Nie ciÄ…gnie paliwa
• Strona 1 z 1
Nie ciÄ…gnie paliwa
Cześć
Mam Honde Cr 125, jest to mój drugi motor Enduro. W poprzednim miałem ten sam problem.
Gdy pojeżdżę jeden dzień, następnego chce odpalić odpala bez problemu.
Gdy postoi dłużej świeca jakby wysycha. Można kopać i kopać a paliwo sie na świecy nie znajdzie. Gdy kapne bezpośrednio do cylindra motorek odpala i chodzi jak należy
Czy to, że od kopa nie chce wchodzić paliwo do cylindra jest normalne ?
Mam Honde Cr 125, jest to mój drugi motor Enduro. W poprzednim miałem ten sam problem.
Gdy pojeżdżę jeden dzień, następnego chce odpalić odpala bez problemu.
Gdy postoi dłużej świeca jakby wysycha. Można kopać i kopać a paliwo sie na świecy nie znajdzie. Gdy kapne bezpośrednio do cylindra motorek odpala i chodzi jak należy

Czy to, że od kopa nie chce wchodzić paliwo do cylindra jest normalne ?
- Narky
- Świeżak
ogólnie jest tak że motocykl niby po dłuższym postoju powinien odpalać bez problemu, niestety często mimo wszystko nie chce, mój sx od razu po remoncie i ustawieniu gaźnika tak jak serwisówka każe po dłuższym postoju nie pali, skoro świeca sucha to może potrzebuje przelania (czyli odkręcasz kranik i kładziesz motor na bok aż paliwo pocieknie), może masz źle ustawiony gaźnik, może ssania nie używasz, ogólnie to pokombinuj i naucz się go odpalać (wiedz o tym że w zimne dni wszystko ciężej pali)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości