Kilka pytań odnośnie Husqvarna wre 125
• Strona 2 z 2 • 1, 2
hahah taa na pewno xD
pamietaj wymien wszystkie 5 filtrów oleju bo wiesz 2T to nie przelewki
skrzynia nie moze miec ziarenka piasku 
pamietaj wymien wszystkie 5 filtrów oleju bo wiesz 2T to nie przelewki

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
W 2T filtry ? Co się okazało wymieniając olej starego było 300ml wlałem nowego 700ml i na okienku ukazał się olej idealnie na połowie. Podczas jazdy motor strasznie kopcił nawet jak rozgrzany dzisiaj rano patrze oleju znowu nie pokazuje podejrzewam ze simeringi na wale puszczają ale za to bede sie brał przed zimą. Wydaje mi się że tłok mam dobry komprecha jak najbaredziej dobra moc niesamowita pali od szczała. Na zime wymienie łożyska jak bedzie trzeba simery i przeglądne ten silnik bo poprzedni właściciel nawet do silnika nie zaglądał. Myślę że jak to wszystko zrobie tak jak ma byc do tego może się uzbiera na jakiś porządny tłok ( lepiej wymeinić niewiadomo ile on ma lat ) to bedzie on chodził jeszcze lepiej ;D ja macie jakieś wskazówki co do takich kapitalnych remontów to pisać na motoryzjacji się troche znam ale jest to mój pierwszy cross wiec wskazówki mile widziane
Dzięki za pomoc

- kamil9292
- Świeżak
jak moto ma tłok na wykonczeniu to tez moze palic od kopa
i rzeczywiscie jak dymi i smierdzi to może byc ze olej sie dostaje do komory spalania. ale raczej szybko by ci go tak nie spaliło. prędzej po prostu rozszedł się po silniku. juz pisałem u mnie to samo wlałem 1.2 litra w okienku na połowie było dolałem prawie pod góre okienka i od tamtej pory oleju ani widu ani słychu
ale kumpel ma exc 450 i ma to samo. wlał i mówi że sie nie martwi ze tak to juz jest

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Acha no właśnie myślę że się uzbiera na nowy tłok wiadomo lepiej wymienic. wiadomo teraz niema sensu dolewać tego oleju by pokazywało na okienku bo kopci niesamowicie natomiast jak wymienie te simery i zrobie silnik do porządku to może być tak że wleje te 700ml bedzie pokazywalo na połowie przejade sie troche i niebedzie pokazywalo oleju to mam dolewac czy nie ? Bo podobno jak sie wleje zadużo oleju to może mi znowu rozwalić te nowe simery.
- kamil9292
- Świeżak
no tak nie wolno dolac za duzo oleju. mówie ci znajdz serwisówke tam pisze ile dokładnie trzeba wlac oleju tyle wlej i o reszte sie nie martw. a jak wlejesz litr to moze od razu byc takie cisnienie że idzie na wał. i juz pisałem nie wiem jak w husce u mnie jak wlewasz ma byc w okienku a potem juz i tak i tak nie widac w tym okienku. w husce nie wiem albo widac zawsze olej jak postoi i sie ułoży albo nigdy tak samo jak u mnie. ale czy tak czy siak trzeba wlac tyle ile motor pot5rzebuje nie wiecej i nie mniej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
serwisówka to ksiązka którą dostajesz jak kupujesz nowy motocykl coś jak instrukcja obsługi tam masz wszystkie odpowiedzi na twoje pytania
ile oleju jaki olej itp itd. zależy jaki motor (jaka firma) ale niektóe serwisówki są bardzo dokładne bo opisane są każde śrubki nawet rozmiar i z jaką siłą się je dokręca.... juz nie wspomne o faktach jak np model świecy itp itd

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Acha no właśnie problem w tym że ja niemam książki do tego motoru jedynie dokumenty. A motor jest z 98 roku wiec niewiem czy wtedy były nawet takie książki serwisowe. Myśle że naleje oleju tak jak ty henio by pokazywalo na okienku polowe. A potem czy bedzie pokazywać czy nie to juz mnie niepowinno interesować. Co o tym sądzisz ?
- kamil9292
- Świeżak
A jeszcze mam takie pytanie odnośnie sprzęgła bo strasznie szybko ono mi łapie jak chce ruszyć próbowałem to regulować ale wole sie zapytać czy w crosach tak odrazu łapie czy da sie to wyregulować ? czy może to jakaś usterka ? ;D
- kamil9292
- Świeżak
omg to poszukaj wersji elektronicznej w necie...
mysle ze tak powinno byc ale to 125 i duzo oleju wejsc nie moze. kumplowi do cr idzie 650 ml jakby wlal litr raz dwa by mu uszczelniacze poszly
nie wiem co to znacyz od razu lapie ?
mysle ze tak powinno byc ale to 125 i duzo oleju wejsc nie moze. kumplowi do cr idzie 650 ml jakby wlal litr raz dwa by mu uszczelniacze poszly

nie wiem co to znacyz od razu lapie ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
kamil podeslij maila dostaniesz serwisowke
BTW sam ujezdzam wre 125 wiec jakby co to pytaj co i jak... jak bede wiedzial to pomoge

BTW sam ujezdzam wre 125 wiec jakby co to pytaj co i jak... jak bede wiedzial to pomoge

-
Petroholic - Świeżak
Noo o to mi chodziło szukałem i niestety nieznalazłem serwisówki ( widocznie żle szukałem ) Oto email kamil9299@o2.pl Dzieki wielkie za pomoc a mam jeszcze jedno pytanie zastanawiałem się nad nowym wydechem tz chciałbym zapytać czy jakis firmowy wydech coś zmieni jeżeli chodzi o moc ? czy będzie miał lepszy dzwięk? , ten stary troche tak turkocze wiem ze w 2t to normalka ale kumpel ma firmowy wydech i to bardziej mi się podoba. co o tym sądzicie albo co zrobić w starym wydechu by jego dzwięk był lepszy i niepogorszył mocy a polepszył ?:D
- kamil9292
- Świeżak
Wydech zostaw seria lub podmien na inny z 2T innych opcji nie ma bo moc DRASTYCZNIE spadnie
Ja u siebie mam jakis podmieniony ale szczerze mowiac grom go wie co to jest
PS Serwisowka poszla na maila

Ja u siebie mam jakis podmieniony ale szczerze mowiac grom go wie co to jest

PS Serwisowka poszla na maila

-
Petroholic - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości