Zobacz wątek - kmx nie trzyma wolnych obrotów
NAS Analytics TAG

kmx nie trzyma wolnych obrotów

Enduro, Cross
_________

kmx nie trzyma wolnych obrotów

Postprzez msremo97 » 8/6/2014, 16:49

Witam jest problem z kmx kiedy go odpalam i pochodzi troche czasu gdy dodam gazu na luzie tak od3-6 tysi obrotów to gdy puszcze gaz moto zostaje przez jakiś czas na 3t obrotów i stoi na nich dosyć długo co zrobić czy wystarczy sama regulacja gaźnika jak tak to proszę o instrukcje ponieważ nie wiem dokładnie jak to się robi jest też taki problem gdy ostatnio jeździłem ale to przez dosyć długi czas i na dodatek po asfalcie to gdy go zgasiłem ponieważ chciałem aby trochę odpoczął to gdy go zapaliłem po około 15 minutach to moto wbił się na obroty około 4t i nie chętnie z nich schodził praktycznie wcale poziom temperatury płynu chłodniczego nie był zbyt wysoki ale silnik rozpalony czy mogę jakoś zapobiec takiej sytuacji a i jeszcze coś moto odcina przy ok.7t obrotów tnie i jak by nie miał mocy ciągnąć dalej wcześniej nie było z tym problemu poto ładnie trzymał obroty tak jakby po jeździe zaczeło coś być nie tak może to wina że dostaje za mało mieszanki paliwowej ale na luzie dochodzi to max obrotów proszę o szybkie porady i przepraszam za pomieszanie tekstu
msremo97
Świeżak

Postprzez henio12323 » 8/6/2014, 21:20

wpisz sobie w google czyszczenie i regulacja gaźnika bedziesz miał setki instrukcji, na forum tym tez nie raz było.

i taka rada - jak sie nie znasz za bardzo sie za to nie bierz chyba że lubisz sie w to bawić. bo nie da sie czasami ustawic po prostu podejsc pokręcic i ma byc, czasami trzeba sie bawic róznymi metodami az się dojdzie. wiec albo oddaj to komus kto sie zna i zrobi to za ciebie, - albo działaj sam
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê