przeróbka z enduro na hard enduro
• Strona 1 z 1
przeróbka z enduro na hard enduro
Witam wszystkich chciałbym się was co muszę przerobić aby naprawdę to było enduro z prawdziwego zdarzenia chodzi mi o wszystko zawieszenie itp... Jeżdżę sendą 50ccm ale mam zamiar włożyć do niej jakiś silnik od 125 może od Cr ki ... czy może wystarczy poprostu 90ccm zrobić i moc będzie wystarczającą .?? Na 50 ma 12 km byłem kilka dni temu na hamowni ... wielkie dzięki za odp i proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy post 

- Men3000
- Świeżak
hehe zupełnie nieopłacalne
rama i podzespoły nie zniosą większego silnika
jak chcesz taką przeróbke to musisz wymienic koła na mocniejsze, hamulce na lepsze, zawieszenie i rame jednym słowem - cały pojazd
także kompletnie odpusc sobie ten pomysł, raz że finansowo sie zupełnie nie opłaca, dwa że narobisz sie duzo bo nie dopasujesz od tak o silnika i to duzo wiekszego.
rama i podzespoły nie zniosą większego silnika
jak chcesz taką przeróbke to musisz wymienic koła na mocniejsze, hamulce na lepsze, zawieszenie i rame jednym słowem - cały pojazd

także kompletnie odpusc sobie ten pomysł, raz że finansowo sie zupełnie nie opłaca, dwa że narobisz sie duzo bo nie dopasujesz od tak o silnika i to duzo wiekszego.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No ale czym może się ona różnić skoro wyglad grubość i wymiary są takie same sendy są nawet z tego samego roku !! Ale ramae przecież moznauumocnić według mechanika którego pytałem o ten pomysł z zamiana silnika mówi że kłopotu nie będzie (sorry że 2 raz napisałem to samo)
Derbi senda 90 Polaris sportsman 850,Husqvarna wr125
- Men3000
- Świeżak
Albo po prostu chce szybko zarobić
a 90ccm i duzy gaznik nie wystarczyłoby typek na forum sendy ma 90 z gaznikem 33mm i ma w nej 25 kucy to 2x więcej niz ja mam

Derbi senda 90 Polaris sportsman 850,Husqvarna wr125
- Men3000
- Świeżak
dokładnie
silnika nie zamocujesz sobie od tak o, musisz mocowania przespawywac, o ile w ogóle wejdą, moze rame całkiem ciąć i przespawywać łoża całe, dopasować zębatki, jak dopasujesz tylną zębatke ? z czego, musi byc całkiem grubsza w 50tce masz na 428 łancuch w kazdej crossówce masz 520stke
kolejna sprawa silnik z CR sie nie nadaje pod hard enduro. masz za słabe hamulce, wiec musisz dorwać nowe hamulce, skąd ? jakie ? jak je przymocujesz ? kolejna sprawa zawieszenie, cale półki wszystko musi byc wymienione, do nowego zawiasu trzeba nowe koło ( wtedy w zasadzie rozwiąze sie problem z hamulcem ) tak czy siak to są takie koszta że taniej wyjdzie to sprzedac i kupic DT 125 i juz
silnika nie zamocujesz sobie od tak o, musisz mocowania przespawywac, o ile w ogóle wejdą, moze rame całkiem ciąć i przespawywać łoża całe, dopasować zębatki, jak dopasujesz tylną zębatke ? z czego, musi byc całkiem grubsza w 50tce masz na 428 łancuch w kazdej crossówce masz 520stke
kolejna sprawa silnik z CR sie nie nadaje pod hard enduro. masz za słabe hamulce, wiec musisz dorwać nowe hamulce, skąd ? jakie ? jak je przymocujesz ? kolejna sprawa zawieszenie, cale półki wszystko musi byc wymienione, do nowego zawiasu trzeba nowe koło ( wtedy w zasadzie rozwiąze sie problem z hamulcem ) tak czy siak to są takie koszta że taniej wyjdzie to sprzedac i kupic DT 125 i juz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak DT to soft enduro klasy sendy itp itd
exc i WR to typowe hard enduro, ale takie kosztują w zakupie duzo więcej, i utrzymanie jest kilka razy droższe
exc i WR to typowe hard enduro, ale takie kosztują w zakupie duzo więcej, i utrzymanie jest kilka razy droższe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości