Złożyć motocykl czy kupić cały?
• Strona 1 z 1
Złożyć motocykl czy kupić cały?
Siema, mam problem. Zastanawiam się czy złożyć sobie motocykl crossowy czy lepiej kupić cały. Myślałem np. o silniku Yamaha yzf 250 lub Yamaha WR 250/450 i rama z jakiegoś ktma 250 lub jakąś inną, ale rama to już nie jest duży problem, coś by się znalazło. Tylko co byłoby bardziej opłacalne bo budżet mam nie za duży, tylko 5500 zł. W tej kwocie chciałbym się zmieścić z całym motocyklem rama,koła,silnik itd.
- Młynar
- Świeżak
Przeróbki i kombinacje zawsze wychodzą drożej niż zakup całego moto.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Nie da rady, z takim budżetem to bym się w ogóle nie pchał w wyczynówki, tylko szukał enduro, Soft-Enduro
5,5tyÅ› to ciÄ™ wyniesie piec + jego serwis.
Jak będziesz jeździł po torze to szukaj jakiejś 125'tki(YZ, KX, CR, RM)
A jak chcesz do lasu, pola, itd. to szukaj : Yamaha DT125

5,5tyÅ› to ciÄ™ wyniesie piec + jego serwis.
Jak będziesz jeździł po torze to szukaj jakiejś 125'tki(YZ, KX, CR, RM)
A jak chcesz do lasu, pola, itd. to szukaj : Yamaha DT125
-
Street4Fun - Bywalec
dokładnie, dobry silnik kosztuje od 4000 zł powiedzmy taki który odpali
bo nie wiadomi ile pochodzi, dobra rama to tez minimum 4000 zł.
dolicz sobie ogrom pracy jaki trzeba wsadzic żeby dopasowac silnik do ramy i cała reszte podzespołów - jednym słowem bezsens

dolicz sobie ogrom pracy jaki trzeba wsadzic żeby dopasowac silnik do ramy i cała reszte podzespołów - jednym słowem bezsens

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Henio, z ramą to chyba ci się o jedno zero stuknęło, rama bez kwitów to groszowe sprawy w porównaniu z całą resztą.
Jak exc jest drogie, a DT słaba to nie masz nic innego. To jest drogi sport, nikt nie mówił, że to nie kosztuje, sam zakup motocykla to średni wydatek, jego serwis jest kosztowny potem.
Jak exc jest drogie, a DT słaba to nie masz nic innego. To jest drogi sport, nikt nie mówił, że to nie kosztuje, sam zakup motocykla to średni wydatek, jego serwis jest kosztowny potem.
-
Street4Fun - Bywalec
ja nie mówie o ramie w sensie kawałka stali, mówie o kompletnej ramie, rama, koła zawieszenie, wahacz, no chyba że chcecie rame kupic z 90 roku z jakies padaki to moze za tysiaka sie wyrwie
kolego - nie masz kasy to sie w to nie pchaj taka moja rada, a akurat DT 125 bys kupił, wywalił 80% elektryki, wszystkie wzmocnienia, bagazniki, stopki boczne, podnózki pasazera maksymalnie odchudził, to by niewiele gorsza była od EXC, moze mniej agresywna ale na zdrowym silniku da i tak duzo mozliwosci przy cyzm kosztowała by o wiele mniej i w zakupie i w utrzymaniu
kolego - nie masz kasy to sie w to nie pchaj taka moja rada, a akurat DT 125 bys kupił, wywalił 80% elektryki, wszystkie wzmocnienia, bagazniki, stopki boczne, podnózki pasazera maksymalnie odchudził, to by niewiele gorsza była od EXC, moze mniej agresywna ale na zdrowym silniku da i tak duzo mozliwosci przy cyzm kosztowała by o wiele mniej i w zakupie i w utrzymaniu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości