Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
to napisz mu pw i niech zmierzy jeszcze raz albo niech ci pyknie fotke z metrem przy wkladce
co do samych botow nie wiem czy nie przesadza ze nowe 1700zl jak nawet zawiasa nie maja
ile chce za nie?
sa w dosc dobrym stanie jak nie duzo za nie chce to bierz smialo forma to dobra firma
ah dorzuc link do aukcji przeciez nik ci ich nie kupi:Pbo po co to sie bawic w kopiowanie txt i zdjec
co do samych botow nie wiem czy nie przesadza ze nowe 1700zl jak nawet zawiasa nie maja
ile chce za nie?
sa w dosc dobrym stanie jak nie duzo za nie chce to bierz smialo forma to dobra firma
ah dorzuc link do aukcji przeciez nik ci ich nie kupi:Pbo po co to sie bawic w kopiowanie txt i zdjec
- barek253
- Mieszkaniec forum
moze ktoś źle zmierzył
zmierz ile twoje normalne buty maja i porównaj, napisz do goscia żeby sie upewnił do co wymiaru

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
http://allegro.pl/buty-orginalne-forma- ... 38242.html
wykupmy je mu;p zartowałem.;p
jesteś zbyt długo by nie wiedzieć czym grozi taki oftop
madcap
wykupmy je mu;p zartowałem.;p
jesteś zbyt długo by nie wiedzieć czym grozi taki oftop
madcap
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
ale chyba z tym że 1700zł za nowe to przesadził. najwyższy model formy na zawiasie kosztuje ok. 1000zł.
słyszałem że świecę oraz głowicę powinno się dokręcać kluczem dynamometrycznym z odpowiednią siłą. z jaką siłą się powinno to dokręcać?
słyszałem że świecę oraz głowicę powinno się dokręcać kluczem dynamometrycznym z odpowiednią siłą. z jaką siłą się powinno to dokręcać?
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
lenar, możesz też tu dzwonić:
www.lukasz-motocykle.pl
Mają naprawdę trudno dostępne części. Na Podhalu ten sklep ma miano najlepszego sklepu w tym rejonie. Z tego co się orientuje to współpracuje z Olek.
www.lukasz-motocykle.pl
Mają naprawdę trudno dostępne części. Na Podhalu ten sklep ma miano najlepszego sklepu w tym rejonie. Z tego co się orientuje to współpracuje z Olek.
- NoviQ
- Świeżak
myślicie, że można coś zrobić z wyrobionym kopniakiem ?
Potrzebuję tej części, która się przykręca.. Te ząbki są całe "zjechane" i mi już przeskakuje kopniak całkiem.. Ciężko, żeby ktoś zrobił taki frez, żeby te ząbki 'odnowić' . A nowy kopniak za 2-3 stówy kupować, bo frez się wyrobił to też nie za bardzo..
Może coś się z tym da zrobić jeszcze?
Potrzebuję tej części, która się przykręca.. Te ząbki są całe "zjechane" i mi już przeskakuje kopniak całkiem.. Ciężko, żeby ktoś zrobił taki frez, żeby te ząbki 'odnowić' . A nowy kopniak za 2-3 stówy kupować, bo frez się wyrobił to też nie za bardzo..
Może coś się z tym da zrobić jeszcze?
- lukas90MX
- Świeżak
co do dynamometra wszystkie srubki trzeba dokręcic z odpowiednim momentem
to gwarantuje że nie zerwiemy gwintu, a dokręcimy z maksymalna skuteczną siła i srubki nie bedą za luźno dokręcone. oczywiscie mozna dokręcac zwykłym kluczem z umiarem, ale tak jest po prostu pewniej. najprostsze klucze dynamometryczne kosztuja grosze
lukas kopka pewnie aluminiowa ? ciezko cokolwiek na to poradzic żeby było na długo i dobrze. mozna oddac do spawacza do ponapawania choc łatwo nie bedzie tego ponapawac. widziałem kiedy patent że wsadzali cienkie aluminiowe blaszki i skręcali. własnie co do skręcania ten rowek który sie sciska podczas dokręcania mozna nieco poszerzyć ( przeszlifować szlifierką kontową ) duzo to nie da ale jak mocno scisniesz moze trzymac

lukas kopka pewnie aluminiowa ? ciezko cokolwiek na to poradzic żeby było na długo i dobrze. mozna oddac do spawacza do ponapawania choc łatwo nie bedzie tego ponapawac. widziałem kiedy patent że wsadzali cienkie aluminiowe blaszki i skręcali. własnie co do skręcania ten rowek który sie sciska podczas dokręcania mozna nieco poszerzyć ( przeszlifować szlifierką kontową ) duzo to nie da ale jak mocno scisniesz moze trzymac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tomek007 - mam takie same buty formy. Teraz bym nie kupił butów bez zawiasu.
lukas90MX - co ty masz za sprzęta i jaki rocznik? Bo ja mam jakiś kopniak. A tak w ogole to powinieneś dokręcać kopniak za każdym razem jak odpalasz moto. Ja to kopniak dokręcałem na klej do gwintów. I teraz za kazdym razem jak jadę pojeździć to sprawdzam i jak coś dokręcam. Wracam i dokręcam od razu.
lukas90MX - co ty masz za sprzęta i jaki rocznik? Bo ja mam jakiś kopniak. A tak w ogole to powinieneś dokręcać kopniak za każdym razem jak odpalasz moto. Ja to kopniak dokręcałem na klej do gwintów. I teraz za kazdym razem jak jadę pojeździć to sprawdzam i jak coś dokręcam. Wracam i dokręcam od razu.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
tomek007 - jak to buty crossowe to chodzenia zajebiście nie wygodne
ale tu nie o to chodzi. Ładnie idzie je dopasować do nogi. Klamry metalowe a nie plastik chodzi mi o zapięcia. No dają radę buty.
Ale tak jak piszę zawias jest super przydatny np przy zmianie biegów. Ale ja mam nie przyzwyczajoną nogę i czasem sobie biegu nie rzucę

Ale tak jak piszę zawias jest super przydatny np przy zmianie biegów. Ale ja mam nie przyzwyczajoną nogę i czasem sobie biegu nie rzucę

KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
wawzon pomysl gdzie
serwis yamahy lub rozbitki z allegro. a po co ci wymieniac ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ok w poprzednim poście nie opowiedziałem się za czy przeciw butom dla kolegi tomka, firma to nie no name więc tu plus, drugi plus to to że można tanio wyrwać i wyglądają co najmniej dobrze, co do zawiasu to na razie takie buty powinny Tobie odpowiadać na kilka sezonów a po trzecie myśle że będziesz zadowolony, kolega z którym jeździłem miał podobne tej firmy i nigdy nie słyszałem żeby narzekał ( oczywiście amatorska jazda nie zawodnik- to nie znaczy ze słaba jazda) . co do poprzedniego posta nie rozumiem ostrzeżenia , koledzy chcieli link aby użytkownik tomasz nie musiał wklejać specjalnie zdjęc i nadmiernie sie trudzić więc znalazłem i go tutaj wstawiłem więc nie do końca był to offtop lecz było to na temat. pozdrawiam
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec