Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
Heniu nicasil - :/ więc regeneracja 1200 zł + tłoczek :/ a nowy to nie wchodzi w ogóle w grę. Zaczyna się ciepło robić i powoli krew mnie zalewa że w proszku jestem - a nie stać mnie na nowe części.
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
dobre żeliwo wydatek około 400zł dolicz tlok będzie 1000zł?? a u Ciebie z nicasilem 1200 czy sam nicasil 1200?? jak 1200 sam to kuresko drogo...
wstawiaj tuleje i nie patrz, dotrzesz przez około 1000km i śmigasz dalej
aa wymien przy okazji łożyska na wale, sprawdź korbę tak dla swietego spokoju
wstawiaj tuleje i nie patrz, dotrzesz przez około 1000km i śmigasz dalej
aa wymien przy okazji łożyska na wale, sprawdź korbę tak dla swietego spokoju
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
nie wiem jak tam fachowcy u Ciebie, u mnie w białymstoku są az 3 zakłady które bardzo dobrze robią takie pierdoły, ludzie sobie ich chwalą
ale aby zrobic tuleje potrzebny jest tlok, pod niego siÄ™ jÄ… wklada i szlifuje
w tym motor techu kazdy mowi ze dobrze robi, mogą dobrac tlok, napisz do nich za ile by to tobie zrobili itp itd razem z tłokiem
ale aby zrobic tuleje potrzebny jest tlok, pod niego siÄ™ jÄ… wklada i szlifuje
w tym motor techu kazdy mowi ze dobrze robi, mogą dobrac tlok, napisz do nich za ile by to tobie zrobili itp itd razem z tłokiem
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
i ja tam polecam. jeden z lepszych serwisów. to ich własciwie jedyna działka wiec wiedzą co robią. i na pewno koszt mniejszy. kumpel w 520 miał zeliwo, i tu jednak jest to nie wskazane z racji tego ze to hard enduro. ale jeździł i praktycznie nie czuć róznicy. jedynie co to gotował sie szybciej, no ale w 520 potrafi sie zagotować również na nicasilu jak sie lata w ostrzejszym terenie. wiec w twoim mysle że aż tak tragicznie nie bedzie
spradku mocy praktycznie nie odczujesz
a portfel na pewno bedzie bardziej zadowolony

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam.
mam pytanie.
Czy brak waty w końcówce wydechu może być przyczyną nie wkręcania się na wyższe obroty?
Rozebrałem wczoraj z kolegą koncówke w poszukiwaniu blokad ale nic nie znalazłem. Ktoś już musiał tam grzebać skoro nie ma waty.
Moto to KTM lc2 125 (ten sam silnik co dt)
mam pytanie.
Czy brak waty w końcówce wydechu może być przyczyną nie wkręcania się na wyższe obroty?
Rozebrałem wczoraj z kolegą koncówke w poszukiwaniu blokad ale nic nie znalazłem. Ktoś już musiał tam grzebać skoro nie ma waty.
Moto to KTM lc2 125 (ten sam silnik co dt)
- arti16
- Świeżak
moze byc. za duza puszka szkodzi 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam ponownie
Nastepne pytanie, bo zastanawiam sie czy wymienic przednia gwiazdke, szczelil mi lancuch na spince, kupilem spinke bo lancuch jeszcze jest ok, gwiazdka z tylu jest okej zeby jak nowe, z przodu zeby tez okej. Tylko zastanawia mnie ten luz na przedniej gwiazdce bo 125 nie ma takiej sily zeby strasznie zęby obrobic, a gwiazdka od srodka mogla sie wyrobic i moze byc luz, zgadza sie? Luz w sensie strasznie luzno siedzi na walku, a i mam przytarty karter.. Nie wiem czy to wlasnie jak sie lancuch urwal czy gwiazdka do wymiany. Co polecicie, wymienic od razu gwiazdke przednia? Karter dosc sporo przytarty wiec mysle ze to przez gwiazdke..
Potwierdzacie?;p
dzieki za odp

Nastepne pytanie, bo zastanawiam sie czy wymienic przednia gwiazdke, szczelil mi lancuch na spince, kupilem spinke bo lancuch jeszcze jest ok, gwiazdka z tylu jest okej zeby jak nowe, z przodu zeby tez okej. Tylko zastanawia mnie ten luz na przedniej gwiazdce bo 125 nie ma takiej sily zeby strasznie zęby obrobic, a gwiazdka od srodka mogla sie wyrobic i moze byc luz, zgadza sie? Luz w sensie strasznie luzno siedzi na walku, a i mam przytarty karter.. Nie wiem czy to wlasnie jak sie lancuch urwal czy gwiazdka do wymiany. Co polecicie, wymienic od razu gwiazdke przednia? Karter dosc sporo przytarty wiec mysle ze to przez gwiazdke..
Potwierdzacie?;p
dzieki za odp
- Apollo11
- Świeżak
zębatki nie gwiazdki ;P
co do mocy 125 to nie moc wyciaga łancuch tylko moment obrotowy a najgorzej niszczy łancuch złe traktowanie.
co do luzu to tak zapewne sie wyrobiło, i jezeli luz jest spory warto wymienic. koszt nie jest taki duzy bo przednia zebatka kosztuje około 30 zł a wibracje przedniej zebatki tez negatywnie wpływaja na łancuch
co do mocy 125 to nie moc wyciaga łancuch tylko moment obrotowy a najgorzej niszczy łancuch złe traktowanie.
co do luzu to tak zapewne sie wyrobiło, i jezeli luz jest spory warto wymienic. koszt nie jest taki duzy bo przednia zebatka kosztuje około 30 zł a wibracje przedniej zebatki tez negatywnie wpływaja na łancuch
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A jakie polecasz, takie same jak mialem z przodu 12, tyl 49? Troche mnie denerwuje ze motor jest wolnawy, skrydnie mam 6 biegowa jak cos;)
Myslalem zmienic z tylu na 47, ale sie nie zapowiada wymiana, wiec moze z przodu zaloze 13? i czy musial bym zmieniac lancuch na troszke dluzszy, czy ten jeden zabek to by sie udalo nadrobic na naciagaczu??
Myslalem zmienic z tylu na 47, ale sie nie zapowiada wymiana, wiec moze z przodu zaloze 13? i czy musial bym zmieniac lancuch na troszke dluzszy, czy ten jeden zabek to by sie udalo nadrobic na naciagaczu??
- Apollo11
- Świeżak
zębatki samemu sie dopasowuje. jak masz za wolne to wsadz z przodu wiekszą zebatke. co do tego czy łancuch powinien byc dłuzszy teoretycznie tak. chyba że teraz masz jeszcze sporo napinacza to mysle że 1 ząbek duzo nie zaszkodzi.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Poprawiam sie, jednak ma tyle sily zeby powyginac zeby :p
Heniu nie mam takiej mozliwosci zeby kupic zebatke z 13 zebami, jedynie 12, wiec bedzie 12, ale z tylu jednak mam 50 zebow, wiec o ile mniejsza kupic zeby byla jakas rownowaga = sila a predkosc
Bo nie chcial bym kupic za malej, a wedlug mnie 50 zebow z tylu to za duzo, rozwazam minimum 47, maksimum 49:D
Dzieki za odp
Heniu nie mam takiej mozliwosci zeby kupic zebatke z 13 zebami, jedynie 12, wiec bedzie 12, ale z tylu jednak mam 50 zebow, wiec o ile mniejsza kupic zeby byla jakas rownowaga = sila a predkosc
Bo nie chcial bym kupic za malej, a wedlug mnie 50 zebow z tylu to za duzo, rozwazam minimum 47, maksimum 49:D
Dzieki za odp
- Apollo11
- Świeżak
ciezko powiedziec jaka bedzie odpowiednia. to sie powinno robic pod dany motocykl. i nieco samemu na wyczucie to zrobic. ja np kupiłem z tyłu 1 ząbek mniej lub wiecej juz nie pamietam. i w kazdym badź razie róznicy w ogóle nie ma. to kup 12 z przodu i ocen jak ci sie bedzie latało
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dobra nie bede kombinowal, zostawie te 50 z.
Poczytalem troche, i myslalem ze mniejsza zebatka to wiekszy v max i wieksza zrywnosc, a doczytalem sie ze to tylko v max, a wieksza zebatka to wieksza moc, wieksza zrywnosc i mniejszy v. Wiec zostawie 50:P
A wracajac do poprzedniego pytania, mowiles ze nowy wydech doda elastycznosci, czy cos w tym stylu, to znaczy ze motorek bedzie tez lepiej wkrecal sie na obroty, tak?
I dyfuzor mam od cr 125 lub 250, zapewne bede musial go wymienic? - przypominam ze mam kxa 125
sry ze tak Was mecze, ale musze wiedziec;)
Poczytalem troche, i myslalem ze mniejsza zebatka to wiekszy v max i wieksza zrywnosc, a doczytalem sie ze to tylko v max, a wieksza zebatka to wieksza moc, wieksza zrywnosc i mniejszy v. Wiec zostawie 50:P
A wracajac do poprzedniego pytania, mowiles ze nowy wydech doda elastycznosci, czy cos w tym stylu, to znaczy ze motorek bedzie tez lepiej wkrecal sie na obroty, tak?
I dyfuzor mam od cr 125 lub 250, zapewne bede musial go wymienic? - przypominam ze mam kxa 125
- Apollo11
- Świeżak
Siemka, zamawiał juz ktos z was juz cos do moto na ebay.... mam troche niepewnosci wiec sie pytam... obiektem mojego zainteresownia jest to http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Rockwell ... 3a63d874cc
- zbyho222
- Świeżak
Ponawiam pytanie pred zakupem
- Apollo11
- Świeżak
wydech tak doda elastycznosci. pozwoli motorkowi wyzej sie kręcic. i od dołu bedzie miał wiecej mocy dostepnej. mowa oczywiscie o całym wydechu. nie o samej koncówce.
co do ebaya ja zamawiałem kilka czesci i nigdy sie nie rozczarowałem. paczki przychodzą szybko. choc zalezy gdzie. towar zawsze u mnie był zgodny z opisem i było ok
co do ebaya ja zamawiałem kilka czesci i nigdy sie nie rozczarowałem. paczki przychodzą szybko. choc zalezy gdzie. towar zawsze u mnie był zgodny z opisem i było ok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości