Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
hmm to poszukaj podobnej długosci z tymi samymi koncówkami od innych moto ;P bo zapewne XR 600 tez takie powinna miec koncówki
moge sie mylic
ale poszukaj moze akurat cos dopasujesz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jest XR400 też, ale już się dowiedziałem, że nie pasuje :/ Także od 600 na pewno nie podejdzie.
Najlepsze jest to, że nie ma nawet na ebay
Dobra, jednak znalazłem za oceanem
Najlepsze jest to, że nie ma nawet na ebay

Dobra, jednak znalazłem za oceanem

WR 426
-
nie_mam_motora - Świeżak
uuu to dziwne że nie ma ;P ale założe sie że z czegos by sie dopasowało 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Panowie mam problem z gaznikiem KEIHIN w moim skuterze rm125 nie moge za cholere ustawic wolnych obrotow, nawet na ssaniu bez gazu zdycha... Cos ktos kuma w tym temacie? Mieszanka ustawiona bankowo dobrze, iglica 4 zabek od gory - tez dobrze.. a regulacja biegu jalowego to grzybek od ssania a nie sroba pod przepustnica... Jakies lewe powietrze lapiue moze??? Jakies sugestje??? Mozliwe ze przesadzilem ze sprayem do filtra, am juz nie wiem od czego zaczac...
...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
-
gh_joker - Świeżak
kumpel ma honde CR i mial delikatnie podtarty nicasil - moto pali od strzała. idzie jak sam..... bardzo dobrze idzie
ale nie trzyma mu wolnych sie okazało że 1 cm szerokosci przec niemalże całądługosc cylindra przytarl mu sie nicasil
i to było przyczyną że gasl na wolnych ( ale kompresje miał jak dzik
)

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
To odpada Henio bo silnik jest totalnie odbudowany, wszystko nowe włacznie ze skrzynia biegow
Cylinder w idealnym stanie, nowy tlok, korba wszystkie lozyska i uszczelniacze, tryby, wodziki, sprzeglo... Wlasnie sie tak zastanawialem czy moze na docieraniu ciezko ustawic wolne...?
Glowny problem jest w tym ze pierwszy raz sie spotykam z ustawianiem obrotow glowka od ssania (krecac w prawo - lewo).. Niema srobki ktora podnosi przepustnice tylko jest taki maly osobny kanalik ktory jest tylko do wolnych obr obok duzego gardziela a przepustnica zostaje calkowice zamknieta po puszeniu manetki...

Glowny problem jest w tym ze pierwszy raz sie spotykam z ustawianiem obrotow glowka od ssania (krecac w prawo - lewo).. Niema srobki ktora podnosi przepustnice tylko jest taki maly osobny kanalik ktory jest tylko do wolnych obr obok duzego gardziela a przepustnica zostaje calkowice zamknieta po puszeniu manetki...

-
gh_joker - Świeżak
aaa skoro na docieraniu to pisz tak od razu ;P na docieraniu jasne że obrotów nie ustawisz idealnie
akurat kręcenie kurkiem od ssania jest najczęsciej spotykane w crossówkach - szczerze mówiąc nie widzialem innego sposobu
w rm 125 z 84 roku taki patent juz był
w yz w cr w rm w tm w ktm wszędzie to samo ;P z kolei w pierdzipędach i DTtkach np juz jest tak jak mówisz że jest śrubka która podnosi iglice

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Panie YZ z 2000, CR 2003, RM 2003 i kto wie ile innych jeszcze - tam bankowo sa srobki z nakretka kontrujaca, wiec nie kazda crossowka ma regulacje pokretlem od ssania... Ja naprawde pierwszy raz sie z tym spotykam... Czyli jak juz sie dotrze to powinno byc git majonez???
-
gh_joker - Świeżak
no ja miałem yz 2002 i tez miała w ssaniu xD takze nie wiem
]
powinno byc dobrze
nic tylko docieraj i sprawdzaj 

]
powinno byc dobrze

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
gaźnik swieca cala elektryka moze cos z tego ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Sam juz nie wiem, bo przed wymiana tloka to odpalal tylko musialem z 70 razy go kopac(doslownie) ;P teraz go tak nie meczylem. swieca jest chyba dobra bo ja wykrecilem zamontowlem na fajkie i mnie niezle kopnelo ;D Moze gaznik powinienem przeczyscic?-duzo z tym roboty?
- kamik555
- Świeżak
duzo nie duzo - jak ktos umie to w 10 minut spokojnie wyczysci
(raz miałem rekord juz do wyjazdu sie szykuje buty zbroja kumple czekaja a tu gaźnik strzela
w sekunde sie zebrałęm i wyczysciłem xd )
generalnie gaźnik sie czysci tak.
wyjmujesz wszystko odkręcasz linke od gazu wychodzi ci z iglicą. potem bierzesz pędzelek i benzyny troche i czyscisz korpus dokładnie pędzelkiem i dmuchasz sprężarką aż bedzie czysty (jak sie do tego nie przyłożysz caly syf z korpusu podczas rozkładania przejdzie do srodka )
no i potem odkręcasz od spodu pokrywke. tam masz 2 śrubki na srodku - dysze. wykręcasz je. moze zdjąc tez pływak (te takie banieczki metalowe albo z plastiku) wykręcasz dzwignie ssania. oraz tu ważne śrubke od mieszanki powietrza. najpierw musisz ją wkręcic do konca licząc obroty. żeby potem wykręcic o tyle samo. jak tego nie zrobisz gaźnika nie wyregulujesz
czasami te srubki są wklejane na klej do gwintów to poruszaj najpierw obrót w jedną obrtót w drugą żeby klej puscił. potem wszystko sprężarką przedmuchujesz każdą dziurkę (lol) składasz i odpalasz i ma smigac 

generalnie gaźnik sie czysci tak.
wyjmujesz wszystko odkręcasz linke od gazu wychodzi ci z iglicą. potem bierzesz pędzelek i benzyny troche i czyscisz korpus dokładnie pędzelkiem i dmuchasz sprężarką aż bedzie czysty (jak sie do tego nie przyłożysz caly syf z korpusu podczas rozkładania przejdzie do srodka )

no i potem odkręcasz od spodu pokrywke. tam masz 2 śrubki na srodku - dysze. wykręcasz je. moze zdjąc tez pływak (te takie banieczki metalowe albo z plastiku) wykręcasz dzwignie ssania. oraz tu ważne śrubke od mieszanki powietrza. najpierw musisz ją wkręcic do konca licząc obroty. żeby potem wykręcic o tyle samo. jak tego nie zrobisz gaźnika nie wyregulujesz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
bez płynu w chłodnicy tak ale co do filtra to juz różnie bywa
mi palił spokojnie
ale w skuterze 125 poj odpalała ledwo i sie dusila ;P zalej nowego paliwa wsadz czysty filtr

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dziś kolega dostał fajny skuterek ITALJET FORMULA od wujka pijaka ktory nie umial go zrobic no i probojemy cudo naprawic.
Wyczyscilem gaznik, zmienilem swiece i odpalil i jakos chodzi ale jedzie tylko 40 km'h i jest dosyc wolny.
Kompresje ma.
Dosyc ciekawe jest że gdy otworze pokrywe filtra powietrza to zaczyna mulic gdy go wkrecam - chyba za mało paliwa dostaje bo w zadnym moto po wyciagnieciu wkladu nie mialem takich objawow, wychodzlo by z tego ze dostaje za malo paliwa a filtr jest mocno upier6%, dobrze mysle czy moze cos jeszcze?
Wyczyscilem gaznik, zmienilem swiece i odpalil i jakos chodzi ale jedzie tylko 40 km'h i jest dosyc wolny.
Kompresje ma.
Dosyc ciekawe jest że gdy otworze pokrywe filtra powietrza to zaczyna mulic gdy go wkrecam - chyba za mało paliwa dostaje bo w zadnym moto po wyciagnieciu wkladu nie mialem takich objawow, wychodzlo by z tego ze dostaje za malo paliwa a filtr jest mocno upier6%, dobrze mysle czy moze cos jeszcze?
-
gba4 - Bywalec
Myślę, że bardzo dobrze myślisz
Wyczyść lub wymień ten filtr.

Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
jaka pojemnosc i ile ma cylindrów ?
tam gaźniki są bardzo delikatne ;/ popatyrz gaźnik bo to raczej jest przyczyna ;D
tam gaźniki są bardzo delikatne ;/ popatyrz gaźnik bo to raczej jest przyczyna ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości