Yamaha DT - wszystko o motocyklu
Na allegro, otomoto znalazłem kilka yamah 125 dt (jestem zainteresowany jej kupnem) ich moc według opisu sprzedawcy xD wahała sie od ok. 15 do ponad 30 km, co może być przyczyną tak dużej różnicy w mocy tych motorków? Chodzi tutaj o blokady czy tak jak w yamaszce 80 że 125 z moca ok. 30 km była modelem lc2? Ja nie mam pojęcia :p
A jeśli jest to przyczyna różnych modeli tego motorka to czy ktoś mógłby napisać jaki model ma przykładowo jaką moc?
A jeśli jest to przyczyna różnych modeli tego motorka to czy ktoś mógłby napisać jaki model ma przykładowo jaką moc?

-
Enroth - Świeżak
Każdy model DT 125 ma po zdjęciu blokad około 24-25km. A jezeli pisze,że 15,to zablokowane...
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
miałem DT 80 LCII no i oczywiście nie obeszło się bez zmiany tłoka 2X a spalanie straszne. Jak docierałem i nie przekraczałem 45km/h no to 4l a jak dotarłem to w lesie paliła 10l ogólnie porażka. Lepiej kupić WSK 125 i włożyć ten silnik w rame jawki, troche udziewnień i kros dużo lepszy niż DT tylko że bez papierów 

Bo ja wole jazde na jednym kole ;]
-
kusy - Świeżak
Cytat z pierwszej stronyBeavis napisał(a):Moc: 20-30KM (w zależności od wersji)
V-max: 120-130km/h
Awaryjnośc: zerowa
Części: super dostępność
Chcialbym sie dowiedziec które roczniki mialy po 30KM, poniewarz jak czytam na allegro to w opisach sprzedawanych Yamaszek DT sa przewaznie moce 12KM. Wiec bardzo interesuje mnie jaki rocznik byl w przedziale wymienionym przez Beavis'a

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
W pełni odblokowana DT 125 ma moc około 26km.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
No właśnie
. Jeszcze jedna uwaga - pod koniec lat '70 były także modele DT360 i DT400, które legitymowały się mocą ponad 30KM.
Seria DT ma wiele motocykli różnej pojemności i przeznaczenia - do końca lat '80 była to przecież jedyna słuszna terenowa seria Yamahy! Oczywiście już od 1975roku wprowadzono crossowe modele YZ, jednak w zawodach enduro przodowała DT.
Zresztą jedną z najbardziej hardkorowych "detetek" była DT2-MX z roku 1972:
Poszukaj sobie także informacji w necie o DT250R, DT200, DT200R, DT400, a przede wszystkim o powyższym DT2-MX i jego przodku DT-1.

Seria DT ma wiele motocykli różnej pojemności i przeznaczenia - do końca lat '80 była to przecież jedyna słuszna terenowa seria Yamahy! Oczywiście już od 1975roku wprowadzono crossowe modele YZ, jednak w zawodach enduro przodowała DT.
Zresztą jedną z najbardziej hardkorowych "detetek" była DT2-MX z roku 1972:

Poszukaj sobie także informacji w necie o DT250R, DT200, DT200R, DT400, a przede wszystkim o powyższym DT2-MX i jego przodku DT-1.
-
Beavis - Moderator
Jak regulować dopływ oleju w dt 80 .. w tej puszcze gdzie dochodzi linka oleju od gaźnika niema żadnych śrubek do regulacji.. jak zrobic by mniej jego ssała...
http://bikepics.com/members/SensitivE91/98xtz750/ | Yamaha XTZ 750
-
SensitivE91 - Świeżak
Mam pytanko odnośnie DT Yamahy.
Hmm, chciałem się zaopatrzyć w ową "maszynke" z rocznika 2007 lub '08.
Ale z tego co się oriętuje są dwa modele DT; DT50X no i DT50R.
Jak jest z mocą owych 50-tek? O bezawaryjność się nie pytam bo pisaliście, że jest 0-wa.
Chciałbym DT na drogi, bo o wypadach na "łono natury" nie mam czasu, ale pewnie od czasu do czasu pobawie się na chopkach.
Więc prosze o pomoc w odróżnieniu owych 2-uch modeli DT.
Aaa, i powiedzcie mi prosze jak DT sprawuje siÄ™ na drogach...
/ Zgóry wielkie dzięki.
Hmm, chciałem się zaopatrzyć w ową "maszynke" z rocznika 2007 lub '08.
Ale z tego co się oriętuje są dwa modele DT; DT50X no i DT50R.
Jak jest z mocą owych 50-tek? O bezawaryjność się nie pytam bo pisaliście, że jest 0-wa.

Aaa, i powiedzcie mi prosze jak DT sprawuje siÄ™ na drogach...
/ Zgóry wielkie dzięki.

- d2kkk
- Świeżak
Witam!
Chce kupić nową Yamahe DT50 czy to jest dobry wybór? Dotychczas jeździłem Aprilia SR50. Nie wiem czy dam rade. Czy są jeszcze jakieś inne motorowerki tego typu ale innych firm? Wiecie takie lepsze. Interesują mnie tylko maszynki nowe i o pojemności 50ccm.
Z góry dzięki
Chce kupić nową Yamahe DT50 czy to jest dobry wybór? Dotychczas jeździłem Aprilia SR50. Nie wiem czy dam rade. Czy są jeszcze jakieś inne motorowerki tego typu ale innych firm? Wiecie takie lepsze. Interesują mnie tylko maszynki nowe i o pojemności 50ccm.
Z góry dzięki
- adi92
- Świeżak
spalanie
Siemka mam pytanie ile wynosi yamahy spalanie na 100km/h
Proszę o odpowiedz na gg 2440833 i jeśli mogbym jeszcze prosic o dodatkowe wskazowki o motorze yamaha DT 125 Bo taki wlaśnie mnie interesuj.
Aha i jaka jest standardowa cena tego motoru? i w miare dobry rocznik ?
Proszę o odpowiedz na gg 2440833 i jeśli mogbym jeszcze prosic o dodatkowe wskazowki o motorze yamaha DT 125 Bo taki wlaśnie mnie interesuj.
to ja
- mariusz007
- Świeżak
spalanie
Siemka mam pytanie ile wynosi yamahy spalanie na 100km/h
to ja
- mariusz007
- Świeżak
A wiec...
1chcialbym sie dowiedziec czy sa blokady w yamaha dt50 rocznik 2005?
2jezeli tak to w jakim miejscu sie znajduja? to po pierwsze.
3chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakie cieakwe czesci tuningowe mozna w nia wepchnac?
4szukam ciekawych opon na asfalt... gladkie z delikatnym bierznikem i zeby dobrze sie prezentowaly
5interesuje mnie rowniez wymiana lamp i migaczy...
6 jakie wymiary opon dac do mojej deteki jezeli chce z niej zrobic supermoto? prosze o dokladne wymiary jakie sa najlepsze...
pozdrawiam i czekam na odpowiedz licze na wasza pomoc
1chcialbym sie dowiedziec czy sa blokady w yamaha dt50 rocznik 2005?
2jezeli tak to w jakim miejscu sie znajduja? to po pierwsze.
3chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakie cieakwe czesci tuningowe mozna w nia wepchnac?
4szukam ciekawych opon na asfalt... gladkie z delikatnym bierznikem i zeby dobrze sie prezentowaly
5interesuje mnie rowniez wymiana lamp i migaczy...
6 jakie wymiary opon dac do mojej deteki jezeli chce z niej zrobic supermoto? prosze o dokladne wymiary jakie sa najlepsze...
pozdrawiam i czekam na odpowiedz licze na wasza pomoc
-
8lukasz - Świeżak
problem dt 50r
Witam
Od niedawana w moim motorowerze pojawił sie nieprzyjemny problem gdyz nie chce sie wkrecac na obroty. Nie raz jak "załapie" to idzie jak powinna, ale coraz rzadziej sie to zdaza. Świece wymieniłem i wcanie nie tak dawano był płuklany gaznik. motorek ma przejechane juz prawie 9tys km i powiem ze raczej go nie oszczędzałem. Czy moze byc juz to sprawka zajezdzonego cylindra? czy moze jakas inna wada dobrze Wam znana?
pozdrawaim i prosze o pomoc
Od niedawana w moim motorowerze pojawił sie nieprzyjemny problem gdyz nie chce sie wkrecac na obroty. Nie raz jak "załapie" to idzie jak powinna, ale coraz rzadziej sie to zdaza. Świece wymieniłem i wcanie nie tak dawano był płuklany gaznik. motorek ma przejechane juz prawie 9tys km i powiem ze raczej go nie oszczędzałem. Czy moze byc juz to sprawka zajezdzonego cylindra? czy moze jakas inna wada dobrze Wam znana?
pozdrawaim i prosze o pomoc
- dt50r2004
- Świeżak
Ja obecnie posiadam ogarka z silnikiem Honda mtx 80 po dwóch szlifach:)moto jest bez papierów:).Jestem zadowolony ponieważ za małe pieniądze mogę opierdolić wszystkie motory typu Dt 80 i wiele innych wiejskich sprzętów.Uważam ze wydanie 3,5tys na motorower jest głupotą
motorek bez problemu osiaga prędkośc 120 km/h i na 4 biegu jedzie na kole

Live to ride
-
jawer team - Świeżak
Bałbym sie jechać ogarem 120km\h
To nie sprzęt do takich prędkości...

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
jawer team napisał(a):Ja obecnie posiadam ogarka z silnikiem Honda mtx 80 po dwóch szlifach:)moto jest bez papierów:).Jestem zadowolony ponieważ za małe pieniądze mogę opierdolić wszystkie motory typu Dt 80 i wiele innych wiejskich sprzętów.Uważam ze wydanie 3,5tys na motorower jest głupotąmotorek bez problemu osiaga prędkośc 120 km/h i na 4 biegu jedzie na kole
Masz bujną wyobraźnię ...

Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
Heh ogar przy takiej prędkości to by kółka pogubił i wogule cały się rozleciał.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości