Honda CR250 99r
• Strona 1 z 1
Honda CR250 99r
Witam. Moto Honda CR250 99r - Ostatnio zauważyłem bulgotanie w chłodnicy. Gdy odkręcę korek od chłodnicy i dodam mocniej gazu to aż wylatuje z chłodnicy. Podczas jazdy jak jak się odkręci to mocno dymi na biało. Wczoraj wymieniłem uszczelkę pod głowicą jednak dalej jest tak samo. Jest w stanie ktoś pomóc ? Co dalej mogę sprawdzić ? Tylko proszę pisać jak dziecku. Pozdrawiam i z góry dzięki 

- Thoki
- Świeżak
z jakim momentem dokręcałeś głowice ?
sprawdzałeś krzywizne powierzchni głowicy jakims liniałem ?
sprawdzałeś krzywizne powierzchni głowicy jakims liniałem ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
28Nm bo tylko od takiego zakresu posiadałem klucz. W serwisówce jest napisane 27Nm ale chyba uszczelce metalowej taka różnica nic by nie zrobiła. Głowica w porządku. Tak zaczęło się dziać po pewnym wypadzie gdzie teren był wymagający.
Może spróbować coś przy pompie wody powymieniać, taki zestaw naprawczy to około 100zł. Nie jestem mechanikiem także strzelam w ciemno tyle co w serwisówce widziałem co tam można powymieniać. Jak ktoś ma jakieś proszę pisać
Może spróbować coś przy pompie wody powymieniać, taki zestaw naprawczy to około 100zł. Nie jestem mechanikiem także strzelam w ciemno tyle co w serwisówce widziałem co tam można powymieniać. Jak ktoś ma jakieś proszę pisać

- Thoki
- Świeżak
pompa wody gdyby nie kręciła to by tymbardziej nie było cisnienia. mozesz jedynie sprawdzic czy wiatrak sie obraca. zestaw naprawczy nic nie zmieni.
1NM to praktycznie błąd "pomiarowy" wiec dopuszczalny. o ile głowiuca była prosta to powinno trzymać.
1NM to praktycznie błąd "pomiarowy" wiec dopuszczalny. o ile głowiuca była prosta to powinno trzymać.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości