Yamaha yz250f czy Honda crf 250 2005
• Strona 2 z 2 • 1, 2
jak ? matm przeczytaj co zostało juz napisane
a ja Ci dalej mówie kup co tylko chcesz te 3 cm bedą mało zauwazanle jak sie przyzwyczaisz do hondy to bedziesz chciał miec tylko honde. bo jak juz wspomniałem wysokosc siedziska to wysokosc siedziska a wysokosc kierownicy to inna sprawa. mozna miec wysoko siedzenie i patrzec na kierownice z góry a mozesz miec nizej siedzenie a kierownice miec przed oczami :d tak jest :d wiec kup to co znajdziesz taniej i w lepszym stanie
a ja Ci dalej mówie kup co tylko chcesz te 3 cm bedą mało zauwazanle jak sie przyzwyczaisz do hondy to bedziesz chciał miec tylko honde. bo jak juz wspomniałem wysokosc siedziska to wysokosc siedziska a wysokosc kierownicy to inna sprawa. mozna miec wysoko siedzenie i patrzec na kierownice z góry a mozesz miec nizej siedzenie a kierownice miec przed oczami :d tak jest :d wiec kup to co znajdziesz taniej i w lepszym stanie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no bo sytuacja wygląda tak że koleś miał wystwioną yamahe za 8000 2006 rok którą jeździł, ale przyszedł do niego koleś i zaproponował mu wymianę na honde, honda 2005 rok mniej stetrana - tak mówi, no i ponoć ma więcej dodatków tuningowych, no i sprawa ma się tak że w tej hondzie ma wymienić tłok i będzie ją chciał zrobioną sprzedać za 8500, no i tez ma podwyżkę na kierze założoną jak yamaha, mówi że ta honda wydaje mu się i tak wyższa no i że mam sobie ją wziąść ..
ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
nie ma co patrzec czy alu rama czy stalówka
lepiej kupic to co rzeczywiscie jest wiecej warte. skoro honda po wymianie tłoka. o ile bedzie to dobry tłoczek itp to lepiej sie opłaca wziac honde. - wiesz na czym jeździsz. no i jak honda ma dodatki to tez duzy plus czy są praktyczne czy nie to mało istotne - napewno lepsze niz seria no i zawsze podnoszą cene moto przy sprzedazy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
piecer tak czytam twoją wypowiedź, to doszedłem do wniosku, że by po prostu wybrać tą Honde. Używaj jak piszesz trochę kropek i pisz nowe zdanie
. Jak wymieni ten tłok to powiedz mu żeby nie wkłądał TKRJ, jak już to Vertex, Wossner.
Honda to Chonda xD

Honda to Chonda xD
-
grunder - Mieszkaniec forum
Tylko pytanie czy on tak gada bo po prostu nie może mi sprzedać yamahy czy może rzeczywiście chce zeby mi się dobrze jezdziło. Wiem że Honda jest tańsza w naprawie, a tak w ogóle to na allegro jest taka yamaha 2009 biała, za 7600 i koleś napisał że silnik jest z***..co o Ty myslicie ?
-
piceer - Świeżak
http://otomoto.pl/yamaha-yzf-igla-nie-c ... 56929.html
nie wiem już nie pamietam ale yamaha ma tam cos podwojne w silniku gdzie honda ma pojedyncze
nie wiem już nie pamietam ale yamaha ma tam cos podwojne w silniku gdzie honda ma pojedyncze
-
piceer - Świeżak
rozrząd. ale koszta są bardzo nie wielkie. duzo wiecej kasy wsadzisz jak np bedziesz sie spóźniał z regulacjami. albo np bedziesz smigał na niedogrzanym silniku. to więcej cie bedzie kosztowało niz serwis podówjnego wałka rozrządu. wałek z krzywkami kosztuje chyba 150 zl. wiec drugie 150 zl to chyba nie aż taki wydatek biorąc pod uwage że na remot wydajesz 4 tysiące...
wiec nie bierz tego tak do siebie
jak chcesz oszczędzac na full crossach to lepiej nie kupuj nic
bo kasy na to idzie sporo
co do tej yamaszki nie wiadomo co padło. jak wystarczy zmienic tłok cylinder i ogólnie całą góre to nawet moze sie opłacac. bo cena nie jest wysoka i mozna miec praktycznie nowy moto za to (plus koszta czesci nowych)
ale jak silnik jest zmasakrowany - wybity wał ew popekane kartery to bez sensu sie w takie coś ładowac
wiec nie bierz tego tak do siebie

co do tej yamaszki nie wiadomo co padło. jak wystarczy zmienic tłok cylinder i ogólnie całą góre to nawet moze sie opłacac. bo cena nie jest wysoka i mozna miec praktycznie nowy moto za to (plus koszta czesci nowych)
ale jak silnik jest zmasakrowany - wybity wał ew popekane kartery to bez sensu sie w takie coś ładowac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
też właśnie myślałem o podwójnym rozrządzie, tylko nie chciałem strzelić gafy, wiecie co przydał by mi się jakiś schemat budowy silnika w takiej 250, co bym mógł się dokładnie nauczyć co jest co, żebym w ogóle wiedział o czym gadam
no a yamaha kusi kusi, jest ogólnie napisane i generalnie jak bym sam prowadził jakąś naprawę to mógłbym takie coś łyknąć

no a yamaha kusi kusi, jest ogólnie napisane i generalnie jak bym sam prowadził jakąś naprawę to mógłbym takie coś łyknąć

-
piceer - Świeżak
tak więc skorzystaj z Google lub z tego ów dosyć fajnego i obszernego wiedzą forum ścigacz.pl i pobierz manuala/serwisówke.
viewtopic.php?t=5877
google.pl
viewtopic.php?t=5877
google.pl
-
grunder - Mieszkaniec forum
haha nie znajdziesz polskich ksiazek serwisowych
jeszcze takie nie powstały. wszystkie są po Angielsku albo w jeszcze innym jezyku obcym

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wiem że nie ma serwisówek po polsku a po angielsku już sobie znalazłem, a tłumaczyć to muszę sobie jak to czytam w myślach a nie żebyście wy mi to zrobili.
grunder pomagasz czy dokuczasz ludziom ?
grunder pomagasz czy dokuczasz ludziom ?
-
piceer - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości