Amortyzator
• Strona 1 z 1
Amortyzator
Witam, mam takie pytanie od niedawna zauważyłem że moja dtka dobija na dołach do końca aż mi koło otrze nieraz o tylny błotnik, pytanie brzmi czy to już wina kompletnie zjechanego tylnego amora czy kwestia jego wyregulowania, zanim miałbym kupywać nowy chciałbym poznać wasze opinie, czy jest możliwość że na dołach się jakoś rozregulował czy coś ? da się jakoś zobaczyć czy ten amor jest jeszcze dobry czy już nowy trzeba kupic ?
- e65
- Świeżak
mam to samo amor do niczego jest już nie szczelny i pusty u mnie to już przestał działać jako amortyzator a zaczął działać jak katapulta oddałem go do brata który pracuje w ktm i kombinuje mi aby przerobić go na gaz ogólnie to amortyzator od dt nie nadaje się do regeneracji wiec kombinuj jak kupić nowy lub używany w dobrym stanie
- mzetzkodeina
- Świeżak
zobacz czy nie ma sladów oleju na goleniu ( w srodku tej srebrnej rurce ) jak zaczeło coraz bardziej dobijac, i wybijac jak katapulta to zapewne pociekł. wtedy wymiana, bo chyba regeneracja jest nieopłacalna. jak pociekł to regulacja nic nie da moze costam chwiliwo poprawi ale na cuda nie ma co liczyc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Haha dokładnie jak katapulta
dzięki za odpowiedzi
może wiecie w jakich cenach dostanę taki amorek ? szukałem na allegro i tylko jakieś używańce były a wolałbym nówkę jak jest w miarę tania
jakąś strona z częściami do dt może znacie czy coś byłbym bardzo wdzięczny bo aktualnie robię prawko i nie mam czasu na szukanie po necie niestety 

- e65
- Świeżak
o nówke bedzie ciezko, bo raczej nie robią zamienników ( a moze sie myle ;P ) olx i allegro innych nie ma z uzywkami. a nówki to yamaha.pl albo pewnie podobna stronka dealera yamahy. ewentualnie www.nmr.pl zajrzyj tam, dealer yamahy ale maja dojscia do nietypowych częsci ,zadzwon 5 minut od prawka cie nie zbawi, a moze cos ciekawego doradzą
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja szukałem bardzo długo i nic nie mogłem znaleźć można próbować coś dopasować ale też trzeba się znać
- mzetzkodeina
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości