cross lub enduro przy duzym wzroscie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
cross lub enduro przy duzym wzroscie
Witam,
Interesuje mnie zakup crossa lub enduro marki Yamaha, jednak nie wiem jakie modele sa dostatecznie duze, zebym czul sie komfortowo przy wzroscie 198 cm. Czy takie motorki odpadaja zupelnie? Chodzi mi o mozliwosc jazdy po terenie lesnym, gdzie motor szosowy odpada niestety.
Jesli mozecie jakies ciekawe modele doradzic to bylbym wdzieczny za pomoc.
Granica cenowa to ok. 15 tys. zl.
pozdrawiam
Interesuje mnie zakup crossa lub enduro marki Yamaha, jednak nie wiem jakie modele sa dostatecznie duze, zebym czul sie komfortowo przy wzroscie 198 cm. Czy takie motorki odpadaja zupelnie? Chodzi mi o mozliwosc jazdy po terenie lesnym, gdzie motor szosowy odpada niestety.
Jesli mozecie jakies ciekawe modele doradzic to bylbym wdzieczny za pomoc.
Granica cenowa to ok. 15 tys. zl.
pozdrawiam
- feniks
- Świeżak
Aktualnie z powodu zimy sporo wagi mi przybylo 115 kg, wiec nie ma sie czym chwalic
Sile mam dosc spora, ale bladego pojecia o motorach niestety. Jednak nie chce do nauki brac jakiegos komarka, bo bedzie to idiotycznie wygladalo przy mojej masie.
Motorek ma byc do jazdy po polach i lesnych sciezkach. Bez zadnych akrobacji freestylowych, ale marzy mi sie dzika jazda
Uwielbiam jezdzic na rowerze mtb po lesnych drogach, umorusany po uszy w blocie, wiec chcialbym doswiadczyc podobnego klimatu, ale majac do dyspozycji sprzet nie napedzany sila miesni nog
Narazie jedyne dwa kolka, ktore mialem do dyspozycji na poczatek przygody, to byl skuter terenowy yamaha t-max.
Sprzecik malutki, ale dosc ladne predkosci rozwijal na ulicy, szkoda tylko, ze po lesnych drogach niebardzo podchodzil (trafil mi sie egzeplarz z wypozyczalni plazowej, wiec sporego wyboru nie mialem
)
pozdro

Motorek ma byc do jazdy po polach i lesnych sciezkach. Bez zadnych akrobacji freestylowych, ale marzy mi sie dzika jazda

Uwielbiam jezdzic na rowerze mtb po lesnych drogach, umorusany po uszy w blocie, wiec chcialbym doswiadczyc podobnego klimatu, ale majac do dyspozycji sprzet nie napedzany sila miesni nog

Narazie jedyne dwa kolka, ktore mialem do dyspozycji na poczatek przygody, to byl skuter terenowy yamaha t-max.
Sprzecik malutki, ale dosc ladne predkosci rozwijal na ulicy, szkoda tylko, ze po lesnych drogach niebardzo podchodzil (trafil mi sie egzeplarz z wypozyczalni plazowej, wiec sporego wyboru nie mialem

pozdro
- feniks
- Świeżak
- Tom92
- Świeżak
Zapomnialem dodac....motor zaproponowany przez Ciebie kosztuje ok.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M515140
Wiec nie jest w zasiegu kwoty, ktora moge wylozyc.
Nie wyglada na model, ktorym mozna posmigac po lesnym terenie...a mi nie zalezy na turystycznych dalekich wojazach, a na krotkich szalenstwach w gorzysto-lesnym dzikim klimacie.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M515140
Wiec nie jest w zasiegu kwoty, ktora moge wylozyc.
Nie wyglada na model, ktorym mozna posmigac po lesnym terenie...a mi nie zalezy na turystycznych dalekich wojazach, a na krotkich szalenstwach w gorzysto-lesnym dzikim klimacie.
- feniks
- Świeżak
A ja bym jednak doradził ci coś lżejszego. Yamahe Yz250f kupił byś za jakieś 11k plus jeszcze ze 2-2,5k na strój. No i byś mógł się taplać w błocie 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Wolalbym cos nowszego, a to suzuki dr 600 jest dosc stare...
http://moto.allegro.pl/item275175972_su ... dakar.html
A co powiecie na ten model?
http://moto.allegro.pl/item277108048_za ... r400f.html
Wlasnie taki typ motorku najbardziej odpowiada mi wizualnie, niestety nie wiem czy gabarytowo jest odpowiedni, a nie zbytnio mozliwosci sprawdzenia osobiscie jak motor lezy, chyba, ze bede juz zdecydowany na zakup.
http://moto.allegro.pl/item275175972_su ... dakar.html
A co powiecie na ten model?
http://moto.allegro.pl/item277108048_za ... r400f.html
Wlasnie taki typ motorku najbardziej odpowiada mi wizualnie, niestety nie wiem czy gabarytowo jest odpowiedni, a nie zbytnio mozliwosci sprawdzenia osobiscie jak motor lezy, chyba, ze bede juz zdecydowany na zakup.
- feniks
- Świeżak
Jeśli masz zamiar latać po lesie a nie w trasie to komfort się nie liczy bo i tak się podczas takiej jazdy nie siedzi w jednym miejscu a z resztą wszystkie motory tego typu co pokazałeś są bardzo zbliżone gabartyowo.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Miałem Suzuki DR 600 5lat i muszę przyznać że jak gość twojego wzrostu i
wagi na niego siadł to taki zestaw wyglądał trochę śmiesznie(siadło tylne
zawieszenie i gość mało miejsca pozostawił ewentualnemu pasażerowi,
wyglądał jak ja na Simsonie a mam 176). KTM LC4 Adventure byłby lepszy,
z tym że jest to motocykl raczej do ekstremalnej turystyki
dalekodystansowej, z mocnym silnikiem, ekstra zawieszeniami i 28 litrowym
zbiornikiem paliwa. Da się nim wjechać prawie wszędzie. Ten sprzęt pozwala
na bardzo dużo ale doświadczonemu kierowcy. Daje rade na co dzień ale są
lepsze sprzęty typowo na pola i las. Ale obawiam się że przy takich warunkach fizycznych mógłbyś wyglądać smiesznie.
wagi na niego siadł to taki zestaw wyglądał trochę śmiesznie(siadło tylne
zawieszenie i gość mało miejsca pozostawił ewentualnemu pasażerowi,
wyglądał jak ja na Simsonie a mam 176). KTM LC4 Adventure byłby lepszy,
z tym że jest to motocykl raczej do ekstremalnej turystyki
dalekodystansowej, z mocnym silnikiem, ekstra zawieszeniami i 28 litrowym
zbiornikiem paliwa. Da się nim wjechać prawie wszędzie. Ten sprzęt pozwala
na bardzo dużo ale doświadczonemu kierowcy. Daje rade na co dzień ale są
lepsze sprzęty typowo na pola i las. Ale obawiam się że przy takich warunkach fizycznych mógłbyś wyglądać smiesznie.
- skorseze
- Świeżak
Jak masz ochote ostro orac po lesie i ewentualnie dojechac tam kawalkiem asfaltu to Yamaha tt600 lub Honda xr 650, KTM exc 520. Sa to duze mocne maszyny ktore dadza ci duzo frajdy z jazdy w terenie. Wczoraj widzialem kolesia na tym wlasnie KTMie i robil cuda a mial ze 2 metry wzros. Wazna jest waga sprzetu, jesli moto ma ponad 180kg to juz jest kloc i slabo sie nadaje w ciezki teren
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
To czyli jednak można mieć prawie 2 metry i motor crossowy, a nie jakiegoś turystycznego smoka?
Tylko nie rozumiem skąd te odrębne opinie: jeden pisze, że przy tym wzroście crossy odpadają, bo wyglądałbym na nich śmiesznie, a drugi pisze, że spokojnie można śmigać.....więc sam już nie wiem co myśleć
Tylko nie rozumiem skąd te odrębne opinie: jeden pisze, że przy tym wzroście crossy odpadają, bo wyglądałbym na nich śmiesznie, a drugi pisze, że spokojnie można śmigać.....więc sam już nie wiem co myśleć

- feniks
- Świeżak
Widziałem jak facet (120 kg i 193 cm) jeździł na KTM-ie to była chyba 450. Jak wśadł to amory siadły odrazu i wyglądał jakby siedział na jakiejś 50-tce
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości