Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
już ci odpowiedziałem
nie bedziesz wiedział bo nie masz doswiadczenia. to nie jest od tak o wyregulowac gaznik. ta srubka od powietrza to tzw górne obroty. po prostu jedziesz i czujesz jak moto zachowuje sie na górnych obrotach. mozna tez na postoju gaz odkręcic do konca i szybko kręcic śrubką raz w jedna strone raz w drugą do momentu aż moto złapie najpłynniejsze i najwyzsze obroty

nie bedziesz wiedział bo nie masz doswiadczenia. to nie jest od tak o wyregulowac gaznik. ta srubka od powietrza to tzw górne obroty. po prostu jedziesz i czujesz jak moto zachowuje sie na górnych obrotach. mozna tez na postoju gaz odkręcic do konca i szybko kręcic śrubką raz w jedna strone raz w drugą do momentu aż moto złapie najpłynniejsze i najwyzsze obroty
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, wiem ze bylo juz pare takich tematow, ale dalej nie wiem co wybrac, i mam jeszcze pare pytan.
Ktory buzer/zbroja(glownie chodzi o gleby, ktory bedzie najlepiej chronil) :
http://moto.allegro.pl/acerbis-bomber-b ... 51093.html
http://moto.allegro.pl/ochraniacz-zbroj ... 69481.html
http://moto.allegro.pl/zbroja-buzer-dat ... 68424.html
ten acerebisa jest dosyc taki ale do tego musialbym dokupic nalokietniki, do datexa nic nie musial bym dokupywac, a ten stilmotor jest ciekawy bo tani i moglbym dokupic nalokietniki i np gogle do tego, i wydaje sie byc lepszym od tych fly
doradzcie cos bo juz sam nie wiem
dzieki z gory
ps. jesli macie jakies ciekawe propozycje, lub jakis buzer/zbroje do sprzedania to piszcie/wrzucajcie linki, a i w tym tygodniu chcialbym juz cos kupic
Ktory buzer/zbroja(glownie chodzi o gleby, ktory bedzie najlepiej chronil) :
http://moto.allegro.pl/acerbis-bomber-b ... 51093.html
http://moto.allegro.pl/ochraniacz-zbroj ... 69481.html
http://moto.allegro.pl/zbroja-buzer-dat ... 68424.html
ten acerebisa jest dosyc taki ale do tego musialbym dokupic nalokietniki, do datexa nic nie musial bym dokupywac, a ten stilmotor jest ciekawy bo tani i moglbym dokupic nalokietniki i np gogle do tego, i wydaje sie byc lepszym od tych fly

doradzcie cos bo juz sam nie wiem

dzieki z gory
ps. jesli macie jakies ciekawe propozycje, lub jakis buzer/zbroje do sprzedania to piszcie/wrzucajcie linki, a i w tym tygodniu chcialbym juz cos kupic
- Apollo11
- Świeżak
Ja bym bral acerbisa
Ten drugi buzer wydaje mi sie bardzo mierny(nie widzialem go na zywo ale po zdjeciach oceniam
). Natomiast zbroja do MX bedzie uciazliwa i w lato nieda sie wytrzymac
P.S Jakbys chcial to moge ci wyslac zdjecia buzera przywiezionego ze stanow w ktorym jezdzilem pare razy. Powinien gdzies u mnie lezec. Nie jest zniszczony i doskonale nadaje sie na pierwsze jazdy poniewaz na plecach posiada "zolwia" i oslony bicepsu. Z cena bysmy sie napewno dogadali

P.S Jakbys chcial to moge ci wyslac zdjecia buzera przywiezionego ze stanow w ktorym jezdzilem pare razy. Powinien gdzies u mnie lezec. Nie jest zniszczony i doskonale nadaje sie na pierwsze jazdy poniewaz na plecach posiada "zolwia" i oslony bicepsu. Z cena bysmy sie napewno dogadali

- kamik555
- Świeżak
Ten pierwszy najbardziej do mnie przemawia, choc tutaj płacisz też za firme, ten 2? zapomnij, nie wiadamo co to jest, a 3? Kumpel miał, niedośc że wyglądał jak napakowany to i był niekomfortowy. Fakt że posiada sporo zabezpieczeń, ale ty decydujesz co chcesz komfort czy bezpieczeństwo?
Ja dla siebie wybrałem (może to byc smieszne) na bezpieczenstwo kombinezon motocyklowy ze skóry cielęcej. Fakt że w nim gorąco ale też i wygodnie no i ma się miękkie lądowanie. Podstawowe zabezpieczenia to posiada. Z tego zakupu jestem dumny, bo równie dobrze może mi się on przydac na ścigacza...
Wybór należy do ciebie, ja tylko przedstawiłem swoje zdanie.
Ja dla siebie wybrałem (może to byc smieszne) na bezpieczenstwo kombinezon motocyklowy ze skóry cielęcej. Fakt że w nim gorąco ale też i wygodnie no i ma się miękkie lądowanie. Podstawowe zabezpieczenia to posiada. Z tego zakupu jestem dumny, bo równie dobrze może mi się on przydac na ścigacza...
Wybór należy do ciebie, ja tylko przedstawiłem swoje zdanie.
-
grunder - Mieszkaniec forum
a ja powiem tak kup ACERBISA. tamta uzywana to nie wiadomo co to w ogóle jest. co do zbroi jest dobra wytrzymała ale jest w niej gorąco. no i musisz ja nakłądac na koszulke na to zbroja no i bluza i w lecie bywa nieznosnie gorąco
ale jest na prawde skuteczna. ja teraz kupiłem na próbe FLY zbroje to troche masakra :d lepsza ochrona taka niz inna ale wolałbym jednak cos bardziej markowego. (niestety chwilowy brak $$) co do ochrony to czy ACERBIS czy zbroja masz dobre zabezpieczenie.
barek mozliwe że łozysko mogło sie sypnąc np na wale albo na tłoku. wtedy da rade nawet motor odpalic i moze pracowac. zalezy w jakim stopniu cos sie sypneło. czasem sie odpali i motor chodzi jakby ktos gwoździ do niego nasypał. a czasem pracuje nie równo traci obroty itp itd

barek mozliwe że łozysko mogło sie sypnąc np na wale albo na tłoku. wtedy da rade nawet motor odpalic i moze pracowac. zalezy w jakim stopniu cos sie sypneło. czasem sie odpali i motor chodzi jakby ktos gwoździ do niego nasypał. a czasem pracuje nie równo traci obroty itp itd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
u mnie CR na ciepłym chodzi cichutko, aż zalewa swiece i gaśnie, no wiadomo żę na ssaniu na zimnym chodzi szybciej, głośniej. Szumiało i na wyższych się kręci? jakby ci lewe powietrze ssało..
-
na cieplym sie nie wsluchiwalem
wczoraj odpalilem i tak mi sie wydawalo jakby glosniej chodzil normalnie na wysokie idzie wszystko dziala ok
a da mi cos jesli przyloze reke kolo cylindra czy bede czul ze cos ma luz albo cos nie tak?
wczoraj odpalilem i tak mi sie wydawalo jakby glosniej chodzil normalnie na wysokie idzie wszystko dziala ok
a da mi cos jesli przyloze reke kolo cylindra czy bede czul ze cos ma luz albo cos nie tak?
- barek253
- Mieszkaniec forum
nie bedziesz. w ogóle po opisie głosniej chodzi moze byc wszystko. równie dobrze to moze sprzęgło szumiec bo moze miec np za gęsty olej i na zimnym silniku głosniej pracuje. korba to raczej stuka niz szumi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Siema
wiem.. trochę nietypowe pytanie , ale cóż
Ostatnio po glebie połamał mi się daszek od kasku (offroad oczywiście) i czy można by to przykręcić jakoś takimi śrubkami 1 cm ?? albo czy jest jakiś klej który przyklei tą powierzchnie - chociażby nawet do następnej gleby
Bo jak na razie to lece na izolatce 

Ostatnio po glebie połamał mi się daszek od kasku (offroad oczywiście) i czy można by to przykręcić jakoś takimi śrubkami 1 cm ?? albo czy jest jakiś klej który przyklei tą powierzchnie - chociażby nawet do następnej gleby

Honda cr 125 2006 rok 

-
Pawel221 - Świeżak
sklej raczej duzo nie wytrzyma. to juz lepiej małe wkręty połapac ;D ustaw sobie na 1 regulacje i przykręc jakis czas wytrzyma ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Pawel221 napisał(a):Siemawiem.. trochę nietypowe pytanie , ale cóż
Ostatnio po glebie połamał mi się daszek od kasku (offroad oczywiście) i czy można by to przykręcić jakoś takimi śrubkami 1 cm ?? albo czy jest jakiś klej który przyklei tą powierzchnie - chociażby nawet do następnej glebyBo jak na razie to lece na izolatce
muistrzu mi się ułamał pod czas powaznego wypadku mocowanie daszka, tzn mocowanie zostało tylko kawałek daszku niee ;d miałem czesc skleilem kropelką, wcześniej odtluscilem, skleilem, dalem warstwe na dol i gore i do dzis trzyma, jeździlem w nim pozniej, scigaczami jeździlem przy 150 czy to daszek gora, dol nic nie odkleilo sie nic nie ułamało
3ma jak ta lala ;d a i upadkow mialem kilka na bok i nie odpadlo sie tylko dasze sie schowal;d tak więc działa jak należy
-
Bostorn - Moderator
czy srubka 2 sluzy do spr.oleju w silniku?i czy powinno go byc na rowni z nia
do czego sluzy srobka 3 ?
mam problem z 1 tam w glab jest uszczelka i z niej chyba cieknie mi olej , czy jest to olej z mieszanki czy z silnika?
aha i ktorym wezykiem sposcic plyn z chlodnicy?
do czego sluzy srobka 3 ?
mam problem z 1 tam w glab jest uszczelka i z niej chyba cieknie mi olej , czy jest to olej z mieszanki czy z silnika?
aha i ktorym wezykiem sposcic plyn z chlodnicy?
- Załączniki
-
- a.jpg (177.3 KiB) PrzeglÄ…dane 1941 razy
- barek253
- Mieszkaniec forum
to tak ;D generalnie tak 2jka jest od sprawdzania oleju. ale w 2T oleju sie nie sprawdza. masz na silniku napisane np lac 650 ml i tyle lejesz i nie patrzysz na nic.
śrubka 3 moze byc do spuszczania wody z chłodnicy to jest po prostu najnizszy punkt i z niej zleci cała woda. mozesz tez wężykiem - którym to juz jak tobie pasuje odkręcic to wszystko jedno. tylko jak spuscisz z węzyka to spuszczasz tylko z chłodnicy w cylku i pompie wody dalej płyn zostaje. śrubka 1 to jakas srubka od pokrywki zaworku. to olej z mieszanki a raczej niespalony olej. spaliny sie tam osadzają i cieknie. mozesz to zalepic silikonem jak nie znajdziesz nic ciekawego (uszczelki jakiejs) ale to ze cieknie to tylko kwestia estetyki. bo tam sie nic złęgo nie dzieje
śrubka 3 moze byc do spuszczania wody z chłodnicy to jest po prostu najnizszy punkt i z niej zleci cała woda. mozesz tez wężykiem - którym to juz jak tobie pasuje odkręcic to wszystko jedno. tylko jak spuscisz z węzyka to spuszczasz tylko z chłodnicy w cylku i pompie wody dalej płyn zostaje. śrubka 1 to jakas srubka od pokrywki zaworku. to olej z mieszanki a raczej niespalony olej. spaliny sie tam osadzają i cieknie. mozesz to zalepic silikonem jak nie znajdziesz nic ciekawego (uszczelki jakiejs) ale to ze cieknie to tylko kwestia estetyki. bo tam sie nic złęgo nie dzieje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
1 śrubka tak, spr olej
2 śrubka możliwe że to ta od płynu chłodnicy
Tam gdzie cieknie to jest taka uszczelka papierowa, mi też ciekło ale bardzo minimalnie, musiałem zmienić bo silnik był zarzygany, kusz się kleił itp...
2 śrubka możliwe że to ta od płynu chłodnicy
Tam gdzie cieknie to jest taka uszczelka papierowa, mi też ciekło ale bardzo minimalnie, musiałem zmienić bo silnik był zarzygany, kusz się kleił itp...
-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości