Pytania o motocykle ( i nie tylko ) z ogłoszeń, miny itp.
Witam, jestem nowy na forum, chciałbym się was zapytać co sądzicie na temat tego motocykla:
http://www.allegro.pl/item1004645876_kawasaki_kdx.html
Słyszałem, że motocykle typu kdx 200 mają około 37km, więc 250-ka powinna mieć ich około 45, dla tego wydaje mi się, że tłok powinien spokojnie wytrzymać 100mh. Zawieszenie wygląda na dosyć dobre do jazdy w terenie: przód - upside-down, tył amortyzator gazowo-olejowy. Masa z tego co wyczytałem 107kg (bez płynów).
Chciałbym się was poradzić co sądzicie o tym motocyklu po tych zdjęciach. Mieszkam na śląsku, motocykl jest z pod Bydgoszczy (najprawdopodobniej).
I czy jest sens rozglądania się za motocyklem oddalonym więcej niż 100km od miejsca zamieszkania?
http://www.allegro.pl/item1004645876_kawasaki_kdx.html
Słyszałem, że motocykle typu kdx 200 mają około 37km, więc 250-ka powinna mieć ich około 45, dla tego wydaje mi się, że tłok powinien spokojnie wytrzymać 100mh. Zawieszenie wygląda na dosyć dobre do jazdy w terenie: przód - upside-down, tył amortyzator gazowo-olejowy. Masa z tego co wyczytałem 107kg (bez płynów).
Chciałbym się was poradzić co sądzicie o tym motocyklu po tych zdjęciach. Mieszkam na śląsku, motocykl jest z pod Bydgoszczy (najprawdopodobniej).
I czy jest sens rozglądania się za motocyklem oddalonym więcej niż 100km od miejsca zamieszkania?
- Rav88
- Świeżak
rzeczywiscie moto ciekawe. co do modelu sie nie wypowiem do dużo stycznosci z tym nie miałem. kawasaki starsze najlepszych opinii nie mają ale mysle że jak dobry egzemplarz niedobity to moze i warto. co od czy warto oglądac
ja swój motorek ciągnąłem 2000 km
xD inny 500 km. jak okazja cenowa to pewnie że warto podjechac nieco dalej.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam.
http://allegro.pl/item1033362249_honda_ ... _2003.html
Szukałem super- moto pojechałem zobaczyć.
Według zapewnień przez telefon wszystko zajebiste.
Poza tym, że typ na miejscu zapomniał dodać, że jest perfidnie spawana rama z lewej strony na dole.
http://allegro.pl/item1033362249_honda_ ... _2003.html
Szukałem super- moto pojechałem zobaczyć.
Według zapewnień przez telefon wszystko zajebiste.
Poza tym, że typ na miejscu zapomniał dodać, że jest perfidnie spawana rama z lewej strony na dole.
- HuGsoN
- Świeżak
Wyszukałem DT125 i chciałem zapytać Was o opinię, link: http://www.allegro.pl/item1032257027_ya ... 5_170.html
zasadniczo ciekawi mnie jak wygląda żywotność takiego silnika.
zasadniczo ciekawi mnie jak wygląda żywotność takiego silnika.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
2 -3 lata tlok (okolo 20 tys km bez zarzynania ) co do opinii nie ma cco opiniowac bo z fotek sam widzisz w jakim jest stanie. to trzeba sie przejechac zobaczyc jak idzie, zobaczyc w jakim stanie jest silnik rama itp. co do cylindra widze że zmieniany. to moze troszke oslabic zywotnosc korbowodu czy lozysk ale nie ma co sie przejmowac. bardziej trzeba sie przejąc czy sie dostanie tlok do tego
poszukaj najpierw czy dostaniesz calÄ… game tlokow pod 175 ccm.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja bym nie pchał się w moto o zwiększonej pojemności. Miałem takie i szczerze mówiąc nie było to najlepsze rozwiązanie. Seryjne wał sypnie się po kilku tyś km a napędy będzie pożerał tak samo szybko jak paliwo z baku. W moim jeszcze silnik się przestawił na mocowaniach w ramie przez co wałek napędowy wytarł karter i sypnęła się skrzynia biegów. Lepiej szukać serii. Będzie mniej paliła i będzie żywotniejsza.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
nom i ja jestem tego zdania
bo jednak co seria to seria
wieksze pojemnosci sÄ… tylko dla picu
bo gdyby 125 Dt wytrzymywala by 175 to by pewnie seryjnie to produkowali 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cześć.
Co myślicie o stosunku ceny do sprzętu?
Warto w takie coś inwestować?
http://allegro.pl/yamaha-dt-125-r-po-re ... 62050.html
Dziękuje za odpowiedzi.
Co myślicie o stosunku ceny do sprzętu?
Warto w takie coś inwestować?
http://allegro.pl/yamaha-dt-125-r-po-re ... 62050.html
Dziękuje za odpowiedzi.
- Jezus
- Świeżak
moto w niezłym stanie o ile rzeczywiscie wszystko powymieniane i faktycznie takie jak w opisie warto wziac. nie jest najnowszy ale liczy sie stan nie rocznik 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no to tak;d
nikt jeżdząc na grzyby, ryby nie robi takich dystansów ponad 26k :O w dt??!!
hmm może byc zmęczona maszyna, cena? nie orientuję sie za bardzo w tym ale jakoś duuzo jak za ten rok i przebieg
po 2 koles duzo pisze aż nie chce mi sie tyle czytac
po 3 jeżeli robił te remonty to musi miec na to paragony na których musisz sprawdzic date itp, następnie jak to wymieniał niech pokaże stare części
no i sprawdzic dobrze sprzęt czy dobrze się wkręca, nigdzie nie cieknie
po 4 kto inwestuje w motor i sprzedaje po 2 tys?? coÅ› tu siÄ™ nie klei
nikt jeżdząc na grzyby, ryby nie robi takich dystansów ponad 26k :O w dt??!!
hmm może byc zmęczona maszyna, cena? nie orientuję sie za bardzo w tym ale jakoś duuzo jak za ten rok i przebieg
po 2 koles duzo pisze aż nie chce mi sie tyle czytac
po 3 jeżeli robił te remonty to musi miec na to paragony na których musisz sprawdzic date itp, następnie jak to wymieniał niech pokaże stare części
no i sprawdzic dobrze sprzęt czy dobrze się wkręca, nigdzie nie cieknie
po 4 kto inwestuje w motor i sprzedaje po 2 tys?? coÅ› tu siÄ™ nie klei
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Witam. Mam pare pytan co do tego motocyklu:
1.Czy nadaje sie on do jazdy w terenie?
2.Jakie ma spalanie i czy jest to 2t czy 4t
3.Jak jest z czesciami do tego modelu
4.I co jeszcze mozecie powiedziec o tym motorku
http://otomoto.pl/yamaha-dt-tenere-125-M2158804.html
1.Czy nadaje sie on do jazdy w terenie?
2.Jakie ma spalanie i czy jest to 2t czy 4t
3.Jak jest z czesciami do tego modelu
4.I co jeszcze mozecie powiedziec o tym motorku
http://otomoto.pl/yamaha-dt-tenere-125-M2158804.html
- Azazel412
- Świeżak
1 nadaje ale nie jest najlepsza. ale wjedzie.
2 2t
3 czesci brak. skoro to z yamahy DT rama moze silnik cos sie dobierze ale plastiki - ciezka sprawa
4 duzo nie mozna powiedziec bo to bardzo nietypowy moto. szczerze mówiac nie wiedzialem ze jest terenia z takim silnikiem. moto raczej nie w ciezki teren tylko szutry i asfalt. chyba tyle
2 2t
3 czesci brak. skoro to z yamahy DT rama moze silnik cos sie dobierze ale plastiki - ciezka sprawa
4 duzo nie mozna powiedziec bo to bardzo nietypowy moto. szczerze mówiac nie wiedzialem ze jest terenia z takim silnikiem. moto raczej nie w ciezki teren tylko szutry i asfalt. chyba tyle

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
na pewno nie 4T
głupot bym nie pisał. raz ze nie znam silnika yamahy 125 w 4T (starszej) to wyraznie widac ze to silnik od DT 125.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Polecam Kx300
i zaprszam do obejrzenia filmu http://www.youtube.com/watch?v=FcTjsyJP8uA

Narazie cbr 125 za 2 tygodnie cbr 600f4 sport
(MAm 16 latek:)
(MAm 16 latek:)
- Jacas_CBR
- Świeżak
a ja odradzam kx 300.... co z tej mocy jak nie ma czesci zamiennych ? pozatym jest cos takiego jak kx 300 ? to chyba tuning jakis....
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam. Jestem tutaj nowy i to co napisze nie bierzcie całkiem serio;). A mój problem to: Chciałbym kupić sobie 1 crossa tego upatrzyłem http://allegro.pl/cross-suzuki-rm-125-s ... 17180.html byłem dzisiaj go oglądnąć i tutaj moje pytanie czy opłaca się kupić ten motor za to 4 tys. oczywiście do negocjacji rok 1998 nie pali od ''kopa'' jakaś zapadka wypuszczająca spaliny się oderwała i coś tak właśnie przez to stuka, starego tłoka którego mi pokazywał miał już oznaczenie 'D' więc ten szlif był ostatni jest nowy tłok więc myśle, że pociągnie jeszcze sezon, lecz potem cylinder do wymiany, lewarek od skrzyni biegów ma popodkładane jakies podkładki aby się nie trząsł. Bardzo prosił bym się o wypowiedzenie gdyż nie znam się na tym aż tak dobrze a nie chciał bym się wplątać w kłopoty
- szewa007
- Świeżak
po 1 jak sie nie znasz to weź kogos kto sie zna zeby to ocenił. jezeli tlok stuka ? tam nie ma o co stukac. moze to taka praca silnika ? jezeli nie ma zaworu to trzeba go wymienic. bez zaworu z dolu wogóle moto nie jedzie. i moze go zalewac. co do kopki to tez wypdało by to zrobic. naprawa nie jest trudna tylko trzeba zobaczyc co jest rozwalone. a moze po prostu cos sie poluzowało. co do dzwigni zmiany biegów w crossówkach to czeste zjawisko ze lata. nie wiem jak w tej RM. ale jezeli ma frezy dobre na wałku to wystarczy za około 100 zl kupic nową dzwignie dobrze skręcic i bedzie dobrze
czy sie opłaca - kumpel kupił RM 125 z około 97 roku (model 96-98 jakos tak) kupił i przez cały sezon nic nie robił w niej. nie miał praktycznie zadnych wad. jedyne co to gdzies uszczelke zmieniał i chyba łozyska w kole (norma). i dał 4500. wiec porównując to jego był w lepszym stanie i dał niewiele wiecej. tutaj wsadzenie zaworka wydechowego to tez kilka stówek. no i tryby od kopki tez moga byc kosztowne. co do tłoka to zalezy jak tam docieranie wiec moze ci starczyc na ten sezon jeden. ale potem cylek do regeneracji a to koszt minimum 1000 zł

czy sie opłaca - kumpel kupił RM 125 z około 97 roku (model 96-98 jakos tak) kupił i przez cały sezon nic nie robił w niej. nie miał praktycznie zadnych wad. jedyne co to gdzies uszczelke zmieniał i chyba łozyska w kole (norma). i dał 4500. wiec porównując to jego był w lepszym stanie i dał niewiele wiecej. tutaj wsadzenie zaworka wydechowego to tez kilka stówek. no i tryby od kopki tez moga byc kosztowne. co do tłoka to zalezy jak tam docieranie wiec moze ci starczyc na ten sezon jeden. ale potem cylek do regeneracji a to koszt minimum 1000 zł
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 14 gości