lancuch na kola
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
http://allegro.pl/super-lancuch-napedow ... 47244.html
Nadawałby się taki łańcuch ?? Bo mam inne, ale wątpię w ich wytrzymałość gdyż nie wiem ile mają lat. Czym najlepiej związać te łańcuchy, żeby dawały 99% niezawadności. Myślę nad drutem 2,5 mm, przełożony 2x. Mam taki pomysł w związku zniszczenia felg. Łańcuchy dać tylko na opony. Dociąć tak łańcuchy, żeby zakrywały tylko opony. A drytem na felgach. I na dodatek myślę, dać pod ten drut jakiś mocny plastik, być może po jakimś oleju. Przymierzyłem sobie łańcuch gospodarczy i łańcuch napędowy na tyle koło i sam widok mówi sam za siebie. Łańcuch napędowy - to ZNISZCZENIE. Na przód jakieś wkręty na 100 %. Powinno być dobrze, zresztą wszystko wyjdzie w praniu.
Nadawałby się taki łańcuch ?? Bo mam inne, ale wątpię w ich wytrzymałość gdyż nie wiem ile mają lat. Czym najlepiej związać te łańcuchy, żeby dawały 99% niezawadności. Myślę nad drutem 2,5 mm, przełożony 2x. Mam taki pomysł w związku zniszczenia felg. Łańcuchy dać tylko na opony. Dociąć tak łańcuchy, żeby zakrywały tylko opony. A drytem na felgach. I na dodatek myślę, dać pod ten drut jakiś mocny plastik, być może po jakimś oleju. Przymierzyłem sobie łańcuch gospodarczy i łańcuch napędowy na tyle koło i sam widok mówi sam za siebie. Łańcuch napędowy - to ZNISZCZENIE. Na przód jakieś wkręty na 100 %. Powinno być dobrze, zresztą wszystko wyjdzie w praniu.
Yamaha yz 125 99"
-
oride16 - Świeżak
lepiej załóż tak jak koledzy powiedzieli wkręty w oponke... tez bedzie dobrze
łancuch podałem jako alternatywe. trakcyjnie wypadnie podobnie. aczkolwiek szkoda felgi - bo nie da sie zabezpieczyc. po 2 jak bedziesz miał nieregularny łancuch taki to moze ci felga sie pokrzywic.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
omg kolego ale masz problem... moze jeszcze mamy Ci przyjść do domu ze swoim sprzetem i Ci wszystko zrobic ? ;P
masz pierwszy lepszy sprawdzony link. opisane masz wszystko
http://www.motox.pl/garaz-motox-com-pl- ... o-sam.html
masz pierwszy lepszy sprawdzony link. opisane masz wszystko
http://www.motox.pl/garaz-motox-com-pl- ... o-sam.html
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
WojciechW napisał(a):Zanies do profesjonalnego serwisu i popros o wkrecenie wkretow do opon bo masz ochote pojezdzic po sniegu
hmm serwis tak go podliczy że taniej wyjdzie kupic opony z kolcami ;d
i umiejętnosci + osprzęt ;d bez wiertarki ani ruszgrunder napisał(a):Jakiego serwisu??? Samemu idzie zrobić, trzeba mieć tylko troche wyobraźni i CHĘCI...

dobry kolega który troszkę ogarnia za flaszkę by pomógł zrobic
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
oride16 napisał(a):pijawy sie zjechaly od razu. ZA PIERWSZym razem to nie jest takie latwe.
wiec lepiej dac kilka stowek w serwisie niz flaszke koledze i miec pewnosc ze bedzie dobrze zrobione, a przy okazji sam bys sie czegos nauczył??...
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
- patcross125
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3