Regulacja gazu Kx250f
• Strona 1 z 1
Regulacja gazu Kx250f
Siemka wszystkim!
Jestem tu nowy więc na wstępnie sory za wszystkie błędy. A więc mam taki problem, mam kawasaki kx250f 2007 rok. Jest to mój pierwszy sprzęt z takiej dziedziny. Chciałbym spróbować wyregulować manetkę gazu, ponieważ jest strasznie czuła. Do tego jakbyście mogli mi doradzić jakie kupić gripy i handbary w dobrych pieniądzach, które są już przetestowane. Poza tym wszystko chyba ok. Na motorku byłem już na pierwszej przejażdżce i było całkiem spk
Pojawił mi się jeszcze tylko jeden problem. Gdy motor jest zgaszony i wciśniemy sprzęgło i wrzucimy bieg powinien jechać, a on tak jakby nie czuł, że wciśnięte jest sprzęgło, a poprzedni właściciel powiedział mi, ze kilka dni temu było regulowane w profesjonalnym serwisie.
Proszę o pomoc, z góry dzięki
Jestem tu nowy więc na wstępnie sory za wszystkie błędy. A więc mam taki problem, mam kawasaki kx250f 2007 rok. Jest to mój pierwszy sprzęt z takiej dziedziny. Chciałbym spróbować wyregulować manetkę gazu, ponieważ jest strasznie czuła. Do tego jakbyście mogli mi doradzić jakie kupić gripy i handbary w dobrych pieniądzach, które są już przetestowane. Poza tym wszystko chyba ok. Na motorku byłem już na pierwszej przejażdżce i było całkiem spk

Proszę o pomoc, z góry dzięki

Kawasaki kx250f
Yamaha FJR 1300
Can-am Outlander 800
Yamaha FJR 1300
Can-am Outlander 800
- Kammello
- Świeżak
gaz im czulszy tym lepszy, sprzęgło norma przy zgaszonym
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
1) gaz regulujesz tylko kiedy manetka ma zaczac otwierac przepustnice, czyli luz, jak jest troche wiekszy luz to jest uczucie że moto wolniej reaguje, wiec poluzuj linke na pancerzyku, u ciebie znajduje sie regulacja przy samym gaźniku. pod czarną pokrywką ( sruby regulacyjne zreszta bedą z tej pokrywki wystawały )
2) gripy - ja polecam jakies miekkie żelowe, modeli nie znam bo nigdy nie kupowałem ( poza KTMem ale brałem oryginalne ) chyba że ci nie przeszkadza pomaranczowy kolor to polecam z powerpartsów na 2013 rok gripy bo są przekozackie nie ma mowy żeby reka sie slizgała, nawet ciezko puscic moto jak sie konczy jazde
3) handbary - rózne są ale trzeba dac 200 zł zeby były pancerniejsze, polecam cycra jakbym miał brac nowe brałbym te własnie. tylko po co ci handbary do crossówki na tor ?
4) co do sprzegła jak silnik zgaszony to sprzegło nie musi działać
2) gripy - ja polecam jakies miekkie żelowe, modeli nie znam bo nigdy nie kupowałem ( poza KTMem ale brałem oryginalne ) chyba że ci nie przeszkadza pomaranczowy kolor to polecam z powerpartsów na 2013 rok gripy bo są przekozackie nie ma mowy żeby reka sie slizgała, nawet ciezko puscic moto jak sie konczy jazde

3) handbary - rózne są ale trzeba dac 200 zł zeby były pancerniejsze, polecam cycra jakbym miał brac nowe brałbym te własnie. tylko po co ci handbary do crossówki na tor ?
4) co do sprzegła jak silnik zgaszony to sprzegło nie musi działać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
normalne ale nie koniecznie, to że strzela moze miec wpływ ustawienie gaźnika i szczelnosc wydechu, w sumie rodzaj wydechu tez niektóre są takie puste i wielkie że strzelają same ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wiesz co ja ogółem ma zamiar nim śmigać po hołdach itp. więc handbary mi się napewno przydadzą. A jak mi sie sport spodoba to napewno bd zmieniał na jakiegoś exc. Więc spokojnie 

Kawasaki kx250f
Yamaha FJR 1300
Can-am Outlander 800
Yamaha FJR 1300
Can-am Outlander 800
- Kammello
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości