Jakis crosik/enduro dla 30latka znajdzie sie ?:)
• Strona 1 z 1
Jakis crosik/enduro dla 30latka znajdzie sie ?:)
Wita, wszystkich. Ostatnio bardzo podobaja mi się motocykle typu cross/enduro i czytam troszke o nich i tak się zastanawiam, który byłbym dla mnie ciekawym rozwiązaniem. Mam kilkuletnie doswiadczenie na motocyklach typu GSXF 750 oraz CBR 600.
Ale niema juz tej frajdy z jazdy
Może czas troszke poszalec na czyms innym.
Co polecacie ?? Dodam standardowo : wiek/wzrost/waga = 30/180/80. Jako że to będą moje początki to wiadomo teren lasy, łąki piaski i niewielkie górki wzniesienia.
Szukam czegoś w granicach 6tys zł.
dz za każdą (profesjonalną) poradę
[/code]
Ale niema juz tej frajdy z jazdy

Co polecacie ?? Dodam standardowo : wiek/wzrost/waga = 30/180/80. Jako że to będą moje początki to wiadomo teren lasy, łąki piaski i niewielkie górki wzniesienia.
Szukam czegoś w granicach 6tys zł.
dz za każdą (profesjonalną) poradę

-
daniel85r - Świeżak
jak to ma byc sprzet do nauki, amatorki, w tej kasie, i do latania po lasach to polecam suzuki DR 350, w tej cenie najlepsze moto ( w sumie jakbys dorzucił troche miałbys nowsza wersje DRZ 400 ale juz od 6000 potrafią ludzie takie sprzety wystawiac na igłoszeniach )
sprzet ma zalete że jest stosunkowo śmiesznie tani w eksploiatacji, o ile zadbany to praktycznie bezobsługowy, raz na rok powiedzmy wiekszy przegląd, co jakis czas standardowe sprawy, smarowanie łancucha, wymiana klocków czy czyszczenie f. powietrza. a raz na rok jakas regulacja zaworów itp. sprzet jest o tyle dobry dla amatora, bo nie jest jakis super mocny czy zrywny ( np w porównaniu z typowumi hard endurakami ) ale nie jest słaby, i mało kiedy mocy zbraknie, chyba że mocne pionowe scianki i podjazdy
zawieszenie jak na soft enduro przyzwoite, jakby jeszcze masa była troche mniejsza to sam bym pewnie takie moto dosiadał
ale do nauki i amatorskiego latania w zupełnosci wystarczy i nie bedzie tragedii.
sprzet ma zalete że jest stosunkowo śmiesznie tani w eksploiatacji, o ile zadbany to praktycznie bezobsługowy, raz na rok powiedzmy wiekszy przegląd, co jakis czas standardowe sprawy, smarowanie łancucha, wymiana klocków czy czyszczenie f. powietrza. a raz na rok jakas regulacja zaworów itp. sprzet jest o tyle dobry dla amatora, bo nie jest jakis super mocny czy zrywny ( np w porównaniu z typowumi hard endurakami ) ale nie jest słaby, i mało kiedy mocy zbraknie, chyba że mocne pionowe scianki i podjazdy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 47 gości