Zobacz wątek - KMX 125:Dzwięk z silnika przypominający przeskakiwanie trybu
NAS Analytics TAG

KMX 125:Dzwięk z silnika przypominający przeskakiwanie trybu

Enduro, Cross
_________

KMX 125:Dzwięk z silnika przypominający przeskakiwanie trybu

Postprzez FajaMa » 26/10/2014, 14:06

Mam kmx 125 z ok.1988r i opisze o sochosi:
-Nie dzieje siÄ™ to zawsze bardzo rzadko ale dzieje sie
-Dzieje się to tylko jak przycisnę mu do ok. 100km/h i będę utrzymywał tą prędkość przez jakiś czas, potem odpuszczę gazu i zwolnię do 60-70km/h tak aby obroty spadły (bo na wyższych tego nie da usłyszeć bo za głośno) i wtedy czasami usłyszę taki dźwięk przypominający przeskakiwanie jakby trybu który reaguje wraz z obrotami silnika. Coś takiego jakby odchylić delikatnie kopkę podczas pracy silnika ale 2x ciszej.

Gdy drugi raz mi to się stało i usłyszałem ten dźwięk to wcisnąłem sprzęgło ale obroty tylko spadły a z nimi wraz ten dziwny dźwięk więc to nic nie zmieniło i mocno puściłem sprzęgło i zaraz po tym tak jakby przestało ale nie nagle tylko powoli ucichło.

coś ze sprzęgłem? dodam że sprzęgło pracuje bez zarzutu, jedynie co to czasami jak silnik jest zimy i wrzuce 1biego to szarpnie ale to raz na dlugi czas
FajaMa
Świeżak

Postprzez henio12323 » 26/10/2014, 21:04

hehe ciezka sprawa, zdjął bym pokrywe sprzegła i zobaczył co tam sie dzieje. moze jakies luzy są.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

na górê