Jakie pierwsze w życiu enduro dla wysokiego?
• Strona 1 z 1
Jakie pierwsze w życiu enduro dla wysokiego?
Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum. Chciałbym w przyszłym roku kupić swój pierwszy motocykl terenowy w życiu. Mam 20 lat wzrost 195 oraz 90kg wagi. Jedyne moje doświadczenie z motocyklami to jazda(nauka) na sprzętach znajomych: na sendzie 50 oraz trochę na yz250f. Z tego co czytałem cross i hard enduro są drogie w utrzymaniu. Postanowiłem wybrać enduro. Zastanawiam się nad Yamahą dt 125. Dużo o niej czytałem i zastanawiam się czy to nie był by najlepszy wybór. Jestem dość wysoki i zastanawiam się czy nie będzie mała. Póki co na motocyklu bedę się uczył jeździć ale w niedalekiej przyszłości był by on używany po lasach polach itd. Też chciałbym nim wyjechać w góry np.(Gorce) Ogólnie motocykl będzie w 90% używany w terenie. Czy to będzie dobry wybór dla początkującego praktycznie z zerowym doświadczeniem? Nie chce zaczynać od 50 czy tam 80 ponieważ wiem że szybko by mi brakło mocy,a chce chociaż rok 2 pojeździć na nim i ogarnąć troszkę jazdę. Który rocznik dt'ki byście polecili najbardziej? Zastanawiałem się też nad exc 125 i husqvarną wr 125 jednak z tego co wyczytałem to hard enduro i trzeba mieć trochę kasy na utrzymanie. ;/Kwota jaką będę dysponował to +- 4000-4500zł Czy za taką kwotę znajdę coś sensownego. Jestem otwarty również na inne propozycje motocykli z góry dziękuję.
-
Gabrys94 - Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości