Yamaha yz250f nie chce odpalac
• Strona 1 z 1
Yamaha yz250f nie chce odpalac
Witam,
mam problem z moja yamaha, mianowicie nie chce odpalać. Kupiłem ja około miesiąc temu rozebrana, ponieważ puściło zabezpieczenie zaworu wydechowego i wygiął się on niszcząc prowadnice i szklankę. Kupiłem zawory proxa, głowicę razem z zaworami dałem do regeneracji i na dotarcie gniazd zaworowych. Wczoraj odebrałem wszystko z zakładu i zabrałem się za skręcanie tego wszystkiego w jedna całość, tłok zostawiłem stary, ponieważ był wcześniej wymieniany i był w dobrym stanie
założyłem wszystkie nowe uszczelki, głowicę dokręcałem według serwisówki kluczem dynamometrycznym. Rozrząd ustawiłem tak jak jest pokazane w serwisówce i cały silnik wsadziłem do motocykla by wszystko podłączyć i w końcu ja odpalić. Niestety za nic nie mogłem jej uruchomić, kopalem bardzo dużo, ale nie dawała znaku życia. Później wieczorem postanowiłem ja pchnąć z kolega i na chwile odpaliła, ale nie trzymałem jej na obrotach i zgasła. Teraz dalej próbowałem ja odpalić i po kilkudziesięciu kopnięciach odpaliła i chwile chodziła jak jej dodam gazu i tak czasem zdarzy jej się odpalić
Często przy kopaniu strzela z tłumika. Wiecie co może być przyczyna tego, ze tak ciężko odpala? Mogą to być źle ustawione luzy zaworowe albo coś z gaźnikiem? Motocykl jest z 2002 roku z automatycznym dekompresatorem. Z góry dziękuję za pomoc 
mam problem z moja yamaha, mianowicie nie chce odpalać. Kupiłem ja około miesiąc temu rozebrana, ponieważ puściło zabezpieczenie zaworu wydechowego i wygiął się on niszcząc prowadnice i szklankę. Kupiłem zawory proxa, głowicę razem z zaworami dałem do regeneracji i na dotarcie gniazd zaworowych. Wczoraj odebrałem wszystko z zakładu i zabrałem się za skręcanie tego wszystkiego w jedna całość, tłok zostawiłem stary, ponieważ był wcześniej wymieniany i był w dobrym stanie

- Tasak_PL
- Świeżak
albo luzy zaworowe, albo zobacz czy iskra jest ( swiece profilaktycznie od razu wymien na nowÄ… jak jest stara )
no i do gaźnika bym zajrzał, jak długo stał wyjęty nawet kurz moze zasyfic gazior. warto do niego zajrzeć nawet z czystej ciekawosci, chyba że też zaglądałes i mogłes np przepustnice odwrotnie załozyc, w zasadzie nie całą tylko tą blaszke i objawy podobne. gaźnik tez moze byc źle ustawiony i cięzko mu odpalić
takie silniki jak nawet kiepsko wyregulowane powinny zagadać ładnie
no i do gaźnika bym zajrzał, jak długo stał wyjęty nawet kurz moze zasyfic gazior. warto do niego zajrzeć nawet z czystej ciekawosci, chyba że też zaglądałes i mogłes np przepustnice odwrotnie załozyc, w zasadzie nie całą tylko tą blaszke i objawy podobne. gaźnik tez moze byc źle ustawiony i cięzko mu odpalić
takie silniki jak nawet kiepsko wyregulowane powinny zagadać ładnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości