade w terenie czy moze go gdzies brakowac...?
http://olx.pl/oferta/ktm-200-exc-2001r- ... 68f2be1ad0
Co powiecie o tym?
Moc powinna byc wystarczajaca (w miare). I mysle ze EXC powinien wytrzymac/znosic lepiej jazde w terenie niz typowa wyczynowka... Mial ktos moze doczynienia z takim 200ccm? Daje to rade w terenie czy moze go gdzies brakowac...?
- Latajacy Holender91
- Świeżak
temat jest kontynuowany gdzie indziej. zamykam
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości