Zobacz wątek - Wpłyń na wygląd działu Offroad!
NAS Analytics TAG

Wpłyń na wygląd działu Offroad!

Enduro, Cross
_________

Wpłyń na wygląd działu Offroad!

Postprzez Beavis » 26/9/2007, 17:20

Chcesz mieć jakiś udział w kształtowaniu się największego źródła o motocyklowych offroadzie w Polsce? Nic bardziej prostego!

O dziś poniżej będę wklejał linki do nowych, a zarazem ważnych tekstów. Waszym zadaniem - oczywiście jeśli tylko chcecie - jest skomentowanie tego tekstu pod względem merytorycznym.

Przykładowo:
- nie podobało Ci się w relacji, że było mało zdjęć z paddocku,
- podobały Ci się wywiady,
- nie podobało Ci się cośtam...

itd.

Obiecuję, że wszystkie komenty wezmę na poważnie :wink:
Ostatnio edytowano 14/11/2007, 15:37 przez Beavis, łącznie edytowano 2 razy
Beavis
Moderator

Postprzez Beavis » 26/9/2007, 17:21

Tekst na dziÅ› to relacja z MÅš w Krompachach:

http://www.scigacz.pl/XIII,XIV,Runda,MS ... ,3891.html
Beavis
Moderator

Postprzez Beavis » 2/10/2007, 15:08

Co jest z wami ludziska?
Beavis
Moderator

Postprzez wiklad » 2/10/2007, 23:27

Artykuł niezły, fajne zdjęcia i ogólnie dobrze się czyta. Nie ma się do czego przyczepić za bardzo, wszystko jest fajnie :D
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez panzernacker » 3/10/2007, 14:59

Oni chyba nie chcÄ… :roll:
Mi pasi wszystko ;p
Husqvarna WR :twisted:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Postprzez Beavis » 3/10/2007, 16:47

A tam wszystko pasi! Mi nie pasi :). Moim zdaniem artykuł jest za krótki i za mało obrazowy. Zabrakło dokładniejszych wyników i wywiadów z czołówką MŚ.

Next: http://www.scigacz.pl/KTM,LC4,%20nowosc ... ,3946.html
Beavis
Moderator

Postprzez panzernacker » 4/10/2007, 08:10

Ten też nie jest długi, ale za to konkretny :wink:
ale tym SM-R to mnie zagiąłeś :shock:
Husqvarna WR :twisted:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Postprzez Beavis » 4/10/2007, 14:10

To znaczy? :)
Beavis
Moderator

Postprzez Manhatan » 4/10/2007, 20:11

Mi siÄ™ tam bardziej Stunt 690 bardziej podoba... 8)

Po co poprawiać, coś co jest praktycznie idealne :P

Jak dla mnie wszystko jest ok, jak byście mogli to trochę więcej wywiadów z zawodnikami :wink:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Beavis » 4/10/2007, 20:38

"jak byś mógł" ;)

Spoko - już niedługo mega wywiad. Dla Forumowiczów mogę powiedzieć tyle: Błazusiak przepytuje Obłuckiego do kamery!
Beavis
Moderator

Postprzez Manhatan » 4/10/2007, 21:45

Beavis napisał(a):"jak byś mógł" ;)

Sorry za literówkę :P

No i oczywiście czekamy z niecierpliwością na każdy kolejny artykuł.
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Beavis » 5/10/2007, 19:03

Beavis
Moderator

Postprzez Beavis » 12/10/2007, 21:45

Hmmm... chyba znów temat nie wypalił i odejdzie w nicość.

Nowe: http://www.scigacz.pl/Blazusiak,i,Obluc ... ,4004.html
Beavis
Moderator

Postprzez R1 » 13/10/2007, 19:11

Ogólnie OK, krótko i na temat, bez zbędnego lania wody... ale stykło by więcej fotek jak i filmów ;)

Pozdr

P.S Beavis, popraw link...
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
R1
Bywalec

Postprzez Manhatan » 13/10/2007, 19:22

Niczym kabaret :D Dobre, nawet bardzo :) Czekamy z nadzieją iż Tadek i Bartek będą zajmować 2 najwyższe stopnie podium w Enduro!

Powodzenia i gratulacje.
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez marcinhc » 14/10/2007, 15:19

Dobra, to ja moze zaczne narzekac.

Przede wszystkim nie podoba mi sie ze artykuly sa dosc monotonne i nudne. Takie cos powinno sie czytac z zaciekawieniem i jednym tchem a mi po jednym artykule juz nic sie nie chce. Mniej takiej relacji, takiego opowaidania a wiecej jakchs wywyiadow, opinii zawodnikow, publicznosci, przy zachowaniu podobnej objestosci artykulow.

Druga sprawa to nie najlepszej jakosci zdjecia i filmiki ktore czsami sie zdarzajan (choc bywaja tez fajne). Zdjecia czesto statyczne, nieprofesjonalne, widac ze robil je jakis laik, a wystarczyloby zeby ktos troche poznal podstawy fotografii, zainteresowal sie i nawet zwyklym kompaktowym aparatem moznaby zrobic cos fajnego.

Filmiki tez czesto sa takie sobie. Zawodnicy cos tam mrucza pod nosem, filmy wygladaja jakby krecone do domowego archiwum.

Fajny byl filmik z trialu, tego ostaniego wystepu Blazusiaka. Mysle ze na takim czyms powinniscie sie wzorowac.

Ogolnie wiecej dynamizmu, bo offroad to chyba najbardziej ekscytujaca dyscyplina sportow motocyklowych a czasmi sprawia wrzaenia nudnej jak flaki z olejem.

Np. maskrycznie slaby byl artykul z ostanie motocrossowej rundy. Przeciez motocross to gleby, skoki, a wy piszecie ze "tor byl grzaski, na naturalnym podlozu z wileoma podjazdami"

Ja bym oczekiwal czegos w stylu "na naturalnym, niezwykle grzskim terenie byla facynujaca walka, wileku zawodnikow bylo niezwykle wscieklych kiedy ich maszyny w miejscu krecily kolami, ten i ten na tym i tym okrazeniu popelnil blad, w pieknym fiflaku przelecila przez kierownice prosto pod kolo innego zawodnika, ktory na szczescie zdolala go ominac jednak stracil swojaj pozycje i przesunal sie o jedno miejsce w dol."

Cos w tym stylu. wybrac taki najciekawsze elemnety, a nie jakies ogolnikowe notatki. Takie cos mnie kreci.
Nienawidzę głupich ludzi.
marcinhc
Świeżak

Postprzez R1 » 14/10/2007, 16:47

marcinhc napisał(a):Druga sprawa to nie najlepszej jakosci zdjecia i filmiki ktore czsami sie zdarzajan (choc bywaja tez fajne). Zdjecia czesto statyczne, nieprofesjonalne, widac ze robil je jakis laik, a wystarczyloby zeby ktos troche poznal podstawy fotografii, zainteresowal sie i nawet zwyklym kompaktowym aparatem moznaby zrobic cos fajnego.

Filmiki tez czesto sa takie sobie. Zawodnicy cos tam mrucza pod nosem, filmy wygladaja jakby krecone do domowego archiwum.

Zupełnie się z Tobą nie zgadzam :!:

Foty są zaajebistej jakości i robione przez gościa, który nie robił tego pierwszy raz :!: ... a co do filmów, wszystko zalezy od szybkości Twojego łącza... u mnie filmy ładują się błyskawicznie i są bardzo dobrej jakości, widać wszystko co trzeba...

Pozdrawiam
R1
Bywalec

Postprzez marcinhc » 14/10/2007, 17:11

Czy te zdjecia sa zajebiste?

http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/a ... 5.jpg.html
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/a ... 6.jpg.html
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/s ... z.jpg.html

A o co ci chodzi kolego z tymi filmami? czy ja napisalem ze wolno sie laduja?

Napisalem ze sa kiepskiej jkoasci, kiepsko zmontowane i wykonane.

Np. tutaj:

http://filmy.scigacz.pl/lublin_supermoto

Czy to jest zajebista jakosc? pixele na pol ekranu? Byle jakie ujecia? No i kiepska muzyka (przynajmniej dla mnie, ale to nie wazne). A wywiady w tym filmiku to totalna porazka.

Nie wiem czy ty masz jako takie pojecie o fotografii, ale ja mam. Moze fotografem swietnym nie jestem, ale jako ze tworze pewien rodzaj sztuki obracam sie takze wsrod fotografow (rowniez sportowych, widze prace takze takich panow ktorzy glownie fotografuja rajdy i motocykle) i potrafie jeszcze odroznic dobra fotke od slabej.
marcinhc
Świeżak

Postprzez R1 » 14/10/2007, 17:23

fotki są OK, nie zawsze w plenerze da się zrobić dobrą fote, ale większość jest OK... bez przesady, czy ta ostatnia fota jest zła ?

Jesli filmy będą lepszej jakości, to bedą więcej zajmować, a co za tym idzie dłużej się bedą ładować..

Pozdrawiam
R1
Bywalec

Postprzez marcinhc » 14/10/2007, 17:39

ok, dla kogos dla kogo dobra fotografia to taka na ktorej widac cos fajnego i ma ladne kolorki moze i te fotki sa spoko.

ale to chyba najbardziej profesjonalny i popularny serwis o motocyklach w polsce wiec fotki tez powinny byc pro.

A w plenerze szczerze mowiac zadko kiedy da sie zrobic super fotke, ale te ktore tu zaprezentowalem sa naprawde kiepskie. Poza tym tam sie robi naprawde wiele fotek i wybiera te najlepsze, chyba ze te sa najlepsze. To w takim razie wspolczuje.

A jesli chcesz wiedziec co mi sie konkretnie nie podoba w fotkach to ok.

fotka nr 1.
- zupelny brak ostrosci
- z dupy wziety kadr
- slabiuuutkie kolory (photoshop sie klania)

fotka nr 2.
- szczerze mowiac to to jest tragedia. Co ona przedstawia? Pania ktora wbila sie w kadr nie wiadomo skad? Ucietego pana z mikrofonem? czy uciete podium? Tez brak ostrosci. Rozmazana kobieta. Podium powinno byc maksymalnie wysotrzone a reszta nie. I powinno byc w centralnym miejscu.

fotka nr.3
- najlepsza z tych ktore przedstawilem, ale wszystko sie tam zlewa
- kiepska sceneria, bo ani to warsztat, ani nic
- wszystko wziete nie wiadomo skad
- zbyt ciasny kadr
- mogli juz wytargac to moto na dwor, na byle jaki podjazd i byloby lepiej nizw jakims garazu gdzie z jednej strony jakas szafka z pokoju babci, z drugiej wielka plama, poucinane okna a z tylu jakies czarne drzwi

A co do filmow, to co ty sie tak tej jakosci uczepiles? Filmy to nie tylko jakosc. poza tym jeszcze chwile temu mowiles ze jest super ekstra hiper jakosc, a teraz mowisz ze musi byc taka jaka jest bo bedzie zle. Ja pisalem ze sa do kitu ujecia, wzielibyscie jakies filtry zalozyli, kamerzysta by sie polozyl, albo wzspial na jakis taboret, wywaidy moglyby byc jakos lepiej skonocone i moglibyscie nawet przygotowac na nie zawodnikow, a nie oni pol godziny mysla co powiedziec, nie to bedzie spojna wypowiedz, i zadaliscie jedno pytanie 5 osobom, tez troche nie teges.

Ogolnie na tym polu widze pelen nie profesjonalizm, a koega R1 go chyba nie widzi bo zwyczajnie ma o tym watpliwe pojecie.

A jesli te foty robil ktos kto robi to nie pierwszy raz to coz... Moja babcia tez kilka razy aparat w reku miala i podobne fotki by ustrzelila.
marcinhc
Świeżak

Następna strona

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości

na górê