Cross + lampa
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Chyba wiem co mówię bo widziałem... Reflektory wykonane w technologi LED czyli światła pozycyjne, mijania i drogowe.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Co wy wogule pierd*licie - ze niby r8 na LED-ach swieci????%) to sa swiatla postojowe i kierunki a nie drogowe... Konkretny Xenon tam z nocy robi dzien!!!! Chyba ze sie wam przod z tylem popier*olil... I bigaluÅ› jak nie rozumiesz pytania to prosze cie nie odpisuj... Ty chyba Crossa od hard-enduro nie rozrozniasz.... Jakby w CR byla 2 cewka pradawa, reg napiecia i aku to bym sie chyba *** nie pytal jak lampe podpiac nie.....
...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
-
gh_joker - Świeżak
gh_joker nie zgrywaj cwaniaka że wszystko wiesz bo Audi pierwsze zastosowało Reflektory LED w modelu R8. Widziałem R8 na żywo i wiem co mówię.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
sama zarówka w ksenonie nic nie da trzeba dodatkowo miec moduły palniki i tak dalej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ok - zwracam honor co do LED...
To gdzie moge kupic taka wypasona zarowke LED, co nie zuzywa pradu ani instalacji co bym se ja do CR-ki zamontowal???????????????????????
A teraz meritum tematu: do czego - jak juz kupie takiego wypasa, mam sobie go podpiac????????????????????
To gdzie moge kupic taka wypasona zarowke LED, co nie zuzywa pradu ani instalacji co bym se ja do CR-ki zamontowal???????????????????????
A teraz meritum tematu: do czego - jak juz kupie takiego wypasa, mam sobie go podpiac????????????????????
-
gh_joker - Świeżak
juz było pisane albo centralnie pod aku tyle że jeździsz jakis czas i aku pada wiadomo.... albo kupujesz zapłon przystosowany pod swiatełka czyli ma 3 -4 cewki z czego jedna jest na swiatełka. ( a co do leda jestem ciekaw ile kosztuje taka dioda i czy nie pobiera duzo prądu... led ledem ale te malutkie diodki jakis tam pobór mają wiec duza powinna miec większt pobór ?
musze kiedys sprawdzic co i jak xd )

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No wlasnie to kicha troche bo nawet nie bardzo jest ten aku gdzie wsadzic i jakos srednio widze jego zywotnosc... A ciekawe czy z CR-m 125 by zaplon nie przypasil...???
No wlasnie bardzo mnie cikawi cena takiej LED zareoweczki z r8...
a to obciazenie aku i instalacji to tez jakas bzdura - jedyny minus xenona to koszt wymainy palnika, jak mnie kidys skasowali to mi szczeka opadla...
No wlasnie bardzo mnie cikawi cena takiej LED zareoweczki z r8...
a to obciazenie aku i instalacji to tez jakas bzdura - jedyny minus xenona to koszt wymainy palnika, jak mnie kidys skasowali to mi szczeka opadla...
-
gh_joker - Świeżak
w cr przynajmniej u mnie zmiesci sie centralnie pod filtrem powietrza
ja mam 2 małe aku 6 V i tam spoko wchodzi i nie przeszkadza w pracy filtra powietrza
co do zywotnosci nie mam pojęcia co i jak. w Cr jest taka wada że koło zamachowe i ogulnie stojan to tez słuzy jako trzymanie wodzika od sprzęgła. cięzko to opisac po prostu gdyby nie było specjalnej wypustki w stojanie to wałek sprzęgła by sie wysuwał i ocierał o koło magnesowe. i wszytkie enduro mają duze koła i zapłony całe wiec do CR raczej sie nie podpasuje chyba że z nowszych hard enduro tam siedzą pewnie małe zapłony

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to padaka jakas
tam pisze że to jest na zloty i tak dalej xd
takie rozwiązanie racja pobiera duzo mniej prądu swieci jaśniejszym swiatłem z tym wszystkim sie zgodze ale zasięg oswietlenia takiej diody jest minimalny zwykła zarówka samochodowa w kloszu swieci na około 30 metrów powiedzmy nie wiem czy to na 5 metrów by zaswieciło swiatłem żeby było cos widac bo oswietlic to pewnie by oswietliło
zaraz poszukam w necie pokazówki jak to wygląda załozone xD jaki to daje efekt
bo sam szczeże mówiąc ciekaw jestem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości