Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
raczej ceny moto idą w dół jak widzę, a czy pójda w góre to wątpie bo jak widze nadal tanieją (może nie wszystkie motocykle czy też auta...)
- maciek_dawca
- Świeżak
a ja widze ze teraz ceny wysoko stoja
ale mysle ze ruchu moze nie byc bylo sporo w tym roku kataklizmów głownie chodzi o potopy
no i nie kazdy ma kase na moto.. ale wiesz moze akurat ktos sie trafi

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
wawzon - Bywalec
Dzis podczas jazdy w tylnim kole znalazla mi sie ok 30cm sroba na szczescie felga wyszla z tego calo to oznacza ze na nowa opone juz odkladac pieniadze ? czy wystarczy sama wymiana detki
nie edytowalem gdyz chcialem aby temat znalazl sie wyzej
nie edytowalem gdyz chcialem aby temat znalazl sie wyzej

-
wawzon - Bywalec
jak masz dziurkÄ™ w oponie to musisz kupic opone bo wystarczy potem patyczek i padnie detka
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, chciałem zapytać w czym czyścicie filtr powietrza w swoich maszynach? Mnie koleś polecał benzynę ekstarcyjną, ale nie bardzo skąd ją mam wziąć. Czym jeszcze można czyścić? Dzięki za odpowiedź.
-
mentorsct - Bywalec
benzyna ekstrakcyjna jest dostepna w kazdych sklepach z farbami narzedziami itp. ale ta benzyna moze byc zla na gorszej jakosci filtry bo one sa klejone i niektóre silne preparaty jak benzyna moze po prostu rozpuscic klej. ja ci powiem czym najlepiej. bierzesz miske wsadz troche mydla najlepiej w plynie i sporo proszku do prania
i zalej wrzatkiem
(no prawie - im cieplejsza woda tym lepiej) i wsadz w to filterek. myje sie na prawde super. wszystko schodzi. sam syf mozna woda po prostu. ale plynu do nasaczania sama woda nie usuniesz. musi byc detergent
uwazaj zebys nie wsadzil za duzo proszku bo sie potem moze osadzac na filtrze.
oczywiscie sa specjalne preparaty ale sa drogie i jak nie myjemy filtra 5X dziennie to zwykle mycie jak wyzej napisalem jest wystarczajace

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
szybkie pytanie
mam na oku ktm exc 525 z 2005 roku zarejestrowany opłacony 200 km odemnie wiec wracałbym na kołach (to plus bo nie mam bardzi jak g transportowac no i to jest drogie) tylko tak ma luzy w kołach (pierdoła
) cos stuka w silniku tylko stukanie nie jest takie jakby cos było nie tak czy to mozliwe ze to taka normalna praca silnika ? dodam ze gosc jakis czas nie zagladał do zaworów... reszta w niezłym stanie widac kilka wywrotek ale to chyba normalne cena 12 tysi. co o tym myslicie ? aha najwazniejsze pytanie przebieg 280 motogodzin na oryginalnych czesciach (nic nie ruszane) wg wlasciciela mozna wykrecic praktycznie drugie tyle - serio on taki wytrzymały ? czy jak ma tyle mth to zaraz by szykował mi sie remoncik ? mam nadzieje ze ktos mi doradzi 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
o dzięki tylko że z tego co wiem to 450 jest duzo mniej wytrzymała niz 525 ;/ tak to dawno bym miał pełno info bo jednak 525 nie ma aż tak duzo i na wiekszosci forów piszą laicy i przy zapytaniu ile motogodzi nakręci exc odpowiadają zależy ile jeździsz :p czyli 0 konkretów ;/. ale spytam moze doradzi ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mam takie pytanko. bo zakupiłem EXC i nie bardzo ogarniam zegar. mianowicie nie pokazuje mi prędkosci ;/ czy oryginalnie czujnik prędkosci jest montowany koło zacisku a magnesik na tarcze hamulcową ? i moze ktos wie od czego są te wszystkie kabelki ? bo czujnik to jest 1 kabel a mam jeszcze 2 wolne wtyczki i po lewej stronie czujnika jest jakby czapeczka i pod nią jakies kable jakby urwane (nie mam klaksonu ktos zdemontował moze to to ? ) od czego mogą byc te luźne przewody ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak bo to głowne dokumenty. ale chodzi ci że tylko te dokumenty ? bo z tego co mi wiadomo to trzeba jeszcze miec dowód rejestracyjny i umowe kupna sprzedazy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości